FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma
Sasmaskara - Bemutatkozás! - Nyomtatható Verzió

+- FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma (http://forum.flstudio.hu)
+-- Fórum: Társalgó (http://forum.flstudio.hu/forum-1.html)
+--- Fórum: Bemutatkozás (http://forum.flstudio.hu/forum-2.html)
+--- Téma: Sasmaskara - Bemutatkozás! (/thread-1609.html)Sasmaskara - Bemutatkozás! - sasmaskara - 2012-01-17

Sziasztok !
Sasmaskara álnéven futok,már régebben is láttam ezt az oldalt de még csak most regisztráltam. Az FL Studio-t kb. 4 éve ismerem és használom, de intenzívebben úgy 2 éve nyúzom. Most már nagyjából elmondhatom, hogy ismerem, és tudom is használni, mert igencsak megkinlódtam az elején, semmi segítség, és tutorial ill. angoltudás nélkül, még internetem sem volt szóval tényleg magamra voltam utalva. Majd mire megmutattak 1-2 dolgot és lett netem tutotorialok stb. szinte már azokat tudtam, csak viszont igy kb. 2 évembe került, ezekkel meglett volna 1-2 hónap alattSmile megdolgoztam érte tényleg ! Azt nem mondom hogy profi vagyok (mert kimeríthetetlen dolog van benne amikből mindig találok új megoldásokat), de már elboldogulok vele, és rájöttem egy két érdekességre, ami megkönnyíti a dolgomat, és nem kell vele szenvedni.
Viszont dobszerkesztésben gyenge vagyok nagyon!Big Grin
Inkább filmzenéhez hasonló dolgokkal szeretek szöszölni.
Közben próbálgattam más programot is, de nekem ez fekszik a legjobban akárhogy is nézem FL Studio-s lettem!Big Grin Sokszor tényleg, ha unatkozom és olyan kedvem van leülök pötyögtetni mint ha egy filmet néznék vagy zenét hallgatnék, és sokszor ha nem piszkálgatom napokig, akkor már hiányzik rendesen, mert kimeríthetetlen dolog, és számomra olyan élmény mint a hangszeres játék. Ja igen és basszusgitározok is, és szoktam az FL-on keresztül is játszani, vagy zenébe saját basszust feljátszani, és szeretem mert egyszerü a kezelése, és jól szólnak a program dolgai, és nem utolsó sorban szinte minden VST-t felismer, ami nagyonjó tulajdonság ! Egyszerűen jó progam, nem tudok mást mondani!

Viszont egy dolgot nem tudok, ha esetleg valaki találkozott már ilyennel és segítene :

Egy cimborám adott nekem régi FL Studio 3 -al készül szám Fls project.fájl mentését a hozzá tartozó hangmintákkal és minden dolgával, és én már a 10-es verziót használom, és gondoltam felismeri biztos a régi mentést az új program, mert amiket én is elmentettem a 8-assal vagy 9-essel, azt felismeri a 10-es, de nem találja a hozzá való fájlokat, és nem ajánlja fel a keresési utat stb.
Jártam már igy máskor, de felismerte, vagy meg tudtam keresni programon belülről, de most nem megy.
Hova kell bemásolni a fájlokat hogy be tudja tölteni?
Előre is köszi!


RE: Sasmaskara - Bemutatkozás! - Haliday - 2012-01-17

Üdvözöllek köreinkben és örülök, hogy egy újjabb kreatív emberrel bővülünk. A legtöbben hasonlóan keztük a program ismerkedést ha nem is mindenki az fl-el de más esetben is. A cubase 1.0 nál nagyon net se volt még nem, hogy tutoriálok mégis használtukBig Grin. Viszont cserébe ott van a felfedezés élménye. A munkáidba belehallgattam érdekes elgondolásuak és sok fejlődés vár még rájuk, de az élő basszgitár betétek nagyon jókWink. Bár tudom nem így említetted, hogy filmzene készítés, de munkáidban kerestem ezeket az elemeket és nem nagyon találtam. Akkor gondolom még kisérleti stádiumban vannak. Kívánok sok gyakorlást és társaságunkban jó fejlődést.SmileCool


RE: Sasmaskara - Bemutatkozás! - sasmaskara - 2012-01-17

Köszönöm válaszodat, és a pozitív-negatív kritikát (mindkettő építő jellegű), és hogy belehallgattál a dolgaimba ! Végül is azért töltöttem fel az oldalra a számokat, hogy ha barátaimnak mutatni akarom akkor ne kelljen a küldözgetéssel bajlódni, és nem dicsekedésből vagy ilyesmi, de ahhoz képest idegen arcok is hallgatgatták, és van akinek tetszenek is Sőt töltöttek is le (!)Big Grin. Nyilván nem profi munkák, sok csak félkész ötlet szinte, de én mindig is "öncélú zenének" hívom ezeket mert azok. Csak ahogy töltögettem fel nem tudtam még rájönni hogyan lehet sorbarendezniBig Grin, így az első oldalon nem feltétlenül a legjobbak szerepelnek sajnos, így csak akinek ideje és türelme van ezekhez azok jutnak el a "jobb számokhoz"Big Grin. Ott találhatóak benne filmzenés témák. Ja és a Chill Out számokban (ha azt hallgattad) nem csak a basszus téma van basszusgitárral feljátszva, hanem a szintinek hallatszó akkordok is bemidizett élő bassgitárjátékkal van megoldva. De ez inkább nekem volt érdekesebb dolog.Big Grin
További szép napot, és jó zeneszerkesztgetést neked is, és esetleg meghallgatnám
szivesen én is a dolgaidat, ha tudsz valami címet adni !

Megtaláltam közben, és jól meglepődtem, mert nagyonjó zenéket csinálsz, az enyémeket nem is lehet említeni mellette, de tényleg. Nagyon jól szólnak! Gondolom technika is jobb áll a rendelkezésedre, de hallom hogy értesz is hozzá ,és jó füled van hozzá mert jól be vannak profin lőve a sávok. Elismerésem a Solely/Egyedül és az Út a szent hegyekbe nagyon tetszett !


RE: Sasmaskara - Bemutatkozás! - sasmaskara - 2012-01-17

A Walk az meg zseniálisan jó ! (na most már többet nem írok, mert már túlzásba viszem)


RE: Sasmaskara - Bemutatkozás! - The Convicted - 2012-01-17

Üdvözlet, ahogy elnézem, nem egy teljesen zöldfülűt van szerencsénk a sorainkban tudni Smile


RE: Sasmaskara - Bemutatkozás! - sasmaskara - 2012-01-17

Üdvözöllek én is ! Az vagyok zöldfülű !Big Grin


RE: Sasmaskara - Bemutatkozás! - Haliday - 2012-01-17

Örülök, hogy megtaláltad és köszönöm a véleményt. Ha van időd hallgasd meg az utolsó albumom, az az utolsó bejegyzés.


RE: Sasmaskara - Bemutatkozás! - laccas - 2012-01-17

Köszöntlek köreinkbenSmile


RE: Sasmaskara - Bemutatkozás! - dj_chathan - 2012-01-18

Köszöntelek!Big Grin Lelkesnek tűnsz, ez sose bajSmile


RE: Sasmaskara - Bemutatkozás! - sasmaskara - 2012-01-18

Köszi mindenkinek a pozitív fogadtatást !