A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DJ akarok lenni…merre,hogyan?
2011-06-20, 19:12,
Üzenet: #1
DJ akarok lenni…merre,hogyan?
Gondolom sokat tettétek fel már magatoknak a fenti kérdést. A http://imdj.ingyenblog.hu/ ebben segít eligazodni, valóban lépésről lépésre leírják, hogy mit kell tennünk a dj válás útján. Érdemes tehát minden héten figyelemmel követni őket, hiszen minden héten új ponttal bővül a lépések száma Smile.
Válasz idézéssel
2011-06-20, 19:36,
Üzenet: #2
RE: DJ akarok lenni…merre,hogyan?
dejó! nagyon érdekes, rögtön rákattantam az olvasására (:
Válasz idézéssel
2011-06-20, 19:43,
Üzenet: #3
RE: DJ akarok lenni…merre,hogyan?
Egész jó kis blognak néz ki Smile
Válasz idézéssel
2011-06-20, 20:39,
Üzenet: #4
RE: DJ akarok lenni…merre,hogyan?
Nem tudom, szerintem a bootleg az olyan remix, amire nem kérsz engedélyt, de úgy remixeled (fogalmazás gyönyörű ötös Big Grin), míg a mashup az, amit a bootlegnél leírtak... Na mindegy. Big Grin Amúgy nem lesz ez rossz.
Válasz idézéssel
2011-06-21, 06:24, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-06-21, 07:06 - {2}. Szerkesztette: mpomusic10.)
Üzenet: #5
RE: DJ akarok lenni…merre,hogyan?
sziasztok!

nem könnyü a fogalmazást követni mivel a haladó fiatalokat is a szemem előtt kell tartani (akik miatt használom sokszor a szakszavakat),de a kezdőket is.és a kezdőknek muszály vagyok így leírni másképpen nemfogják megérteni. : )ha találtok bármi komoly hibát vagy kivetnivalót,nyugodtan szóljatok hisz az ember mindig fejlődik és akár itt is megtudjuk beszélni: ))

köszönet azoknak akik követik a blogot! : )
(2011-06-20, 20:39)Parallectic Írta: Nem tudom, szerintem a bootleg az olyan remix, amire nem kérsz engedélyt, de úgy remixeled (fogalmazás gyönyörű ötös Big Grin), míg a mashup az, amit a bootlegnél leírtak... Na mindegy. Big Grin Amúgy nem lesz ez rossz.

A Mashup mint ahogyan a nevében is benne van egy kis felturbózás,újjítás vagy ki hogyan nevezné. Magyarul egy kész zenébe új,saját hangokat raksz bele. : ) Ez sem remix,hisz a remix: CSAK az énekre(vagy a szerző által biztosított hangsávokra) készítesz új,teljesen saját zenei alapot. Viszont a mashupnál nemcsak az éneket szeded szét meg piszkálod,hanem az egész zenét. "Korlátozott"lehetőség a szerkesztésre de vannak emberkék,akik mashup "őrültek" : ) Bootleg remix,Mashup remix meg ilyesmi nem létezik. Aki így írja ki,azt küldjétek az oldalamra tanulni XD : ))))) Direkt szétszedtem külön,ezek mind külön fogalmak és teljesen mást jelentenek.

A bootleg eleve nem remix. : ) A bootleg csak egy mix.
Itt egy példa a bootlegre mely meg is erősíti a tényt, miszerint a bootleg az bootleg. TongueCoolAngelBig GrinShy
Két zene össze mixelve,ennyi. : ) Ez a bootleg. Örülök,ha tudok segíteni. = ) Ja és egyébként köszi Parallectic: ) Most még eléggé az elején vagyunk de lesznek olyan témák egy idő után,melyek aranyat érnek. Úgyhogy... : )http://www.youtube.com/watch?v=wtjN1YCkKiw

(2011-06-20, 19:36)Matthew Írta: dejó! nagyon érdekes, rögtön rákattantam az olvasására (:

köszi! : )
(2011-06-20, 19:43)dj_chathan Írta: Egész jó kis blognak néz ki Smile

köszi szépen! : )
Válasz idézéssel
2011-06-21, 09:48, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-06-21, 10:06 - {2}. Szerkesztette: convex.)
Üzenet: #6
RE: DJ akarok lenni…merre,hogyan?
Már voltam dj, és magam számára még az is vagyok, de közönség előtt már nem, majd még lehet eljön annak az ideje is!
A vázolás egyszerű pénz, avagy segnyalás és sny-el vagy anélkül ki...ott nagy szerencse.
Jómagam, még vidéken, ahol kicsi koromtól éltem , 22 évet Most 26 éves vagyok), 19 évesen amikor már dolgoztam, megvettem életem első dj cuccát amit azóta sem adtam el. Barátok összehoztak ismerősökkel akiket már ismertem régről de nem lógtam velük. Egy bizonyos kocsmázós iszogatós buli után azonban összenőttünk, lett egy kis mag 15 ember körül, ebből 4 ember aktív mag 2 dj, 2 vj (és tévedtem mert öt ember) egy MC. Tervezgetés eszme cserék sokassága. Ott ahol én éltem nagyon menő zenének számított, az akkori disco muzsika, mindenféle ömlesztett minden, hogy ne a sz.r jellemzőt használjam. Gyerek korom óta a house zenét szeretem, bővebben általános iskolás 3. osztályától fogva, azelőtt volt néme gáz cucc, de már pici koromban faterom elmondása szerint a kraftwerk volt a kedvencem. Persze régi időkben a house azt jelentette, hogy 4.4 ütem, keményebb hangzás, jött a RAVE és a Hardcore massacre , utánna hál istenek a környékünkön is elérhető lett a techno, olyan emberek által akik főiskolákra jártak, valahova nagy városba és nem nézték le a pisiseket esetemben engem, nekik köszönhgetően ingyen másolták a kazettákat az általam megvett üres kazettára. A kis Convex mindig már a magnó előtt is mikor senki sem látta úgy csinált mint a nagy dj-k. maga elé vett két szar tesla lemezjátszót és álmodozott, a dj-k melóját még a régi német nyelvű viva club rotation , illetve a berlin techno adásaiból tudta meg. Ekkor már Budapesti nyaralásaiból ismeri a kis convex gyerek létére a jungle-t , a drum and basst, a trance-t, a techno-t, a deep house-t stb igényes elektronikus zenei ágat, de már hallgat Zagart, Yonderboi-t is.
Onnantól már kicsit letisztultabb lett a stílus, de a minőségi hifi szeretetével együtt jöttek a nem csak elktronikus zenék is, amit az ember élete során másoktól hall anyisszor , hogy végül megszereti, teszem ide pl. Lorena McKenne, Babos Gyula Jazz muszikás, stb. Majd internet stb. utóbbi mondattal ugrottunk vagy 6-8 évet. Ugrunk és melózok végre 6 hónapja tudatosan dj cuccra gyüjtök, arra amire, mai napig büszke vagyok és meg is van, egy öreg majdnem nyugdíjas munka társa megy a nagy budsapestre, ahol korábban már jártam, sokat mivel rokonságom java része itt található. A zaj-ban megveszi élete első dj cuccliját ami a Numark Axis 9-es és a Reloop RMX40 DSp, pio 800 -as klón szuper, a cd-k is effektesek meg a keverő, amrad némi pénze és vesz egy kis stroboszkópot is, a fülhhallgatója a Sennheiser HD 250 Linear itt már 2 éve velem van. Hazaérkezés még aznap és már összekötés, elsőre full sikerrel, 2 nap gyakorlás után minden ütemre megy, na de 3-4 hónap múlva. Megvan a cucc, megvan a mag (társaság, az egyik dj akit mondhatni én tanítok be, ért a photoshop-hoz első party, Revision Mindz In The Csenger néven egy 50 négyzetméteres kocsmában az utca végén. Ekkor már viszonylag többen is ismerik a stílusokat mivel velem egyidős emberkék is főiskolára tájolódgatnak, de vannak fiatalok is akik szintén jobban képben vannak az internet segítségével. Ingyen zenélhetünk meg minden nagyon jó, és jön a hír már 70-en vagyunk ,a fényért a kocsma bárpult fénye és az én kis 5000 Ft-os ledes strobim felel. Mi ez ha nem jó érzés, egyedül indulok el szakítva a táska hordozás meg lemez sorba rakás legendájával. Az első parti kivitele sem szokványos élő zene elektronikus dj szettel ötvözve, egyik barátunk ,élőben elektromos gitárral játszik rá a gyengébb eklektikusabb szettekre. A betanuló dj-m aki még ekkor bpm studioval kever pc-n, elhall, hogy az én cuccommal mennyivel kreativabban lehet műsorozni mint, a pc-vel.
Még két buli itt, kinőjjük a helyet. Meg kér a kisváros központban lévő egyik 200 Négy.mét.es hely tulajának a fia , hogy buli náluk. Megrendezésre kerül, a kis magnak (ent említettem ) valamelyik tagjának ismerőse Budapestől jelen van és ő egy kicsit nagyon tehetséges Mc. Beszáll a szettbe , néha ahol brekabeat ill. d&b szól, de a buli alatt eldöntjük, hogy beszurrunk éjfél után egy rövid 20 perces raggae szettet, végeredmény 90-110 ember és a hangoskodás miatt rendőrség, akik izmoznak kicsit de meglátnak(határőrségnél dolgoztam akkor), hogy vegyük lejjebb.
Ugrás és 4-5 hónap tervezés jön az egy éves születés napunk, egy olyan helyen ami nem a központban van hanem külvárosi részen egy zenés kocsmában 300 négyzetméteres, de sok ember jár ide, 1 éves szülinapink party ja ekkor már javában VJ-zünk projektort kapunk kölcsön az általános iskolától és két emberünk felváltva nyomja resolume és laptop kombóról. Végeredmény a Birthday partyn 130 ember, és az este 9 órai kezdés másnap reggel 10 órakkor ér végett, de még akkor mindig kb. 80 ember van. A helyen nygen zenéltünk, örülünk alkotunk új dolgokat ismertetünk meg az emberekkel, egy buli alatt több zenei műfajban játszunk felváltva tanoncommal aki már ekkor nagyon jól nyomja. Vélemények a buli utánm, hogy mi lenne ha a helyi discoban mi zenélnénk mert ezerszer jobban toljuk mint az ottani , "külföldi utánozott nevem van dj team" és szombat esténként 50 ropiért nyomjuk minden szombaton ugyanazt djk". Nem gondolkozzunk ebben, a disco más, még kicsinek érezzük magunkat, és túl populárisak a zenék.
Ezen a nyáron még 3 partyt tollunk ezen a helyen de közben megjelennek kicsiny városunk olyan emberkéi akik dj-k, vagyis azok szeretnének lenni, zenei tudásuk mondhatni nulla, stílus történelem nulla. Mi lélekkel zenéltünk sok pénzem a fizetésem ebbe vándorolt, hogy mi fizettünk , hogy zenélhessünk a nagy helyeken, párszor utánna fordult. Belépőt sose szedtünk. Tőlem akarják bérelni sok ismerős kölcsön kérni a cuccokat, bulihoz, meg hasonlókhoz, beinditopttuk a kisváros kulturális életét. Ugrunk Debrecenbe vagyunk hivatalosak, nevét nem mondhatom meg milyen rendezványre March -ra végződik, és a fenti nyárnak a vége és ősz eleje, 3000 embernek dj-zünk. kérdés? Boldogabbak vagyunk mint a lottó nyertes, hiába ingyen mentük. Ezután már time-code rendszerrel toltam a dj-ést, és vettünk lézert, kaptunk kölcsön füstgépet, sok mindent.
Továbbiakat ugrom , mert már majdnem fesztivál szabású rendezvényt szerveztün ami 1,5 napos volt, mindenhova saját cuccainkal mentünk, és majdnem mindenhol jó sikerült, a kisvárosba 180 km-ről volt rendszeres látogató, de 30 km-es körzetben is volt közönség, csináltunk az öregebbeknek retro party-t a kisvárosban ilyen nem volt, 20 éve, 500 emberke fiatal öreg egyaránt, a helyi disco felkér minekt retro partyra majdnem mindegyik nagyobb szórakozó hely megkér minket retrora, segítünk más kisebb dj-ket berakjuk magunk elé dj-ni, szervezzünk dj versenyt ahol mi nem játszunk, streetball rendezvényeket, külön hip-hop dj-ket hívunk, mind az én zsebemből mert csk én dolgozok a magból. A magban mindenki dolgozik plakátol, pakol. Az önkormányzat nemzeti ünnepen rendezett ünnepségi műsorba való segítségünket igénybe veszi egy éjéltől másnap délig tartó elektronikus záró esttel.
Budapesten megjelenek munkahely váltás miatt, 1 hónapon belül az egyik szigeten amin sok drága szórakozó hely van nyomom a pultot(ingyen valaki helyett), névtelenül valaki helyett, kicsitt lazább gyengébb, hangulat hiányos, a szett végén nagy emberke, közli ha lerakok kb. 1 millát akkor biztosít 30 ingyen alkalmat a bp-i klubbokban, és utánna meglátjuk. Nem ismerek senkit aki nagy ember lenne ebben a témában, és itt végem van mint a botnak. Dj-zés enyi volt. De, hogy mit gondolok az olyan dj versenyekről ahol bárány attila, is zsűri tag, semmit, és mit hallok aki igazán jó azt leszarják, aki meg azt tolja amit a disco shit az jó, röhejes, itt tart a többség magyarországon. Sok részletett kihagytam, amit nem tartottam lényegesnek, szereltem már buli kezdés előtt 10 percel végfokot, kábelt, dimmert, volt olyan , hogy buli előtt 5 percel elszállt a biztosíték tábla, de a buli sose maradt el, lehet sose zenéltem 10000 ember előtt, de ha az ember nem azt nyomhatja mait akar akkor nem is akarok, a jó dj nem listával jár, hogy szám után mit kell betenni hanem dobog a közönséggel. Megvezeti a közönséget felpörget lelazít felpörget lelazít, maratoni pörgetés és kicsit hosszabb lelazítás, hogy megin bepörgesse őket. 4 éven keresztül aktívan ilyen dolgokat csinálktunk, a szervezéstől , a pakoláson, a balhék elsimitásán, a dj-sen át, a másnapi takarításig. Szerencse kell hozzá, rátermetség, az hogy ez legyen a legfontosabb az életedben, és pénz is, mert az is kell, aki azt mondja , hogy nem kell, annak apuka veszi a cuccait, és értelem. Ez nagyon röviden ennyi.
Egy pár plakát: vannak olyanok ahol még Rico néven futottam és nem convex néven!
   
