FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma
Youtube: út a önállóság felé - Nyomtatható Verzió

+- FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma (http://forum.flstudio.hu)
+-- Fórum: Társalgó (http://forum.flstudio.hu/forum-1.html)
+--- Fórum: Általános témák (http://forum.flstudio.hu/forum-3.html)
+--- Téma: Youtube: út a önállóság felé (/thread-1665.html)

Oldalak: 1 2


Youtube: út a önállóság felé - laccas - 2012-03-25

Véleményem szerint már mindenki hallott róla, vagy észrevette, azonban aki nem, annak röviden felvázolom a dolgot: a Youtube megjelent a magyarországi piacon, lokalizáltan. A magyar "elit" cégek és tartalommegosztók már szerződést is kötöttek az online videómegosztóval, így ők már részesedést is kapnak a videójukban megjelenő reklámok után.

Ez számunkra, kis előadók számára is egy új lehetőséget hordozhat magában, ugyanis hamarosan a számunkra is elérhető lesz a bevételkeresés ezen formája.

Egyúttal mondjuk elég elkeserítő is tud lenni, amikor a felhasználó első 5 másodpercét elveszi a reklám megjelenése.

Én viszont azt mondom, hogy mindenképp érdemes utat törnünk magunknak ezen a fronton, hiszen ezzel konkrétan a magyar "piacra" is tudunk koncentrálni szerzeményeinkkel, hiszen nagyobb valószínűséggel jelennek meg videóink a magyar látogatók számára.

Ki mit gondol erről?


RE: Youtube: út a önállóság felé - IEm - 2012-03-25

Egyáltalán nem ismerem a rendszer működését, azt sem hogy ez nekem mibe kerülne. De minden lehetőséget ki kell aknázni. Nem egy előadó vált híressé a youtubeon.
De gondolom ez tök másról szól. Azért ahoz hogy reklámokból bevételed legyen elég sok kattintás kell. Meglátjuk.


RE: Youtube: út a önállóság felé - lasurrealdiscotheque - 2012-03-26

érdekes...... utálom azokat a reklámokat.
szerintem itt problémák lesznek. a legtöbb zenét nem az előadója rakja fel. ha pénz folyik akkor vérre megy a dolog.
pl ha kismiska felrak egy beatles számot és azt megnézik egy millióan akkor mi van? kiperelik belőle a szart is?
vagy küld neki a youtube egy "semmi személyes csak biznisz" emailt aztán elveszik az accountját. mer ugye egy milliós videó felül van a keresőbe. nem szedhetik csak úgy le. a reklám persze csak akkor kerül elé miután megszerezték. mer kismiska parázik és nem akart pénzt keresni más zenéjével. de ez nem érdekel senkit. a "zeneipar" úgyis állítólag szarul van a letöltések miatt. kicsavarnak mindent amiből egy kis pénz csorog.


gondolom ha kiadónál szerződésed van akkor pl fel se rakhatsz zenét csak úgy. Ebből részesedik az is, és gondolom nagy részét vinné. A zenész ilyen esetben egy bikafingot kap az arcába.


hogyha tervbe van az hogy az átlag embereket is gondolom pay pal on kifizetik akkor szerintem kb olyan 0,1 centet fizetnének nézőnként mer akkor 1000 néző egy us dollár. 10 ezer az 10 dollár....
egy millió néző az 1000 dollár. vagy nem?
szerintem ennél többet nem fizetnének videónként. de kevesebbet lehet.
valószínűleg nem arra megy ki a dolog hogy a feltöltő jól járjon... de kíváncsi vagyok nagyon.

ha ezt bevezetik az lesz az első dolgom hogy vicces videókat készítek a macskáimról meg a kutyámról. azokat eszi a nép. egy kis véres harci jelenettel tarkítva. (amikor a kutya találkozik a macskával) dőlni fog a lééééé


békeRE: Youtube: út a önállóság felé - IEm - 2012-03-26

én már most csinálok egy NYAN CAT ( ORIGINAL REMAKE ) című videót. 10 millió nézettség alatt tuti nem lesz XD


