Akai MPK49
2011-03-19, 10:28,
Üzenet: #1
Akai MPK49
Hajrá!
Válasz idézéssel
2011-03-19, 10:39, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-03-19, 11:59 - {2}. Szerkesztette: arkangyalka.)
Üzenet: #2
RE: Akai MPK49
Sziasztok Íme néhány infó az AKAI MPK49-ről.
   
Maximalizáld zenei lehetőségeid a színpadon vagy a stúdióban egyaránt az Akai MPK49 kontrollerrel. Az Akai MPK49 kiváló minőségével, 49 billentyűs, közepesen súlyozott, aftertouch érzékeny billentyűzetével és 12 eredeti MPC stílusú padjával az USB/MIDI kontrollerek új korszakát nyitotta meg. Az összesen 48 pad kiosztás a 4 pad bankból érhető el. A pad adja a hip-hop szívét-lelkét az MPC Note Repeat funkciónak és a Swing paramétereknek köszönhetően. Az Akai MPK49 saját arpeggiátorral is rendelkezik, aminek segítségével kreatív zenei aláfestéseket készíthetsz percek alatt.
Az Akai MPK49 padjai használhatók ?teljes hangerő? és ?12 szintű hangerő? funkciókban, az MPC Swing pedig a Note Repeat és Arpeggio funkciókban is alkalmazható. A Tap Tempo és a time-division gombok lehetővé teszik a Note Repeat és az Arpeggio órasebességének valósidejű vezérlését.
Az Akai MPK49 összesen 76 kiosztható vezérlővel és olyan kiosztható bemenetekkel rendelkezik, mint az expression pedál, a lábkapcsoló, valamint a pitch bend és modulációs tárcsa.
Az MPK49 több, mint csupán egy USB/MIDI kontroller, az előadásod lelke lesz ez a készülék.

- 49 Aftertouch közepesen súlyozott billentyű
- 12 MPC-stílusú, ütésérzékeny pad
- 8 teljes méretű, 360°ban fordítható gomb, mindegyik 3 bankkal (összesen 24 potméter)
- új MPC-stílusú Arpeggio, bejegyzés ismétlés
- 8 teljes méretű tolópotméter, mindegyik 3 vezérlő bankkal (összesen 24
potméter)
- 8 kijelölhető, háttérvilágítású kapcsoló, mindegyik 3 vezérlő bankkal (összesen 24 kapcsoló)
- MMC / MIDI Start Stop Transport gombok
- nagyméretű, könnyen olvasható, felhasználó barát LCD kijelző
- modulációs és pitch görgők
- beépített csatlakozók külső pedálokhoz
- alkalmazása: új generációs USB / MIDI sequencing, ütemek létrehozása, élő előadásokKezdjük az elején. Egy masszív 4 oktávos, professzionális súlyozású billentyû rész áll rendelkezésünkre, akár kétkezes zongorázáshoz is. Ám ha ez nem lenne elég, egy gombnyomással azonnal tudunk váltani az oktávok között egy pillanat alatt. Mint minden billentyûs kontrollerhez, így ehhez is tartozik egy VELOCITY és egy PITCH kerék (mûanyag és gumi kombinációja), ami még világít is (megjegyezném, ez igen hasznos). Rögtön mellette található az ARPEGGIATOR, amit kedvünk szerint tudunk programozni a nagy kijelzõjû editorban és a tolópotméterek alatt található gombok segítségével.

Természetesen szintitõl függõen polifonikus illetve monofonikus. Ha tovább haladunk jobbra, egy tizenkét érintõpadból álló felülettel találkozhatunk, amelynek segítségével akár egy élõ dob szettet is fel tudunk játszani a kezünkkel, hisz érintés függõ rajta a velocity és a pitch. A tizenkét padod négy bankra lehet szétosztani, szóval összességében egyszerre akár negyvennyolc hanggal is tudunk játszani, mind ez csak egy egyszerû kiosztás beállításon múlik. Természetesen minden funkció kedvünk szerint állítható, szóval akár az Ableton indítófelületére is be tudjuk programozni, hogy ne kelljen a laptoppal bíbelõdni live-ozás közben. A kütyü közepén található a vezérlõpanel, innen indíthatod a felvételt, tekerhetsz, lejátszhatsz vagy akár meg is állíthatsz mindent. Vagy ha úgy döntesz, hogy kézzel állítod be a sebességet, erre is megvan a lehetõség a TAP TEMPO gomb segítségével.
Ezek fölött található a LED kijelzõ, melynek segítségével könnyedén válthatsz a beállításaid és a programok között, bár számos zeneszerkesztõ már konfigurálva van, mint például a Cubase SX, Ableton Live, Reason, és még számos virtuál szinti is bele van táplálva. Csupán egy dolgot hiányoltam belõle, a Logic 8 presetet, bár ezt hamar pótoltuk, hisz egy a doboz egy szoftvert is tartalmaz, benne a Vyzex Editorral, amelynek a segítségével bármelyik létezõ szerkesztõ programot be tud rá állítani az ember. Hozzátenném, hogy nem csak zeneszerkesztõt, hanem akár VJ programot is beállíthatunk rajta.