   
       
       
   
Válasz idézéssel
2011-06-21, 10:15, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-06-21, 10:30 - {2}. Szerkesztette: zebaoth.)
Üzenet: #7
RE: DJ akarok lenni…merre,hogyan?
Kedves Convex!

Sajnálom,hogy így alakult a DJ karriered de ha mindenkié így alakulna,akkor lenne igazad és akkor egy deka sztár sem lenne(gondolok azokra a sztárokra akik pénz nélkül és apuci nélkül kezdték)... : ) magyarul? nem teljesen adok igazat. nagyon sok okos dolgot írtál,de pl...

szerencse? nemkell hozzá.ha a szerencsére akarsz alapozni bármit az életben akkor te sehova sem fogsz jutni,mindig huzni fogod a szád ha valami nem jön össze...és nem mellesleg a szerencsét a kaszinóban kell keresni,nem egy karrier építésben. AZT! viszont aláírom,hogy vannak dolgok amik egyik percről a másikra jönnek és az tökjó. na igy igen.ez viszont megint más.

segnyalás nélkül tartok ott ahol,pénzem jelenleg semmi : DDDD ahogy eddig sem volt.kezdtem egy PIV-esről,kb. 6évig tanultam a zenekészítést. (FL Studio,stb) Nem kényszert éreztem rá,hanem ez nekem olyan mint másnak egy pohár víz amikro már nagyon szomjas.na gondold el ezt éreztem az FL Studio iránt az első 6évben,és az első 6év uán ezmár csak erősödött.na nem akarok regényezni csak annyit írnék,hogy ha picikét beleolvastál a blogomba láthattad,hogy azt írtam kissé "nem árt őrülten "fanatikusnak lenni.ez annyit jelent: ha kidobnak az utcára pénz nélkül,akkoris elhiszed ,hogy te ezt megtudod csinálni: ) most hozzam fel példaképpen az erőembert?nemkell bemutatnom snekinek. huszon évesen lakokocsiban kezdte,ott fürdött ott lakott.pici zsebpénze vollt és éveken át igy élt,munkája éppen akkor ami volt,,,és járt edzeni.természetesen majdnem mindenki hülyének nézte..most meg őt vetitik a tvben,és azt sem tudja hova tegye a pénzét.ÉS EZ CSAK EGY. ...a sok közül. itt vagyok én. nem akarok sok mindent leírni ,sőt nem véletlen nem szeretném felfedni magam mert azért nem tettem én le annyi mindent az asztalra.de annyit mondok ha tudnád a korom,ha tudnád milyen életmód állt és áll mögöttem,és ha tudnád,hogy MINDEZEK ellenére MIVEL és MIT értem el...akkor szerintem pár szót visszavonnál. : )még1x sajnálom,a blogom természetesen nem szabom meg ki olvassa el,de tisztában vagyok azzal,hogy a pl... 400olvasombol talán lesz 2,aki legalább olyan sikerrel megcsinálja a dolgokat mint én,vagy más . Általában nagyon kevés emberből lesz sztár vagy hogy mondjam...és egyből jönnek a szöveggel,hogy "hát mert nincs pénz". Nem a pénzel van a baj hanem azzal,hogy 500ember közül max 1-2ből lehetne sztár és miért? Mert benne van meg azaz önmotiválás,az a kitartás,az a harc,egyszerűen ezt az érzést nem lehet leírni. Tény és való ahogy a blogon is írtam...egy idő után bármivel is foglalkozol,kell befektetni. De ha a legelején! a kezdésnél az első hónapokban a pénz az akadály,akkor már valamit elszurtál...és ez mindenkinek szól. (kivéve akinek nincs számítógépe) Ennyi.

Üdv.!
Válasz idézéssel
2011-06-21, 10:18,
Üzenet: #8
RE: DJ akarok lenni…merre,hogyan?
(2011-06-21, 06:24)mpomusic10 Írta: A Mashup mint ahogyan a nevében is benne van egy kis felturbózás,újjítás vagy ki hogyan nevezné. Magyarul egy kész zenébe új,saját hangokat raksz bele. : ) Ez sem remix,hisz a remix: CSAK az énekre(vagy a szerző által biztosított hangsávokra) készítesz új,teljesen saját zenei alapot. Viszont a mashupnál nemcsak az éneket szeded szét meg piszkálod,hanem az egész zenét. "Korlátozott"lehetőség a szerkesztésre de vannak emberkék,akik mashup "őrültek" : ) Bootleg remix,Mashup remix meg ilyesmi nem létezik. Aki így írja ki,azt küldjétek az oldalamra tanulni XD : ))))) Direkt szétszedtem külön,ezek mind külön fogalmak és teljesen mást jelentenek.

A bootleg eleve nem remix. : ) A bootleg csak egy mix.

Ezt itt szerintem fordítva tudod illetve az biztos, hogy a mai house producerek 90%-ban fordítva használják a megnevezést:
Bootleg=nem hivatalos remix ->de néha olyan jól sikerül, hogy kiadják hivatalos remixként (pl tiesto - flight 643 (laidback luke bootleg))

Mashup=2 vagy több zene/acapella/hangsáv egymásra rakva általában olyan módon ahogy azt egy live setben nem/nagyon nehezen lehet megcsinálni

Erre a legjobb példa:
http://www.youtube.com/watch?v=iNzrwh2Z2...ideo_title
A srác minden évben csinál egy mashupot az USA Billboard top 25 számából.

