FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma
Bemutatkozás - Nyomtatható Verzió

+- FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma (http://forum.flstudio.hu)
+-- Fórum: Társalgó (http://forum.flstudio.hu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Fórum: Bemutatkozás (http://forum.flstudio.hu/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Téma: Bemutatkozás (/showthread.php?tid=1795)Bemutatkozás - Floro - 2012-10-01

Sziasztok!

Floriának hívnak és 37 éves vagyok.
Joformán semmit nemértek a studiozáshoz, de van egy zenekarom, és nyertünk, egy tobbsávos felvevöt, amivel a felvevés sikeréült is, de itt jönnek a problémák, kéne egy softwar, amivel minden egyes sával külön,külön tudog dolgozni, javitani, és aztán egybe megtudom halgatni. Milyen softwart tudnátok ajánlani, ami nem tul drága, vagy esetleg ingyenes, amivel egy kezdo is tudna dolgozni.
Elöre is köszönöm.
Bocsi a hibákér


RE: Bemutatkozás - dchord - 2012-10-01

szasz, a legegyszerűbb, ingyenes a Studio One Free : http://studioone.presonus.com/free/ , utána a nem egyszerű de le nem járó próbaidős a http://www.reaper.fm/ , a következő a nem egyszerű meg nem is ingyenes a Steinberg Cubase 6 ( http://www.menemszol.hu/topic/606-legjobb-zenei-szoftver-2011/ )

ui. FL Studio-t azért nem írtam mert szvsz az zeneszerző(kreatív) eszköz nem pedig keverésre való


RE: Bemutatkozás - laccas - 2012-10-03

Az FL Studio is használható keverésre. Nagyon sokan minden fázisra ezt használják, szóval ezzel nem értek egyet Smile.


RE: Bemutatkozás - dchord - 2012-10-03

(2012-10-03, 10:52)laccas Írta: Az FL Studio is használható keverésre. Nagyon sokan minden fázisra ezt használják, szóval ezzel nem értek egyet Smile.

nem mondom,h mérvadó a véleményem, de vesd össze a FL-t, a Reaper audio route-olási lehetőségeivel

[Kép: fx_chain_route.jpg]

szóval ha megmutatod, h lehet pl. fx track-en belül route-olni FL alatt megkösszönném Smile (Reaper-ben fx track/láncon belül is ki lehet alakítani audió útvonalakat (signal flow) amikre az egyes effekt vst-k bemenetét -tetszőleges- rá lehet kötni, ill. a kimenetüket, melyik útvonalra dolgozzanak rá, is tetszőlegesen tudod meghatározni, hangsúlyozom egy adott fx track-en belül vagyunk, lehet pl. az effektező egységeket párhuzamosítani, lásd fenti kép)

summa-summázva azért nem kell szemellenzősnek lenni, valamit ez tud jobban valamit meg-az, éljen a rewire ... Big Grin (pláne, h a Reaper végtelen próbaidős szoftver, de azzel meg midi-zni nem lehet...)


RE: Bemutatkozás - laccas - 2012-10-04

Speciel ez a "hiányosság" nem tűnt fel nekem eddig. Egyébként ha nem is fx sávon belül, de egy egyszerűbb routolás azért fl-ben is megtalálható: http://www.youtube.com/watch?v=MioflOzsOtU . Cubase, Reaper, FL Studio, Reason, Pro Tools, stb. - mindegyikben elvégezhető minden lépés, ami egy szám előállításához kell. Én is szeretek több rendszerrel is dolgozni egyszerre (nyilvánvalóan mindegyiknek megvan a maga előnye), de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne minden lépést egy DAW-ban megoldani!


RE: Bemutatkozás - laccas - 2012-10-04

Az általad felsoroltakon kívül a Reapernek pl az a legnagyobb előnye, hogy a trackerek szerelmesei is megtalálják benne a kedvükre valót.


RE: Bemutatkozás - dchord - 2012-10-05

(2012-10-04, 21:48)laccas Írta: Speciel ez a "hiányosság" nem tűnt fel nekem eddig

ReaMix: Breaking the Barriers with REAPER c. könyvben jórészt belső routolás-on alapuló mix-ek vannak, és meggyőzőek a példák (vszeg pont ezért lett a könyv címe, az ami Smile )

patcher-re anno találtam egy jó tutorial-t http://howtomakeelectronicmusic.com/how-to-use-patcher , majd most jól megnézem, mindig kimegy a fejemből thxRE: Bemutatkozás - The Convicted - 2012-10-05

Üdvözlet helyben, az FL-t sose késő elkezdeni Big Grin


RE: Bemutatkozás - laccas - 2012-10-11

(2012-10-05, 11:48)dchord Írta: ReaMix: Breaking the Barriers with REAPER c. könyvben jórészt belső routolás-on alapuló mix-ek vannak, és meggyőzőek a példák (vszeg pont ezért lett a könyv címe, az ami Smile )

patcher-re anno találtam egy jó tutorial-t http://howtomakeelectronicmusic.com/how-to-use-patcher , majd most jól megnézem, mindig kimegy a fejemből thx
Köszi a tippet a könyvre vonatkozóan Smile.
RE: Bemutatkozás - dchord - 2012-10-11

jut eszembe, a Nomad Magma-ján(ban) lehet párhuzamosítani a rack-ek között, FL-ben is, ok csak a saját effektező egységeit, de több a semminél Rolleyes

[Kép: rack_06.jpg]

http://www.musicradar.com/gear/tech/computers-software/plug-in-fx/magma-565061/review

amúgy jópofa dolog, 200 usa dodóba fáj