Új válasz 

A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renoise
2010-02-28, 04:25 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-02-28 - 05:04. Szerkesztette: IEm.)
Üzenet: #1
Renoise
[Kép: rns25matrix.jpg]

A Renoise tracker lényegében 2000 decemberében született meg a NoiseTracker elnevezésű programból . A NoiseTracker atyja Juan Antonio Arguelles Rius (Arguru) fektette le alapjait , majd Eduard Mueller (Taktik) és Zvonko Tesic (Phazze) továbbgondolta a projectet és Renoise néven új DAW-t álmodtak meg .

A fejlesztés lényege az volt , hogy a Renoise-t olyan irányba tolják ami a minőség megtartásával és a Fast Tracker egyszerűségével teszi lehetővé a zeneszerkesztést . 2002-ben jelent meg az első stabil verzió (Renoise 1.27)

Tulajdonságok :

A Renoise jelenleg multiplatform, vagyis elérhető Windows , Linus és mac OSX rendszerekre egyaránt .
MIDI, VST 2.0 , Rewire , DSP , teljes automatizálás , WAW 32 bit 96 kHz-ig , ( további infó : Renoise.com).

A Renoise demóként és kereskedelmi verzióként érhető el . A demó verzió gyakorlatilag kipróbálásra szánt verzió , habár project file-t el lehet mentenibenne . WAV és ASIO a támogatás Windows rendszeren ki van kapcsolva, csak Direct sound használható .

A teljes verzuóban megkapunk mindent : ASIO, WAW ( 32biten 96 kHz ) stb .
Ez volt a rizsa , most leírom a saját véleményemet .

A Renoise a trackerek királya !

Legalábbis ezt olvastam az adsr-en ...

Nosza nekiugrottam , mivel alternatívát kerestem Linuxon való zenélésre , valamint mert a LMMS nem teljesítette a hozzá fűzött reményeimet .

Első ráézésre a sequencer kicsit ( enyhén szólva) fura volt , tele mindenféle vonalakkal és hasábokkal .
Gyakorlatilag nem tudtam hogyan fog ez megszólalni nekem , de nem adtam fel .

MOST FIGYELJETEK!

Kettő AZAZ 2 db youtube tutorial videó után világosság fogadott és programoztam Renoise-ban Smile

Igen , programoztam . Aki a FL Studio egyszerűségét szokta meg az neki se álljon , ez más !
Ami egyik oldalon patternekben van megoldva , az másik oldalon kapcsolókkal .Ha azt akarod ne szóljon valami , odateszel egy OFF-t . Ennyi .
Erről több szót nem is ejtenék , aki gondolja nézzen bele Smile

Hangzás :

Ha használtál már Abletont akkor imádni fogod , ugyanis ( szinte) dettó ugyanaz az effekt kezelés van benne , természetesen csak kinézetre az. Igen , alulra pakolhatók az effektek , illetve nagyon szépen , rendezetten jelenik meg a mixer chanell , külön fülön stb .. respect ! Hangzásra picit több mint FL , vagyis azt mondom inkább , én nem vettem észre komoly különbségeket . Tény , hogy kevésbé fogja a gépet , egy teljes project 6,4 %-ig akasztotta ki effektestül , mindenestül !

VST kezelés nagyszerű ! Nem árulok el sok mindent ezzel kapcsolatban hiszen nem is lehet , teljesen más . A Renoise magába építi a VST-t , így lehet pakolgatni ahová csak szeretnéd . Kap egy saját kis rack-et , ahonnan meg lehet nyitni a plugin kezelőfelletét . Annyira nem lenyűgöző , csak nagyon praktikus .

MIDI kezelés ugyan az mint mindenhol , hiba nincsen . A support tökéletes , bár nem jönnek minden nap frissítések , de mivel most jött ki az új verzsön ( v2.5) ebből lehet gondolni , hogy valami történik a háttérben .

Noha nem kapsz életfogytig garanciát , az egész kb 13 ezerbe kerül és egy verziófrissítést adnak ( azaz jelen esetben 2.5-3.5-ig ) . Aki megoldást keres FL kimenetére rewire-n keresztül , az tegyen egy próbát ( sajna a demóban rewire funkció nincsen , de ha egy úgy nézed hogy lesz egy pro mixered Tongue !)

Mindezek tudatában leírom : még mindi FL Studi az a DAW , amiben átláthatóan , könnyen , bármilyen stílusban és gyorsan lehet szerkeszteni !

Version 2.5 :

Egy kis kiegészítés , ami nektek valószínűleg nem mond újat , de ide tartozik !

A 2.5-ös verziótól megjelnik egy kis pattern editor , mely arra hivatott hogy könnyebben , gyorsabban lehessen copy/paste műveleteket elvégezni .
Válasz idézéssel
2010-02-28, 23:02 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-02-28 - 23:53. Szerkesztette: Tomiieka.)
Üzenet: #2
RE: Renoise
Öregem ,,,, MEGVAN , réges régen én trackereztem , de mivel a modplugtracker eléggé gyengus DAW , ezért abbahagytam a használatát, Fruitira mentem rá , De most itt ez a Szuper Tracker , ÁLLLATTT Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Lehet hogy áttérek erre , jobban bejön a tracker programozás , mint a fruity , köszköszkösz Smile
Azt hiszem rákattantam a Renoise-ra , hatalmas dolgok vannak itt , amiket fruityben sokkal nagyobb macera megoldani itt csak 1 2 paraméter azt kész , tényleg bejön , nagyon jó ... Big Grin
Lenne egy kérdés : Lehet sidechained - et használni , hogyan kell átlinkelni a csatornák között ? Van ebben ilyen ?
Válasz idézéssel
2010-03-01, 08:10
Üzenet: #3
Sajnos sidechained kompresszió beépítve nincsen jelenleg a Renoise-ba .

Használhatsz gate2 -t , bár az nem lesz az igazi , illetve külső side compressor-t .
Válasz idézéssel
2010-03-01, 11:16
Üzenet: #4
Megvan a linkelés lehetősége , megtaláltam , van benne sidechained , az fx - ekhez kell beszúrni . Nekem ez kiválóan megfelel , hát most hogy itt a renoise , azt hiszem a fruity loopsot nyugdíjaztatom egy időre , fantasztikus ez a tracker , a meglévő tudásomat simán ki tudom használni a progiban , nagyon egyszerű a használata , semmi kecmec. A hangminősége jobban tetszik az fl-nél , szerintem tisztán szól , akárcsak a sony acid , ebben sokkal jobban szeretek szerkeszteni , jobban rááll a kezemre a tracker , a dallamokat könnyebben tudom kezelni , nincs végre piano roll , hanem hangok neveit kell beirni , ez nagyon tetszik hogy szinte , csak úgy lazán lehet rázongorázni a patternekre . A régi trackerek eredetiségét megőrizte , a wave editor , instrument editor , fantasztikus hogy kifejlesztették ezt , a hangefektek is gyönyörűen szólnak , tisztán , ez is a fruty hátránya vóltl mindig is . Nos nem istenitem a renoiset , de az fl-nél szerintem jobb , nekem ez az ami tetszik . Hiába trackeren nőttem fel , az Amiga 500 - tól kezdve én trackeres vóltam . A szükségmegoldás fruity végre felejtős lehet ...
Válasz idézéssel
2010-03-01, 11:25
Üzenet: #5
Most már én is kíváncsi lettem Smile Vissza a jövőbe legújabb rész.
Este megnézem.
Válasz idézéssel
2010-03-01, 17:26
Üzenet: #6
Hasonló véleményen leszel , garantálom Smile

Az a komoly benne , hogy minden programozható , minden összeköthető mindennel Smile
Válasz idézéssel
2010-05-06, 12:18
Üzenet: #7
10 éve keresek olyan trackert ami hasonló mint az ft2. Smile
Megtaláltam. Az álmom valóra vált. Tudom használni szuper minőségű hangszereimet egy trekkerrel. Én régen Modedit 1.0-val kezdtem, soundmaster - akkor még nem volt soundblaster 1.0 sem- hangkártyával, 286-os számítógépen CGA monitoron.(1989)Talán emlékszik rá valaki? Majd Modedit 2.0, Fastracker, és utána a Fastracker verziói. Volt még egy két iylen Pro tracker meg Scream Tracker meg ilyesmi de azok már csak erőlködések voltak. Azután jött a Fruity első verziója ami igaz ,minőségben messze jobb volt a trackerek hangminőségénél de nem volt az igazi,mintahogyan a többi Fruiti sem volt az. Legalábbis nekem. Ott van még a Reason, de hát én mindíg csak azért tanulgattam ezeket mert nem volt más. Most meg itt van Renoise Smile. Még csak 1 hete kezdtem el benne szórakozni de nagyon tetszik. Igaz a régi fastrackeres zenéket nem pontosan játsza le (ha egy hangot paramétereztél FT2-benl kódokkal, tudjátok a hangerő meletti mezőben, akkor egy két kódot nem ismer fel.)
És lehet hogy én vagyok béna, lehet hogy az én elmém tud csak trackerben zenét készíteni, de egy biztos én megtaláltam a megoldást, így 10 év szünet és hátrahagyott 300 ,megírt zene után újra belekezdek a zeneírásba.Átdolgozom a régi zenéimet is szuper hangszerekkel(VST). Régi művésznevem HomokICE. Ha esetleg van még hasonszőrű régi trackeres az írjon. Szívesen veszem.
Válasz idézéssel
Új válasz 

Fórumra ugrás:

Softsynth.hu
KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozKönnyített (Archív) MódRSS Hírforrás