És vannak az editek (és az Editek ha-ha) ahol az eredeti számot használod és csak néhány helyen nyúlsz bele, de nem dolgozod fel az egészet és nem is raksz hozzá másik számból anyagot. Persze ha a live mixelést megkönnyítendő vágsz ki a zenéből kisebb nagyobb részeket, akkor még nem illik a saját neveddel fémjelezett editnek feltüntetni. Pl.: Alice Deejay - Better Off Alone (Laidback Luke edit) ahol a kiállás az eredeti maradt, de írt hozzá egy modernebb droppot. (Egyébként ez is annyira elnyerte a szerző tetszését, hogy kiadták remixnek)
Válasz idézéssel
2011-06-21, 10:31, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-06-21, 10:35 - {2}. Szerkesztette: convex.)
Üzenet: #9
RE: DJ akarok lenni…merre,hogyan?
Az eljén ahogyírtam kispóroltam a pénzt, a közepétől szomordtam el!
Félre értetted én még nem olvastam el, a blogot, én is sokmindent elértem, engem elszomorítottak dolgok, ami miatt az ember, nem akar abban mozognmi talán, nem kevés milliót elköltöttem, jobbnál jobb cuccokra, meg party szervezésre, nem a blogodat akarom , kritizálni félre értés ne essék, az lehet dj aki, akar. Én tudom mire, vagyok képes, és hogy mennyi energiát jelent ez, de tények vannak , pénzem nekem is semmi, én ennek éltem, nagyon jó 4 év volt, talán a legjobb, ahol igazi barátokat talál az ember, mai napig sokszor vissza emlékezek, meg minden, nem csak dj-tem, de nagyon gyerek korom óta mást is csináltam, sok minden, de ezt nagyon amit nem közlök most mert nem azon a fórumon, vaghyunk, dj-sel párhuzamosan is ment egy ideig, mai napig kapok pár meghívást, a legutóbbit, tavalyelőtt Decemberben fogadtam el, ahol szlovákiába kellett utaznom, szettelni, nagyon jó volt. Mindenkinek más tapasztalatai vannak, engem a munkám és más dolgok olyan vágányra tettek, ahol evvel a dologgal nem tudok anyit foglalkozni, de lehet már nem is akarok, remélem egyszer rám esik egy zongora és visszaváltozok, de még nem. Blogod igazságát nem firtoatom, habár mivel igen és nagyon tiszteletteljesen válaszoltál, szerintem avval tisztában vagy velem együtt, hogy bárkiből aki elvetemült, és elsődlegesnek tartja ezt, más más utat bejárva lehet valaki. Arra akartam kitérni, hogy egyedül valósítottam meg dolgokat, és igazából magamtól szálltam ki, nem azért mert pengetnem kellett volna , a fellépések megindításáért, nem biztos, hogy sikeresebb lettem volna mint most.
De végül mindenki meghozz egy rossz döntést egész életében egyet amit bán. Én még nem hoztam meg ezt, még akármikor , megpróbálhatom.
Lényege végigjárni az utat, a legkisebbtől a legnagyobbig.
A fenti írás csak egy történet vázlata, ahogy a semmiből az ember nagy dolgokat tudd csinálni. Lényegében igazolja a de blogod igazságát, csak kicsit pesszimistább és , más tapasztalati szemszögből. Remélem érted mire akartam gondolni, és megtámogatod, hogy jó irányba ment el írásom nem rosszba. Ma napság már csak zenéket csinálok. De nem ez a fő csapás irány.
Sok sikert, lehet egyszer még én is felébredek és visszaállok a zene pörgetőnek.
Válasz idézéssel
2011-06-21, 10:35, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-06-21, 10:44 - {2}. Szerkesztette: mpomusic10.)
Üzenet: #10
RE: DJ akarok lenni…merre,hogyan?
(2011-06-21, 10:18)dogeiz Írta:
(2011-06-21, 06:24)mpomusic10 Írta: A Mashup mint ahogyan a nevében is benne van egy kis felturbózás,újjítás vagy ki hogyan nevezné. Magyarul egy kész zenébe új,saját hangokat raksz bele. : ) Ez sem remix,hisz a remix: CSAK az énekre(vagy a szerző által biztosított hangsávokra) készítesz új,teljesen saját zenei alapot. Viszont a mashupnál nemcsak az éneket szeded szét meg piszkálod,hanem az egész zenét. "Korlátozott"lehetőség a szerkesztésre de vannak emberkék,akik mashup "őrültek" : ) Bootleg remix,Mashup remix meg ilyesmi nem létezik. Aki így írja ki,azt küldjétek az oldalamra tanulni XD : ))))) Direkt szétszedtem külön,ezek mind külön fogalmak és teljesen mást jelentenek.