Tovább haladva nyolc tekerõ és nyolc tolópotmétert találunk, amelyeket akár a keverõhöz, akár a különbözõ VST-khez hozzá tudunk rendelni. A tekerõ potik 360 fokban forgathatók és állítható érzékenységgel rendelkeznek. Ezt egyszerre akár huszonnégy csatornán is élvezhetjük, hisz három Control Bankot tudunk külön-külön vezérelni. Mi több, a potméterek alatt található TIME DIVISION gombsor segítségével nem csak az ARPEGGIATOR-t tudjuk kezelni, hanem szólózni és mute-olni is tudunk egyszerre. Fontos technikai tudnivaló, hogy egyszerre használhatod USB-n és MIDI-n keresztûl egyaránt. Sokszor tapasztaltam, hogy annyi mindent próbáltak belesûríteni egy hangszerbe, hogy a vége az lett, hogy egyszerûen nem fértünk el.
Ezt a problémát itt el is felejthetjük, hisz minden kézre áll és az ujjaink is könnyen elférnek a gombok között, még a legnagyobb kapkodás közepette is. Egy pár óra használat után annyira megszoktam, hogy a teszt végén úgy döntöttem, most azonnal megveszem.
Bár nem a legolcsóbb de megéri. A magyar árak úgy tudom olyan 130000 és 140000 között mozognak. Aki nem feltétlenül új gépet szeretne szerezni annak ajánlom az ebay-t én is ott vettem. üdv: ARK
A YouTube mi-mindenre jó.


http://www.youtube.com/watch?v=iXzOeI82uAc

http://www.youtube.com/watch?v=lgYkT6DfxbI

http://www.youtube.com/watch?v=RlXiu4HMXto
http://youtu.be/ippfsykj3PU
Igyekszem majd minél többet leírni még. üdv: ark
Válasz idézéssel
2011-03-22, 13:46,
Üzenet: #3
RE: Akai MPK49
már 105 000-ért is lehet kapni! http://arkoz.hu/showtechnika/termek/4645..._sequencer jó kis billentyűzet, szerintem megéri a vásárlást! bár én egy másikra hajtok, de szerintem ezzel semmiképpen nem jár rosszúl az ember! Wink
Válasz idézéssel
2012-02-16, 20:17, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-02-17, 12:13 - {2}. Szerkesztette: laccas.)
Üzenet: #4
RE: Akai MPK49
délután jött meg, 82k jó(?) magyar forintért, http://muziker.hu/midi-vezerlok/midi-bil...pk-49.html , kicsit féltem h ennyiért (attól még,h szlovák bolthálózat, miért olcsóbb egy 20-assal mint a jó magyar webszopokban Huh ) csak egy posztert kapok róla, de ha eltekintek a szlovákul beszélő nyomtatott (nemgyári) manuáltól (és számlától), minden okés yes (az eredeti szintén csatolt manuál beszéli a szigetlakók nyelvét -többek között- )

edit: Kerüljük a vulgáris írásmódot, Laccas
Válasz idézéssel
2012-02-17, 12:13,
Üzenet: #5
RE: Akai MPK49
Kevesebb az adó náluk, így lehet onnan minden olcsóbb.
Válasz idézéssel
2012-08-27, 06:33, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-08-27, 06:43 - {2}. Szerkesztette: dchord.)
Üzenet: #6
RE: Akai MPK49
ha valaki elhagyná őket, spórolok 40 percet Dodgy Smile

MPK49 - Vyzex Editor for Win XP/Vista [v1.0]
http://www.akaipro.com/stuff/contentmgr/...2setup.zip

fl studio profil fájl (benne van lépésről lépésre a telepítés)
http://www.sendspace.com/file/1zy5qm

egyebek: http://www.hifisoundconnection.com/Shop/.../SFV/30046

ui: akinek fentiek újak, ezek kellenek fl studio és a midi bill. barátságának elmélyítéséhez... működik faxányosan Smile
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás