FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma
Guitar Hero - Nyomtatható Verzió

+- FL Studio Fórum - Magyar Digitális Zenészek Fóruma (http://forum.flstudio.hu)
+-- Fórum: Társalgó (http://forum.flstudio.hu/forum-1.html)
+--- Fórum: Általános témák (http://forum.flstudio.hu/forum-3.html)
+--- Téma: Guitar Hero (/thread-847.html)

Oldalak: 1 2


Guitar Hero - The Convicted - 2010-04-17

A Guitar Hero egy 2006. április 7-én megjelent zenei típusú játék, mely PlayStation 2, PlayStation 3, PC, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS platformokon játszható. Fejlesztője a Harmonix Music Systems, kiadja a Red Octane.

A játék, amely egy évvel ezelőtt számtalan díjat és helyenként még az év játéka elismerést is begyűjtötte magának a Red Octane kiadó és a Harmonix fejlesztőinek agyából pattant ki, akik ezelőtt leginkább a hasonló ritmusérzékre épülő karaoke játékaikról voltak ismertek.

Néhány hiányzó alapművet leszámítva nagy zenei választékot kínál, több híres rockmuzsika megtalálható sok underground együttes számaival együtt. A majdnem ötven számot számláló választékban olyan zenekarok vannak, mint például a Deep Purple, Judas Priest, Jimi Hendrix, Black Sabbath, Megadeth, Queen, Kansas, Red Hot Chili Peppers, ZZ Top, Blue Oyster Cult.

Négy nehézségi fokozat közül választhatunk (az újakban már 5 fokozat található). A nehézségi fokozatok közti különbséget részben a kották lepörgésének sebessége, illetve a lefogandó húrok száma teszi ki. Míg a legkönnyebb fokozaton minden számhoz elég csak az első három húr lefogása, addig Hard és Expert fokozaton már mind az öt húr között kell váltani, néha nagyon nagy sebességgel.

A játékot bundle-csomag formájában lehet kapni. A játékmechanika egyszerű. A képernyőn egy virtuális gitárnyakat láthatunk, amin fentről lefelé haladva, nehézségi fokozattól függően gyorsabban, vagy lassabban, illetve 3-5 különböző, a gitárhúrokat szimbolizáló hangok érkeznek. Ezeket időben kell eltalálni a játékosnak, a megfelelő húrokat helyettesítő 5 gomb egyikének, vagy több gomb kombinációjának lenyomásával. Természetesen minden lejátszott hanghoz, a nyakon való húr lefogásán túl egyszer meg kell pendítenünk a húrokat helyettesítő gombot is.

Ha jól csináljuk, a rajongókkal együtt tombolhatunk a különböző legendás rock számokra. Ha viszont sorozatosan hibázunk, akkor csak szánalmas gitárhangokat, és egy idő után a türelmét elveszítő tömeg hangos robajlását fogjuk hallani. Emellett minden szám során érkeznek speciális energiával töltött hangok is, amiket ha sorban hiba nélkül leütünk, kapunk értük egy kis sztár energiát jutalmul, amiből ha kellő mennyiségnyit összegyűjtöttünk, a gitárunk függőlegesbe való döntésével a közönség nagyobb ovációját érhetjük el.

A játékmódok:
1. A quick play-ben alapból 2x5 számból álló setlistet játszhatunk kedvünkre, a négy nehézségi fokozat egyikén, amely után az eredményünket a helyi WC falára örökíthetjük meg.
2. A számok listáját karrier módban megnyitott, illetve a koncertekből keresett pénzünkből vásárolt számokkal bővíthetjük tovább. A karrier módban célunk nem is lehet más, mint a jogosan megérdemelt "gitár hős" cím elérése. Ehhez alapból hat karakterből és három fajta gitárból választhatunk, amiket játék során bármikor kedvünk szerint cserélhetünk. A koncerteken keresett pénzből a közepestől fölfelé található nehézségi fokozatokon új gitárokat, gitármintákat, számokat, videókat és két új karaktert vásárolhatunk. A megvásárolt javakat csak azon a nehézségi fokozaton használhatjuk, amelyiken megvásároltuk őket.
3. Végül pedig ott van a multiplayer lehetőség, ahol egy plusz gitár vásárlásával akár ketten is játszhatjuk ugyanazt a számot, leosztott kottákkal.

forrás: Wikipédia (általam kicsit átszerkesztve)

írjatok ide mindenfélét erről a gameről! ráadásul zenei, így valszeg nem kerül bezárásra (ha igen, előtte szóljon már nekem pls az illetékes modi) Wink


RE: Guitar Hero - pocok52 - 2010-04-17

Kezdem. Tesóm megvan őrülve ezért a játékért. Mostanság rákattant a Guitar Hero 5-re Xbox360-on. A játékhoz vásárolt gitárt is, én is kipróbáltam, nem rossz játék Smile De nekem PC-n nem tetszett a World Tour mert nem támogatta az Xbox Controllert. Már pedig én azzal szeretek játszani Smile
De ez csak egyéni vélemény, ettől függetlenül jó kis játék


RE: Guitar Hero - The Convicted - 2010-04-17

ja, egy kis apróság: én ezt a topikot nem azért nyitottam h az kelljen kérdezgetni h honnan húzható le a cucc, meg kieg és a többi. csakis azért h szakmai szempontból véleményezzük a játék mivoltát, és nézzük előnyeit/hátrányait több szemszögből.

magyarán nem kérjen senki ehhez letöltési linket, semmilyen játékban segitő részt, mert úgysem fogjuk (legalábbis én nem) megválaszolni Big Grin normális válaszok, értékelések jöjjenek, jó lenne ha úgy lenne vhogy népszerű ez a topic. Wink


RE: Guitar Hero - RobertMaximal - 2010-04-17

Szerintem ha valaki picit ert a szamitogephez meg az internethez tudja hogy hannon kell letoltenniWink
Jo kis jatek volt ez de en mar unom mindig ugyan olyan stilusban nyomniBig Grin


RE: Guitar Hero - mefi01 - 2010-04-17

Szeretem a játékot, főleg gitárral nyomni... haverom kölcsönadtaBig Grin
Azértis szerettem meg, mert nagyon jó érzés az, hogy tejátszod a dallamot az egész játékban Big Grin


RE: Guitar Hero - RobertMaximal - 2010-04-17

Gitaral tenyleg jo..de bilentyuzettelSmileBig Grin


RE: Guitar Hero - The Convicted - 2010-04-17guitar heroban ezt a dalt szeretem eljátszani Big GrinWink


RE: Guitar Hero - TomCa$h - 2010-04-17

Nem is tudtam hogy ez ennyire menő játékBig Grin, meg hogy lehet gitár nélkül is nyomni:O Am tetszikBig Grin


RE: Guitar Hero - The Convicted - 2010-04-17

persze én azért nem profi szinten nyomultam vele (mert már régóta nem) csak középszinten, de gyak. alig emlékszek már valamire belőle Big Grin


RE: Guitar Hero - RobertMaximal - 2010-04-17

Lehet gitar nelkul nyomulni de asszem kel valamit valtosztatni..nem itthol jatszotam(itthol is de nem en instalaltam fel) szoval nem tom hogy is volt ez..de en keyboard-al jatszottam...de gitaral 100x jobbSmile