A bootleg eleve nem remix. : ) A bootleg csak egy mix.

Ezt itt szerintem fordítva tudod illetve az biztos, hogy a mai house producerek 90%-ban fordítva használják a megnevezést:
Bootleg=nem hivatalos remix ->de néha olyan jól sikerül, hogy kiadják hivatalos remixként (pl tiesto - flight 643 (laidback luke bootleg))

Mashup=2 vagy több zene/acapella/hangsáv egymásra rakva általában olyan módon ahogy azt egy live setben nem/nagyon nehezen lehet megcsinálni

Erre a legjobb példa:
http://www.youtube.com/watch?v=iNzrwh2Z2...ideo_title
A srác minden évben csinál egy mashupot az USA Billboard top 25 számából.

És vannak az editek (és az Editek ha-ha) ahol az eredeti számot használod és csak néhány helyen nyúlsz bele, de nem dolgozod fel az egészet és nem is raksz hozzá másik számból anyagot. Persze ha a live mixelést megkönnyítendő vágsz ki a zenéből kisebb nagyobb részeket, akkor még nem illik a saját neveddel fémjelezett editnek feltüntetni. Pl.: Alice Deejay - Better Off Alone (Laidback Luke edit) ahol a kiállás az eredeti maradt, de írt hozzá egy modernebb droppot. (Egyébként ez is annyira elnyerte a szerző tetszését, hogy kiadták remixnek)

Na most én értem amit írsz ,de nem vettél egyből észre egy dolgot.:

"de néha olyan jól sikerül, hogy kiadják hivatalos remixként (pl tiesto - flight 643 (laidback luke bootleg))"

Ez miért remix? Laidback Luke Bootleg. Kiadhatják hivatalosan is,de a bootleg soha nem lesz remix. Ismerem ezt a zenét . Tiestotol elkérte a tipikus hangsávot a Flight-ból,és alárakott egy másik zenét. Ennyi. Ezt nem laidback luke készítette alá : D persze minden fele így írják mert most nemfogják külön kihangsúlyozni,hogy Laidback Luke összemixelt egy csodálatos zenét...de pont ezért bootleg. Megprobálom érthetően bemutatni,hülye példa de hogy értsétek...kenyérből nem lesz vaj. na csupán ennyire,azaz totálisan más dolog a bootleg és a remix.

a mashupot végülis valahol jól írtad de ... ha több zenét mixelsz egymásra,és akár acapellát is teszel rá az bootleg. miért? mert csupán összemixeltél pár kész terméket. eben semmi mashup nincs.

az editre külön nem akartam kitérni mert ezaz utobbi "pár évben"(ami nem olyan sok)jött be,de igen az edit-et lehetne leginkább hasonlítani a mashuphoz...talán a mashup-ok kifognak menni a divatbol és helyette az edit megnevezés lesz,de ettől függetlenül ugyanaz a célja. "átszerkesztve"! és nem pedig összemixelve,meg átmixelve mert az bootleg,hanem átszerkesztve.

szóval amire te gondolsz általában "bootlegelni"szoktak live szettben is. amikor azt látod,hogy 3 cd lejátszó van,és kettőben két zene megy,a harmadikban pedig egy acapellával szórakozik a dj,akkor bootlegel. írtam is,hogy illegális MIX.

