FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma
Általános zeneszerkesztés - Nyomtatható Verzió

+- FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma (http://forum.flstudio.hu)
+-- Fórum: Társalgó (/forum-tarsalgo)
+--- Fórum: Általános témák (/forum-altalanos-temak)
+--- Téma: Általános zeneszerkesztés (/tema-altalanos-zeneszerkesztes)

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7


Általános zeneszerkesztés - laccas - 2009-01-28 19:06

Ez a téma közkívánatra jött létre. Ide jöhet minden olyan írás, ami nem a programokkal kapcsolatos és valami problémát sugall.


RE: Általános zeneszerkesztés - Navara - 2009-01-28 19:56

Nálam most az a probléma, hogy minden van, csak ihlet nincs Big Grin
Ez egy problémát sugall, bár igazán nem sokat lehet kezdeni vele Smile


RE: Általános zeneszerkesztés - laccas - 2009-01-28 19:59

Mondjuk nem konkrétan erre gondoltam, de belefér Big Grin.


RE: Általános zeneszerkesztés - pukiface - 2009-01-28 20:15

(2009-01-28 19:56)Navara Írta:  Nálam most az a probléma, hogy minden van, csak ihlet nincs Big Grin
Ez egy problémát sugall, bár igazán nem sokat lehet kezdeni vele Smile

hallgass olyan zenet, amit meg nem, vagy ritkan hallgattal, es maris lesz ihlet, neha enis igy jarok, ha kevesebb zenet hallgatok, Smile ilyenkor vagy a nagyonregieket, vagy teljesen ujakat szedek eloSmile hatha segit, neakarj hu most zenetcsinalokkal nekiulni, inkabb jacc egyet, ha nincs ihletSmile en legalabbis nyomatok egy virtuatennist, meg jokis zenet ala, es kozben hu micsoda megoldasok, hu ezt igyis lehet, es akkor megprobalomSmile hehe
oo sokat irtam,. off


- laccas - 2009-01-28 20:25

Nekem ott kezdődnek a gondok, hogy a legtöbb ihlet akkor jön, mikor nem vagyok gép előtt. És nem tudok kottát írni, hogy megmaradjon bennem Big Grin.

Valamint feljátszani sem tudom.


RE: Általános zeneszerkesztés - Navara - 2009-01-28 20:26

Nah már van is egy fura problémám.
Oriont és FL-t összekötöttem ReWire-en keresztül, mindketőbben egy rövid pattern van csak, és mindkettőben csak a Vanguard szól, ugyanazzal a presettel.
Elméletileg ugyanazt kéne hallanom, mintha FL-ben vagy Orionban szólna két azonos VST, gyakorlatilag amikor együtt játszom le a kettőt, lehet hallani hogy valamelyik mintha egy fél hanggal lejjebb játszaná le a patternt.
Szóval vagy az FL, vagy az Orion vagy a ReWire csatoló hibádzik.
Találkozott már valaki ilyennel?


RE: Általános zeneszerkesztés - flsman - 2009-01-28 20:33

(2009-01-28 20:26)Navara Írta:  Nah már van is egy fura problémám.
Oriont és FL-t összekötöttem ReWire-en keresztül, mindketőbben egy rövid pattern van csak, és mindkettőben csak a Vanguard szól, ugyanazzal a presettel.
Elméletileg ugyanazt kéne hallanom, mintha FL-ben vagy Orionban szólna két azonos VST, gyakorlatilag amikor együtt játszom le a kettőt, lehet hallani hogy valamelyik mintha egy fél hanggal lejjebb játszaná le a patternt.
Szóval vagy az FL, vagy az Orion vagy a ReWire csatoló hibádzik.
Találkozott már valaki ilyennel?

Én sajnos az oriont nem használom, és nálam kicsit másabb is rendszer, mert mert több számítógép megy egyszerre hálózatban ( amit írtam is a bemutatkozásban) külömböző softokon. Egy biztos az FLS és a Cubase az perfect REWIRE. Nincs gondom vele.


RE: Általános zeneszerkesztés - Navara - 2009-01-28 20:38

Értem, tehát ha nálad FL és Cubase okés, akkor az Orion lesz a vétkes!
Pedig alapbeállításon megy, tehát biztos hogy nem állítóttam el semmit.
Nah az hiszem itt az ideje beszereznem a Cubase-t. kipróbálom a Cubase+FL kombinációt.


RE: Általános zeneszerkesztés - flsman - 2009-01-28 20:52

(2009-01-28 20:38)Navara Írta:  Értem, tehát ha nálad FL és Cubase okés, akkor az Orion lesz a vétkes!
Pedig alapbeállításon megy, tehát biztos hogy nem állítóttam el semmit.
Nah az hiszem itt az ideje beszereznem a Cubase-t. kipróbálom a Cubase+FL kombinációt.

Számíts rá hogy, hogy nagyon nagy hardware igénye van!
Alapból meg sem mukkan.
Spec OP-rendszer és jó sok RAM kell hozzá hogy használni tudd, nem is beszélve a hangkariról.
Ha kell magyar cubase írj PÜ-t.


RE: Általános zeneszerkesztés - Navara - 2009-01-28 21:09

(2009-01-28 20:52)flsman Írta:  
(2009-01-28 20:38)Navara Írta:  Értem, tehát ha nálad FL és Cubase okés, akkor az Orion lesz a vétkes!
Pedig alapbeállításon megy, tehát biztos hogy nem állítóttam el semmit.
Nah az hiszem itt az ideje beszereznem a Cubase-t. kipróbálom a Cubase+FL kombinációt.

Számíts rá hogy, hogy nagyon nagy hardware igénye van!
Alapból meg sem mukkan.
Spec OP-rendszer és jó sok RAM kell hozzá hogy használni tudd, nem is beszélve a hangkariról.
Ha kell magyar cubase írj PÜ-t.

Spec oprendszer alatt mit értessz? Remélem nem azt, hogy csak MAC alatt megy.