FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma
Akai Professional MPK Mini - Nyomtatható Verzió

+- FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma (http://forum.flstudio.hu)
+-- Fórum: Hardverek (http://forum.flstudio.hu/forum-11.html)
+--- Fórum: Szintetizátorok és midi billentyűk (http://forum.flstudio.hu/forum-15.html)
+--- Téma: Akai Professional MPK Mini (/thread-1509.html)

Oldalak: 1 2


Akai Professional MPK Mini - laccas - 2011-08-16

Róla szólna a topik:

[Kép: mpkmini_angle_med.png]


RE: Akai Professional MPK Mini - ONU - 2011-08-16

HORDOZHATÓ SZOFTVERVEZÉRLÉS.
Az Akai Pro MPK mini egy ultrakompakt mini billentyűzet gombokkal, és potméterekkel, amik biztosítják a kézre álló vezérlést, bárhol is vagy. Az MPK mini a tökéletes középút a hordozhatóság és a kompromisszummentes szoftvervezérlés közt, mivel a népszerű LPK25 és LPD8 vezérlők tulajdonságait ötvözi. A 25 billentyű, a 8 háttér megvilágítású MPC stílusú pad és a 8 Q-Link potméter teszi az MPK mini-t a tökéletes hordozható vezérlővé, hogy mozgásban tarthasd a zenéd.

- Ultra-hordozható MIDI szoftvervezérlő
- 25-billentyűs velocity érzékeny mini billentyűzet
- 8 háttér megvilágítású velocity érzékeny MPC stílusú pad (2 bank-al)
- A padok képesek MIDI note, MIDI CC és program change üzenetek küldésére
- 8 kiosztható Q-Link potméter, melyekkel bármilyen paraméter vezérelhető
- Beépített Arpeggiátor, vezérelhető felbontással, tartománnyal és pattern-ekkel
- Tap-Tempo gomb az Arpeggiátor gyors beállításához
- Dedikált oktáv fel/le váltó, és sustain gombok
- Program Recall gomb, amivel visszahívható 4 különböző globális beállítás
- Szolid Akai Pro dizájn
- USB tápellátás


RE: Akai Professional MPK Mini - Acid - 2011-08-17

A minap bementem egy hangszer boltba keresvén a korg nano serial 2 tagjait. Amikről kiderültek hogy még nincs enek a piacon, de az eladó ezt javasolta helyette. Szerinte simán kenterbe veri a korgot.

Na most ha azt veszem hogy ugye abból mind hármat meg kell vegyem hogy ugyan ezt a tudást megkapjam akkor igaz az állítás. Hiszen van ebben dobgép billentyűk meg potméterek is. Amiket a nano serial külön tartalmaz. Tehát ez azoknak ajánlott akik mindenből szeretnének egy keveset. Hiszen dobból is pl csak 8 található rajta. Smile


RE: Akai Professional MPK Mini - Gippo - 2011-08-17

Egyetlen dolgot hiányolok róla, a pitch&mod-wheelt, de ilyet néztem ki én is magamnak. Kompakt, a kevés zenei igényemnek megfelelő a 2oktávnyi billentyű, a pad és a kontroller már csak hab a tortán, persze nem elhanyagolható. Smile


RE: Akai Professional MPK Mini - lpmaskman - 2011-08-17

Én múlthéten vettem egy ilyet. Egyelőre meg vagyok elégedve vele. Gondolkoztam az MPC pades és a modwheeles midi kontrollerek között, de végül ennél kötöttem. Nagyon megszerettem, főleg a MPC padek jók dobok illet hangminták feljátszására (már régóta vágyódom egy MPC után Smile , de nem engedhetem magamnak, ezért ez tűnt a legjobbnak számomra, mert VST-vel megoldható a samplék gombokhoz rendelése), a 8 potihoz meg jól ki lehet linkelni szépen mindent amire épp szüksége van embernek. A két oktávváltó gomb is jó szolgálatot tesz, bár teljes zongorát nem tud az ember feljátszani vele. És az a különös benne, hogy mikor lenyomva tartasz billentyű(ke)t, és közbe nyomod meg az oktávváltót, akkor a lenyomva tartott billentyűk ugyanazt a jelet adják, mint az előző oktávon. Akkor vállt csak, ha másikat nyomsz meg.
Az én szempontjaim főleg az olcsóság volt, de emellett a minőséget sem akartam elhanyagolni, mivel elég kezdő vagyok, ezért nem is gondoltam valami nagy kontrollerre.

Egyedül azt nem tudom, hogy arpeggiator mire való, a használati utasításból nem sokat értettem meg belőle. Na meg a sustain gomb pontosan mire jó?RE: Akai Professional MPK Mini - ONU - 2011-08-19

Arpeggiator az mikor lenyomsz egy billenytűt akkor ő töbször üti le ugyanazt a tap-al beállított időnként, meg a negyedekhez képest aszem féltől tizenhatodig tudod állítani.
arpeggiator-t be tudod úgy is állítani hogy 1 vagy 2 oktávval fejjebb üsse le ugyan azt a billentyűt vagy lejjebb, vagy van a random még, meg mitudom én mik mégSmile
sustain = kitartás, ezen szerintem nem kell sokat magyarázniSmile


RE: Akai Professional MPK Mini - dj_chathan - 2011-08-19

Ahogy nézem 25ezer forint... Szerintem kezdőknek nagyon megéri ez a bill, ár/teljesítményben elég jó, lehet én is beruházok egy ilyenreBig Grin


RE: Akai Professional MPK Mini - denemigen - 2011-09-22

Nagyon tetszik, ránézésre, leírás alapján. Elég valószínű, hogy veszek egyet.
De előtte szeretnék még véleményeket róla, aki már hosszabb távon is használta. Milyen tapasztalatokat szerzett? Hogy bírja a strapát? Milyen gondok jöttek elő?


RE: Akai Professional MPK Mini - Acid - 2011-09-23

ááá szerintem semmilyen gond nem jön elő. Én még nem hallottam olyat senkitől hogy tönkre ment volna vagy valami gondot okozott volna egy midi kontroller.


RE: Akai Professional MPK Mini - denemigen - 2011-09-24

oké. szerettem volna valami rosszat is hallani róla Big Grin amiket olvasgattam, a konfig és beállítás gondok meg a user erroron kívül, nincs semmilyen negatív dolog.

Amire igazán kíváncsi volnék (amellett, hogy tisztában vagyok vele, hogy jó minőségű az építése), hogy érezhető-e, hogy fárad valamelyik mozgó alkatrész, hogyan kopik a padok borítása (bármilyen mértékben), mennyire bírja a festés. szóval az elhasználódás. mert én nem kímélném, és lenne püfölve meg csavargatva like no tomorrow.