vannak akik live-ban produkálnak "mashup"ot de azok már laptopot is használnak.igazság szerint ehhez ügyesnek is kell lenni,de nekem nem tetszik a dolog.a produceri munka maradjon meg a studioba,a mixelés pedig a diszkóba : )
(2011-06-21, 10:31)convex Írta: Az eljén ahogyírtam kispóroltam a pénzt, a közepétől szomordtam el!
Félre értetted én még nem olvastam el, a blogot, én is sokmindent elértem, engem elszomorítottak dolgok, ami miatt az ember, nem akar abban mozognmi talán, nem kevés milliót elköltöttem, jobbnál jobb cuccokra, meg party szervezésre, nem a blogodat akarom , kritizálni félre értés ne essék, az lehet dj aki, akar. Én tudom mire, vagyok képes, és hogy mennyi energiát jelent ez, de tények vannak , pénzem nekem is semmi, én ennek éltem, nagyon jó 4 év volt, talán a legjobb, ahol igazi barátokat talál az ember, mai napig sokszor vissza emlékezek, meg minden, nem csak dj-tem, de nagyon gyerek korom óta mást is csináltam, sok minden, de ezt nagyon amit nem közlök most mert nem azon a fórumon, vaghyunk, dj-sel párhuzamosan is ment egy ideig, mai napig kapok pár meghívást, a legutóbbit, tavalyelőtt Decemberben fogadtam el, ahol szlovákiába kellett utaznom, szettelni, nagyon jó volt. Mindenkinek más tapasztalatai vannak, engem a munkám és más dolgok olyan vágányra tettek, ahol evvel a dologgal nem tudok anyit foglalkozni, de lehet már nem is akarok, remélem egyszer rám esik egy zongora és visszaváltozok, de még nem. Blogod igazságát nem firtoatom, habár mivel igen és nagyon tiszteletteljesen válaszoltál, szerintem avval tisztában vagy velem együtt, hogy bárkiből aki elvetemült, és elsődlegesnek tartja ezt, más más utat bejárva lehet valaki. Arra akartam kitérni, hogy egyedül valósítottam meg dolgokat, és igazából magamtól szálltam ki, nem azért mert pengetnem kellett volna , a fellépések megindításáért, nem biztos, hogy sikeresebb lettem volna mint most.
De végül mindenki meghozz egy rossz döntést egész életében egyet amit bán. Én még nem hoztam meg ezt, még akármikor , megpróbálhatom.
Lényege végigjárni az utat, a legkisebbtől a legnagyobbig.
A fenti írás csak egy történet vázlata, ahogy a semmiből az ember nagy dolgokat tudd csinálni. Lényegében igazolja a de blogod igazságát, csak kicsit pesszimistább és , más tapasztalati szemszögből. Remélem érted mire akartam gondolni, és megtámogatod, hogy jó irányba ment el írásom nem rosszba. Ma napság már csak zenéket csinálok. De nem ez a fő csapás irány.
Sok sikert, lehet egyszer még én is felébredek és visszaállok a zene pörgetőnek.

Szia!

persze,értem mire gondolsz és érthető amit írsz. jól csináltál mindent ,de a zenei ipar évenként mondhatni változik. tudod akik 4-5 meg 10éve kezdték a szakmát és szintehogy vitték valamire (mint pl. Te)meg nagyon vitték valamire (mint pl. Bárány,azért őt mondom mert ő is hazai) nagyon sok mindennel nemtudnak mit kezdeni. ha észrevetted ők is erőltetik a remix készítést meg minden francos karika csak nem veszik észre,hogy országon kivül senkit sem érdekel a munkájuk sőt,itthon is kihaloban vannak. ők is ebbe a hullámba estek bele. nagyon változott a világ és ügyesnek kell lenni.úgy játszani a diszkóban,hogy teis élvezd de a közönség is,igy összeválogatni a zenéket nem könnyü ezt aláírom. és akkor a produceri albumodat könnyen elkészíted,de hogy milyen legyen az megint egy kemény dolog hisz ugye szeretnéd ha 100emberből 80nak tetszene...értem amit irsz természetesen valós is ahogy irtad. csak teis sajnos ebbe a hullámba zuhantál bele ahogy irtad nagyon időd sem volt ezzel foglalkozni mellette,ilyen ez a világ sajnos. hamár itt tartunk akkor le is írom,hlgy leginkább 2011től az gondolkozzon dj karrierben,aki csinál zenét is,és dj is. sok sikert kívánok azért neked és szerintem ne hagyd abba,mert aki a zenének él az jól tudja,hogy milyen érzés és azt az érzést semmi más nem adhatja vissza. szia . )
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás