|
Renoise
|
|
2010-02-28, 04:25
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-02-28 - 05:04. Szerkesztette: IEm.)
Üzenet: #1
|
|||
|
|||
Renoise
![]() A Renoise tracker lényegében 2000 decemberében született meg a NoiseTracker elnevezésű programból . A NoiseTracker atyja Juan Antonio Arguelles Rius (Arguru) fektette le alapjait , majd Eduard Mueller (Taktik) és Zvonko Tesic (Phazze) továbbgondolta a projectet és Renoise néven új DAW-t álmodtak meg . A fejlesztés lényege az volt , hogy a Renoise-t olyan irányba tolják ami a minőség megtartásával és a Fast Tracker egyszerűségével teszi lehetővé a zeneszerkesztést . 2002-ben jelent meg az első stabil verzió (Renoise 1.27) Tulajdonságok : A Renoise jelenleg multiplatform, vagyis elérhető Windows , Linus és mac OSX rendszerekre egyaránt . MIDI, VST 2.0 , Rewire , DSP , teljes automatizálás , WAW 32 bit 96 kHz-ig , ( további infó : Renoise.com). A Renoise demóként és kereskedelmi verzióként érhető el . A demó verzió gyakorlatilag kipróbálásra szánt verzió , habár project file-t el lehet mentenibenne . WAV és ASIO a támogatás Windows rendszeren ki van kapcsolva, csak Direct sound használható . A teljes verzuóban megkapunk mindent : ASIO, WAW ( 32biten 96 kHz ) stb . Ez volt a rizsa , most leírom a saját véleményemet . A Renoise a trackerek királya ! Legalábbis ezt olvastam az adsr-en ... Nosza nekiugrottam , mivel alternatívát kerestem Linuxon való zenélésre , valamint mert a LMMS nem teljesítette a hozzá fűzött reményeimet . Első ráézésre a sequencer kicsit ( enyhén szólva) fura volt , tele mindenféle vonalakkal és hasábokkal . Gyakorlatilag nem tudtam hogyan fog ez megszólalni nekem , de nem adtam fel . MOST FIGYELJETEK! Kettő AZAZ 2 db youtube tutorial videó után világosság fogadott és programoztam Renoise-ban ![]() Igen , programoztam . Aki a FL Studio egyszerűségét szokta meg az neki se álljon , ez más ! Ami egyik oldalon patternekben van megoldva , az másik oldalon kapcsolókkal .Ha azt akarod ne szóljon valami , odateszel egy OFF-t . Ennyi . Erről több szót nem is ejtenék , aki gondolja nézzen bele ![]() Hangzás : Ha használtál már Abletont akkor imádni fogod , ugyanis ( szinte) dettó ugyanaz az effekt kezelés van benne , természetesen csak kinézetre az. Igen , alulra pakolhatók az effektek , illetve nagyon szépen , rendezetten jelenik meg a mixer chanell , külön fülön stb .. respect ! Hangzásra picit több mint FL , vagyis azt mondom inkább , én nem vettem észre komoly különbségeket . Tény , hogy kevésbé fogja a gépet , egy teljes project 6,4 %-ig akasztotta ki effektestül , mindenestül ! VST kezelés nagyszerű ! Nem árulok el sok mindent ezzel kapcsolatban hiszen nem is lehet , teljesen más . A Renoise magába építi a VST-t , így lehet pakolgatni ahová csak szeretnéd . Kap egy saját kis rack-et , ahonnan meg lehet nyitni a plugin kezelőfelletét . Annyira nem lenyűgöző , csak nagyon praktikus . MIDI kezelés ugyan az mint mindenhol , hiba nincsen . A support tökéletes , bár nem jönnek minden nap frissítések , de mivel most jött ki az új verzsön ( v2.5) ebből lehet gondolni , hogy valami történik a háttérben . Noha nem kapsz életfogytig garanciát , az egész kb 13 ezerbe kerül és egy verziófrissítést adnak ( azaz jelen esetben 2.5-3.5-ig ) . Aki megoldást keres FL kimenetére rewire-n keresztül , az tegyen egy próbát ( sajna a demóban rewire funkció nincsen , de ha egy úgy nézed hogy lesz egy pro mixered !)Mindezek tudatában leírom : még mindi FL Studi az a DAW , amiben átláthatóan , könnyen , bármilyen stílusban és gyorsan lehet szerkeszteni ! _____________________________________________________________________ Version 2.5 : Egy kis kiegészítés , ami nektek valószínűleg nem mond újat , de ide tartozik ! A 2.5-ös verziótól megjelnik egy kis pattern editor , mely arra hivatott hogy könnyebben , gyorsabban lehessen copy/paste műveleteket elvégezni . |
|||
|
2010-02-28, 23:02
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-02-28 - 23:53. Szerkesztette: Tomiieka.)
Üzenet: #2
|
|||
|
|||
|
RE: Renoise
Öregem ,,,, MEGVAN , réges régen én trackereztem , de mivel a modplugtracker eléggé gyengus DAW , ezért abbahagytam a használatát, Fruitira mentem rá , De most itt ez a Szuper Tracker , ÁLLLATTT
![]() ![]() ![]() ![]() Lehet hogy áttérek erre , jobban bejön a tracker programozás , mint a fruity , köszköszkösz ![]() Azt hiszem rákattantam a Renoise-ra , hatalmas dolgok vannak itt , amiket fruityben sokkal nagyobb macera megoldani itt csak 1 2 paraméter azt kész , tényleg bejön , nagyon jó ... ![]() Lenne egy kérdés : Lehet sidechained - et használni , hogyan kell átlinkelni a csatornák között ? Van ebben ilyen ? |
|||
|
2010-03-01, 08:10
Üzenet: #3
|
|||
|
|||
|
Sajnos sidechained kompresszió beépítve nincsen jelenleg a Renoise-ba .
Használhatsz gate2 -t , bár az nem lesz az igazi , illetve külső side compressor-t . |
|||
|
2010-03-01, 11:16
Üzenet: #4
|
|||
|
|||
|
Megvan a linkelés lehetősége , megtaláltam , van benne sidechained , az fx - ekhez kell beszúrni . Nekem ez kiválóan megfelel , hát most hogy itt a renoise , azt hiszem a fruity loopsot nyugdíjaztatom egy időre , fantasztikus ez a tracker , a meglévő tudásomat simán ki tudom használni a progiban , nagyon egyszerű a használata , semmi kecmec. A hangminősége jobban tetszik az fl-nél , szerintem tisztán szól , akárcsak a sony acid , ebben sokkal jobban szeretek szerkeszteni , jobban rááll a kezemre a tracker , a dallamokat könnyebben tudom kezelni , nincs végre piano roll , hanem hangok neveit kell beirni , ez nagyon tetszik hogy szinte , csak úgy lazán lehet rázongorázni a patternekre . A régi trackerek eredetiségét megőrizte , a wave editor , instrument editor , fantasztikus hogy kifejlesztették ezt , a hangefektek is gyönyörűen szólnak , tisztán , ez is a fruty hátránya vóltl mindig is . Nos nem istenitem a renoiset , de az fl-nél szerintem jobb , nekem ez az ami tetszik . Hiába trackeren nőttem fel , az Amiga 500 - tól kezdve én trackeres vóltam . A szükségmegoldás fruity végre felejtős lehet ...
|
|||
|
2010-03-01, 11:25
Üzenet: #5
|
|||
|
|||
|
Most már én is kíváncsi lettem
Vissza a jövőbe legújabb rész.Este megnézem. |
|||
|
2010-03-01, 17:26
Üzenet: #6
|
|||
|
|||
|
Hasonló véleményen leszel , garantálom
![]() Az a komoly benne , hogy minden programozható , minden összeköthető mindennel
|
|||
|
2010-05-06, 12:18
Üzenet: #7
|
|||
|
|||
|
10 éve keresek olyan trackert ami hasonló mint az ft2.
![]() Megtaláltam. Az álmom valóra vált. Tudom használni szuper minőségű hangszereimet egy trekkerrel. Én régen Modedit 1.0-val kezdtem, soundmaster - akkor még nem volt soundblaster 1.0 sem- hangkártyával, 286-os számítógépen CGA monitoron.(1989)Talán emlékszik rá valaki? Majd Modedit 2.0, Fastracker, és utána a Fastracker verziói. Volt még egy két iylen Pro tracker meg Scream Tracker meg ilyesmi de azok már csak erőlködések voltak. Azután jött a Fruity első verziója ami igaz ,minőségben messze jobb volt a trackerek hangminőségénél de nem volt az igazi,mintahogyan a többi Fruiti sem volt az. Legalábbis nekem. Ott van még a Reason, de hát én mindíg csak azért tanulgattam ezeket mert nem volt más. Most meg itt van Renoise . Még csak 1 hete kezdtem el benne szórakozni de nagyon tetszik. Igaz a régi fastrackeres zenéket nem pontosan játsza le (ha egy hangot paramétereztél FT2-benl kódokkal, tudjátok a hangerő meletti mezőben, akkor egy két kódot nem ismer fel.)És lehet hogy én vagyok béna, lehet hogy az én elmém tud csak trackerben zenét készíteni, de egy biztos én megtaláltam a megoldást, így 10 év szünet és hátrahagyott 300 ,megírt zene után újra belekezdek a zeneírásba.Átdolgozom a régi zenéimet is szuper hangszerekkel(VST). Régi művésznevem HomokICE. Ha esetleg van még hasonszőrű régi trackeres az írjon. Szívesen veszem. |
|||
|
|