RE: Youtube: út a önállóság felé - dj_chathan - 2012-03-26

Szerintem ez olyan lesz, h rendelkezni kell először is egy kiadóval, majd vagy a kiadód vagy te vagy mindketten elfogadjátok a youtube szerződéseit ezzel kapcsolatban és érvénybe lép a fizetés.. ezzel kiszűrhetik azt h feltölti a zenédet más, meg azokat, akik ebből próbálnak pénzt szerezni h híres zenéket felraknak
LEgalábbis így lenne célszerű, meglepődnék, ha mindenki kaphatna pénzt, még kisjóska is a "beestem az árokba" videójával...


RE: Youtube: út a önállóság felé - laccas - 2012-03-26

Nem kell rendelkezni kiadóval (pl kiadók nem foglalkoznak poénos videóval). Ugyanúgy fog működni minden, mint ahogy az már az usákok esetében már bevált - magyarán te szerződsz a youtube-al és pont (ha van kiadód, az egy más történet, akkor mond neki, hogy van ez a lehetőség, ha még nem hallott róla Smile ).

Azt, hogy kinek a tartalmát töltöd fel, a Youtube idővel detektálni fogja, s vélhetőleg az ebből befolyt bevételedet továbbítani fogja a jogos tulajdonoshoz. Ha nem volt bevétel, akkor törölni fogja a videót (ha meg elég nagy a látogatottsága, akkor nem törli, de a látogatottsági adatokat megosztja a jogtulajdonossal stb.).

Az értékes tartalmak után mindenki kap pénzt (kattintás után, vagy ha végignézik az elején a reklámot), persze csak akkor, ha szerződve vagy a Youtube-al. Maga a pénzbevételi oldal meg az Adsense révén biztosított, tehát az Adsense fiókodba megy a pénz (aki nem hallott róla: a Google ezen szolgáltatása felel a weboldalakon megjelenő reklámokért is). Ott egyébként fel is van tüntetve, hogy a Google és a hirdetési felület tulajdonosa 50-50%-ban osztozik a bevételeken (ha jól emlékszem).

Kicsit pozitívabb fogadtatásra számítottam Big Grin.


RE: Youtube: út a önállóság felé - SoftSynth.hu_Arpad - 2012-03-26

Nekem az nem tiszta itt, hogy simán megtekintés alapján fizetnek,
vagy kattintás után, mint a Google Adsense-nél. Az is problémás lehet, amit már írtak, hogy ha mások is felnyomják a videót (akár módosítás nélkül ugyanazt) és azon lesz a nagyobb nézőszám.
Van egy olyan érzésem, hogy a youtube-nál inkább a vicces videókkal lehet kaszálni (Cats rule the Internet!), az már másodlagos, hogy milyen "béna" a videó zenéje.

Nade lényeg a lényeg, itt egy új könyv, melyben komoly tanulmányok sorakoznak, és kifejtik benne, mi is lehet a különbség a youtube-alapú és a myspace-alapú ismertség között::
http://zeneihalozatok.hu/
RE: Youtube: út a önállóság felé - laccas - 2012-03-27

Wow, köszi. Nem is tudtam, hogy van ingyenes anyag a témában Smile. Ajánlom minden erre járónak, hogy tanulmányozza a témakört!

Egyébként valóban a humor az egyik, amivel igen nagyon lehet kaszálni youtube-on, de én ide sorolnám a zenét is, ha az izgalmas klippel is el van látva.


RE: Youtube: út a önállóság felé - Gippo - 2012-03-27

Izgalmas klippel=hatásvadász klippel Big Grin

Vagy sok nő bele, kevés ruhában Smile


RE: Youtube: út a önállóság felé - IEm - 2012-03-27

majd csinálunk booty dance videót xD