FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma
BonFire lomjai - Nyomtatható Verzió

+- FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma (http://forum.flstudio.hu)
+-- Fórum: Zene (http://forum.flstudio.hu/forum-22.html)
+--- Fórum: Zene áttekintő (http://forum.flstudio.hu/forum-24.html)
+--- Téma: BonFire lomjai (/thread-809.html)

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


BonFire lomjai - BonFire - 2010-03-26

Tényleg csak lomok, mert ritkaságszámba megy, ha egy dalt befejezek. Általában félkész állapotban leledzenek, várva a soha el nem jövő "feltámadást". Ezért ne várjatok blogszerű posztokat. Nem tudom, mikor fogok még egy számot befejezni, de a napokban csináltam egyet.

A Velvet Love Will Never Die c. dalának az acapelláját töltöttem le, és készítettem "mögé" zenét. Aztán jobb híján videó lett belőle, így nem kell lementeni, ha valaki meg akarja hallgatni. (Amúgy 160 kbps-os mp3 a videó hangja, a kép meg HD.)

Úgy hallgassátok, hogy fingom sincs, milyen az eredeti, ugyanis soha nem hallottam.

http://www.youtube.com/watch?v=vql5gONzM3k


RE: BonFire lomjai - zebaoth - 2010-03-26

4shared-re vagy zippyshare-re szoktuk felrakni általában, ott egyből meghallgatható és ha tetszik vkinek, le is tudja szedni. (Mondjuk nekem már megvan, hehe.)
A remix simán mehetne rádióban, a video miatt pedig külön elismerésem!
(Most hallom, nem ez a verzió van meg, itt már van szóló is, ezt is basszussal játszottad fel?)


RE: BonFire lomjai - BonFire - 2010-03-26

(2010-03-26, 04:49)zebaoth Írta: (Mondjuk nekem már megvan, hehe.)

Itt tévedsz te nagyot Big Grin, mert amit neked küldtem, még csak vázlat volt. Abban a "gitár" is élő volt (basszussal játszottam fel), de muszáj volt lecserélnem RealStratra. Mégiscsak szebben szól, és a basszusgitár csak amolyan félmegoldás volt. Ezenkívül a végére került egy kis szólócska is, és természetesen az egészet külön masteringeltem még egyszer. A második masteringnél jöttem rá, hogy akármennyire is szépen szól az EZdrummer, bizony a lábdobnak és a pergőnek nem árt némi pucásítás EQ terén. Végül kapott a lábcin is, + effektek, ami kell.

Tervezem, ha komolyabb projektbe fogok, akkor a gitár mindenképpen élő lesz, csak előtte kölcsön kell kérnem egyet. Szabolcsi Pityutól szoktam elkérni, de a múltkor jól kitolt velem, mert 11-es húrokat tett fel... hát ne tudd meg. Majdnem vérhólyagos lett tőle az ujjam+ egy fél napig az oktávját állítottam, mert a húzás a 09-es húrokhoz volt beállítva (Floyd-Rose rendszerű húrláb)... No, meg hát nem ugráltatom, ha nem muszáj. Ez így is megteszi, szerintem.

Köszi a dicséretet! Már igen korán fenn vagy, vagy csak még fenn vagy, mint én? Ja, te dolgozni jársz, majd elfelejtettem. No, további szép napot. Ezt a 4shared-et meg a másikat is kipróbálom alkalomadtán.


RE: BonFire lomjai - zebaoth - 2010-03-26

->>> (Most hallom, nem ez a verzió van meg, itt már van szóló is, ezt is basszussal játszottad fel?) - Közben rájöttem Smile


RE: BonFire lomjai - BonFire - 2010-03-26

Nem, ez MIDI. Egy második RealStrat megfelelő vezérléssel. Nyújtások, csúsztatások fel-le, legato (hammer-on), hogy minél élethűbb legyen, és rajta van egy Poulin SoloC Head + egy kabinet, hogy más hangzása legyen, mint a ritmusgitárnak.


RE: BonFire lomjai - BonFire - 2010-07-25

Ezt a dalocskát ma hánytam össze. Mindössze egy témából áll, és annak a variációiból. Instrumentális zene (természetesen), klasszikus hangszereléssel: vonósok és orkeszter ütőhangszerek; plusz modern hangszerek: szintetizátorok, generátorok és dobgépek.

Analóg Univerzum


A biztonság kedvéért butított formában (96 kbps MP3-ban) van közzétéve; hallgatni szabad, magunkévá tenni nem, hátha még fel tudom később használni. Big Grin


RE: BonFire lomjai - The Convicted - 2010-07-25

Nekem már ez a magas synth nem tetszik, teljesen erőtlen a többi hanggal szemben, azok viszont nagyon jók lettek, én egy Call Of Dutyban vagy egy Medal Of Honorban a pörgetős részt el tudnám képzelni, jó lett! Smile


RE: BonFire lomjai - BonFire - 2010-07-25

Ez a magas hangú szinti ugyanaz, mint ami később szólal meg. Csak az elején szólóban szól, később pedig már kísérettel. Szvsz pont azért kellenek a különféle hangszerek (hangzások), hogy az egyik ellensúlyozza a másikat. Nézd meg például egy nagyzenekarban hányféle hangszer játszik. Nem lehet azt mondani, hogy csak a basszushangszereknek van létjogosultsága, a fuvolák, pikolók, trombiták, hegedűk, mind húzzanak el. Big Grin A vékony és magas hangú szintetizátor alatt jól megfér a vastag basszushang, plusz az ütőhangszerek. Ha minden csak mély, akkor az egy nagy dörömbölés lenne.shocked

De örülök, hogy akadt benne neked is tetsző rész. Igazából csak kísérletezgetek az Absynth-tel, hogy miket lehetne belőle kihozni. Ez volt az első kísérlet. A fő vonulatot az Absynth viszi benne. Egyébként meglepően kevés sávból és hangszerből áll.
Ez nem új, hanem ami már egyszer volt, de feltöltöttem a 4shared-re, ha úgy valakinek kényelmesebb hallgatni, mint a YouTube-on. Hadd legyen meg ott is. (Meg ha már beregisztráltam!)Big Grin

Velvet – Love Will Never Die (BonFire's remix)
Ahogy mondani szokták, csak hogy a rák a vetésre ne menjen, avagy hogy nehogy azt higgyék, bunkók vagyunk és csak dörömbölni tudunk azzal a Gyümölcsös-hurkos Studióval (ide a kedvenc zeneszerkesztő programja nevét képzelje mindenki). Egy régebbi munkám (amit szokás szerint nem fizettek ki) Dodgy egy népdalfeldolgozás.

Csillagok, csillagok – by me.


Ez pedig egy afféle kis aranyos rock ballada. Mondanom sem kell: instrumentális. Amit tudtam, élőben játszottam fel benne. Gitárt, basszust. És persze van egy könnyű dobosom, aki mindig kisegít. Big Grin


Mennybemenetel
(ezért a címért egyszer még valószínűleg szentté avatnak Angel)

Egy újabb ballada (mostanában ilyenem van) tőlem. Mai termés. Sejtettem én, hogy billentyűzettel könnyebb lesz zenét szerezni, mint egérrel – és tényleg. Egy alig háromperces szösszenet:

Hamvak


RE: BonFire lomjai - zebaoth - 2010-07-29

A hangzásra laptop hangszórókra hagyatkozva most nem tudok mit mondani sajnos, de: érződik rajta a némi Dream Theater hatás Wink - nem hátrányára!
Gratula!


RE: BonFire lomjai - BonFire - 2010-07-29

(2010-07-29, 18:11)zebaoth Írta: A hangzásra laptop hangszórókra hagyatkozva most nem tudok mit mondani sajnos, de: érződik rajta a némi Dream Theater hatás Wink - nem hátrányára!
Gratula!

BlushHát ugye nehéz levetkőzni, ami hatással van ránk, de szerencsére hallgatok mindenfélét is, hála istennek.