A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sonar X1
2011-07-17, 19:38,
Üzenet: #1
Sonar X1
Az új Sonar X1 leglényegesebb változása a kezelőfelületet érintette (sokat tanultak az FL Studio kezelhetőségéből Smile). Összehasonlítva korábbi verziókkal, ténylegesen sokat javult az átláthatósága (és alakíthatósága). Nem volt alkalmam még kipróbálni, de aki rendszeresen használja, az kérem ossza meg tapasztalatait!
http://www.youtube.com/watch?v=-PXkRMQTTsE
Válasz idézéssel
2011-07-29, 22:57,
Üzenet: #2
RE: Sonar X1
Érdekes módon én megnéztem az összes videót, aztán annyira nem tetszett a "továbbfejlesztett" UI, hogy úgy döntöttem, egyelőre maradok a jól bevált 8.5-nél.
Válasz idézéssel
2012-05-05, 15:37,
Üzenet: #3
RE: Sonar X1
Sziasztok! Lenne egy kis bibim. Sonar X1-et használok és nem tudok exportálni audióba miután egy projektem elkészült. Van benne audio és midi és mikor használnám az export funkciót, akkor az audio opció szürke marad és nem mükszik. Mi lehet a probléma?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv
Válasz idézéssel
2012-05-05, 17:11,
Üzenet: #4
RE: Sonar X1
Próbáld meg kikapcsolni az audió metronóm engedélyezését.

(Egyébiránt az X1 több sebből is vérzik. Ma is szentségeltem egy félórát, mert a sávban az egész tartalmat kijelölve nem engedte a klipeket átmozgatni. Sehogy se. Végül össze kellett bounce-olnom őket, hogy mozgathassam, de nyilván ez nem megoldás.)Dodgy
Válasz idézéssel
2012-05-30, 16:41,
Üzenet: #5
RE: Sonar X1
Köszi... megpróbáltam de nem vezetett sikerre.... Sad Esetleg tudtok ajánlani egy szakembert aki segíteni tud ebben a témában? Köszi


(2012-05-05, 17:11)BonFire Írta: Próbáld meg kikapcsolni az audió metronóm engedélyezését.

(Egyébiránt az X1 több sebből is vérzik. Ma is szentségeltem egy félórát, mert a sávban az egész tartalmat kijelölve nem engedte a klipeket átmozgatni. Sehogy se. Végül össze kellett bounce-olnom őket, hogy mozgathassam, de nyilván ez nem megoldás.)Dodgy

Válasz idézéssel
2012-06-07, 10:32,
Üzenet: #6
RE: Sonar X1
Attól tartok, egyedül vagyok itt, aki Sonarral dolgozik. Biztos vannak nálamnál jobban hozzáértők is, csaknem tudom merre!Dodgy
Válasz idézéssel
2012-07-14, 19:47, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2013-01-01, 22:58 - {2}. Szerkesztette: BonFire.)
Üzenet: #7
RE: Sonar X1
Lesznek Sonar X1 oktatóvideók, szépen sorban. Idő kellett nekem is, mire rájöttem egy-két dologra. Most nem nyitnék neki új topicot, inkább ide linkelném be a blogposztokat a videókkal. Aztán majd ha lesz belőlük ezer, plusz rettentő érdeklődés, akkor lehet neki önálló topicot nyitni. Addig ez is megteszi.

Sonar X1 Videotutorialok – Templeate-ek, sablonok létrehozása
Sonar X1 Videotutorialok – A kezelőszervek személyre szabása
Sonar X1 Videotutorialok – Sávok és segédsávok
Sonar X1 Videotutorialok – A Mute Tool összetett használata
Sonar X1 Videotutorialok – MIDI- és hangszeres sávok
Sonar X1 Videotutorialok – MIDI adatok bevitele és szerkesztése
Sonar X1 Videotutorialok – Effektek irányítása segédsávval (Send)
Sonar X2 Videotutorialok – Side Chain effek a Pro Channellel

Írjátok meg, miről legyen szó, különben a saját fejem után fogok menni! Big Grin
Válasz idézéssel
2012-07-15, 05:47, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-07-15, 06:25 - {2}. Szerkesztette: dchord.)
Üzenet: #8
RE: Sonar X1
SONAR X1, ami nekem lejött, azt az alábbi jellemző post foglalja össze (két fő gond : egyrészt iszonyú bug-os, másrészt a ProChannel üzleti modelljét utálják jellemzően az emberek)

Idézet:I had high hopes for X1. I'd felt that the Sonar codebase was just bogging itself down as more and more bits of crap got bolted onto it. I really thought that X1 would be a break away from that old codebase and the start of something smooth, new and fresh.

Instead, all the bloatware was still there, but they'd changed all the key commands, menu layouts and all the little things that used to make me fly along with it. With no performance benefit and forced to essentially learn to use a new DAW, I thought - to hell with it - what else is out there.

Luckily for me, that was just as S1 v2 was about to be released. I was astounded at how simple, elegant and powerful it was. I bought it a couple of days after release and am continually astounded at the quality and the update release schedule. A lot of the refinements introduced would have been held back for major version upgrades back in Sonar land...

Either way, I'm now a happy-camper. The only time I ever open Sonar anymore is to export songs out of it so I can tweak and refine in S1!

Loving it. Making music is now just a hell of a lot more fun and a lot more productive!
- http://forums.presonus.com/posts/list/165/7445.page

emellett elég megnézni az ár-érték arányát http://audio-production-software-review....views.com/ magáért beszél,

ui: http://www.musicradar.com/tuition/tech/t...-238905/15 belinkelem mert egyetértek vele (1.5 év után én az Ableton Live-ot tenném első helyre, ha tudnám benne használni azt a nyamvadt egérgörgőt :S annyira felbaxtam magam, h egyfolytában kattintgatni kell (VST-k kezelése is halál kényelmetlen benne, élő fellépéseim meg nincsenek)hogy simán letöröltem az egészet (de várom a 9-est szeretettel, ahogy a Bitwig Studio-t is) , FL Studio viszont : nyerő (használhatóságban meg pláne, bár az S1 sztem kb. 2 verzió múlva már beelőzi, fícsőrben viszont mostmég szegényebb, bár az, h zenei blokkokhoz, és nemcsak sávokhoz, lehet vst-ket hozzárendelni az nagyon ott van, viszont Edison (mekkora már, h pattern-ket tud direktbe felvenni) meg nincs benne ))
Válasz idézéssel
2012-07-15, 11:00,
Üzenet: #9
RE: Sonar X1
Van benne sok igazság; a kezelőszerveket olyan szinten átszabták, hogy valójában tényleg újra kell tanulni az egészet. Hogy mást ne mondjak: Piano Rollban a szerkesztés három billentyű „s, d, e” váltogatásával roppant egyszerű és gördülékeny volt. Most a szerkesztőeszközök megkapták a funkcióbillentyűket. És nem úgy működik a ceruza sem, mint régebben, ha lerakok egy hangot, és rossz helyre került, nem tudom arrébb tenni, csak ha eszközt váltok akkor. Ez imho nagyon döcögőssé teszi a szerkesztést. Az meg mindennapos, hogy egy hang nem oda esett, ahová szánták. Nem értem, ezt miért kellett.

Van viszont jó is benne. Az új kezelőfelület legalább egységes, és az UI is szebb, mint az eddigi „levegőben lebegő” szarbarna ikonhalmaz. Én szeretem a keresőjét is, nem kell a kismillió VST között bogarászni végre. Viszont még mindig nem képes a legalapvetőbb audio műveletekre, és külső audioszerkesztőt kell egy egyszerű zajszűréshez igénybe venni. Ráadásul a külső programot a Registryben való turkálással és hekkeléssel lehet összedrótozni a Sonarral, ami nem egy alapfokú felhasználói feladat.

Egyebek mellett van úgy, hogy nincs más választás. Számomra a Cubase nem tud olyan kezes lenni, hogy elboldoguljak vele, pedig sokat dolgoztunk együtt, kipróbáltam néhány verziót, az újaknak rendre adok egy esélyt, de számomra olyan kaotikus és annyire idegen a logikája-felépítése-működése, hogy inkább maradok a Sonarnál. A Sonar a Cubase-hez képest le van tisztulva, könnyebben átlátható minden, nincs felesleges kezelőszerv az orrunk előtt.

A ProChannel meg megint csak ízlés kérdése. Tény, hogy a kompresszorait nem használom, mert rettentően zabálja az erőforrásaimat, viszont az ekvalizer sokkal barátságosabb és felhasználóbarátabb lett – ezt használom. Továbbá tetszik, hogy egy Inspectorból egy sáv nézetével bepillantást nyerhetünk a keverőbe, nem kell a konzolt megnyitni. Rögtön ott van bal kéz felől és ha zavar, egy gombnyomással be lehet zárni.

Szóval jó az a Sonar, én szeretem. A fórumokból meg egy-egy kommentet kiragadni nem túl értelmes dolog, és nem is jelent semmit. Az „egy mérés nem mérés” példájára „egy vélemény nem vélemény”, még akkor sem, ha van benne igazság, mert kizárólag az írója egyéni tapasztalataiból építkezik, ezért semmiféle objektivitás nincs benne. Az én véleményem szerint meg egy szuper DAW a Sonar. Akkor most melyikünk véleményének van nagyobb súlya? Szóval érted…
Válasz idézéssel
2012-07-15, 12:26, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-07-15, 12:27 - {2}. Szerkesztette: dchord.)
Üzenet: #10
RE: Sonar X1
Idézet:I don't advise
And I don't criticise
I just know what I like
With my own eyes
DM - Clean

Smile
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás