Zeneelmélet
2010-01-27, 13:33,
Üzenet: #21
RE: Zeneelmélet
ezt is Tommye találta, hasonló mint a fenti link, de még hangja is van!
http://www.looknohands.com/chordhouse/piano/
Válasz idézéssel
2011-03-11, 09:07,
Üzenet: #22
RE: Zeneelmélet
Azt hiszem, ez még nem volt:
http://www.freeweb.hu/alabardos/irodalom...gertes.pdf
Válasz idézéssel
2011-06-26, 23:14,
Üzenet: #23
RE: Zeneelmélet
Erre a topickra most találtam rá, nagyon sok hasznos dokumentumok és weboldalak vannak rajta Big Grin
HuhBig Grin annyi minden tanulni valóm van xd azt se tudom hol kezdjem Big GrinBig GrinBig Grin
Válasz idézéssel
2011-06-27, 15:37,
Üzenet: #24
RE: Zeneelmélet
Mindenképp a legalapabb zenei elméleteknél Smile. Bár pl ha zongorázni is tanulsz, akkor mellette azért kicsit pötyögj is a zongorán, mert önmagában az elmélettel hamar bele lehet fásulni Smile.
Válasz idézéssel
2011-06-27, 18:22, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-06-27, 18:23 - {2}. Szerkesztette: dj_chathan.)
Üzenet: #25
RE: Zeneelmélet
Zongorázzni csak akkor ha lesz egy midi controllerem, most csak gitározzni tanulok, de biztos van a neten ilyen elektromos zongora, hátha jóókSmile (főleg ha billentyüzeten is müködnek, a semminél jobb)
Egyébként amik itt fennt vannak, meg haliday küldött azokat nagyjából megértettem, csak gyakorolni kéne (pl akkordokat stb, meg amik levannak írva, mert így gyakorlat nélkül nem igazán tudom hasznosítani, de megértettem!)
Válasz idézéssel
2011-06-30, 07:15,
Üzenet: #26
RE: Zeneelmélet
Billentyűzeten el ne kezdj zongorázni mert ha leülsz egy igazi elé baromira bezavar. Hidd el, még játékból se.
Válasz idézéssel
2011-06-30, 20:34,
Üzenet: #27
RE: Zeneelmélet
Nekem speciel sokkal kellemesebb volt a zongora billentyűit nyomogatni, de sajnos nincs lehetőségem még, hogy egy valódi zongorát vegyek, ezért egyelőre marad a midi nekem is Smile.
Válasz idézéssel
2011-06-30, 21:42,
Üzenet: #28
RE: Zeneelmélet
igen, de mivel nekem sincs lehetőségem, jobb mint egérrel kattintani, ilyen alapszintü tanulásra, accordok, stb. egy két egyszerübb zene eljátszására tökéletes, ha nincs pénz jobbra. A semminél jobb lesz, hidd el, ha nem csinálnék semmit se nem fejlődnék sokat, így viszont igen!
Válasz idézéssel
2011-10-16, 10:16,
Üzenet: #29
RE: Zeneelmélet
Sziasztok!

Örömmel jelentem be, hogy visszatértem. Az utóbbi hónapokban nem igazán volt lehetőségem internet közelében lenni. De ez mostantól már nem érvényes. Időközben sikerült jobban megismerkednem az FL Studio kezelőfelületével és már 1-2 melódiát is sikerült összehoznom.
De sajnos innen nem tudok továbblépni. De igen, a basszussal még elboldogulok, de mondjuk ha szeretnék egy pad-et, arp-t vagy bármi mást akkor az már nem megy. Egyszerűen ott van előttem az üres piano roll és akárhogy próbálkozom nem tudok olyat kihozni belőle, ami a melódiával együtt jól szólna. Gondolom ez azért van, mert elméletből nagyon gyenge vagyok. De mostmár, hogy van állandó net, igyekszem azt is tanulni, de ha esetleg nektek is lenne valami tanácsotok és megosztanátok velem, annak nagyon örülnék!
A másik dolog ami miatt írok, az pedig az, hogy azt vettem észre, hogy nem nagyon lehet találni normális, tartalmas írásokat zeneelméletről. Itt-ott vannak dolgok, de úgy egyben sehol se. Ezért arra gondoltam, mivel én most úgyis ezerrel elkezdem gyűjteni az elméleti anyagokat, hogy ezekből esetleg összerakhatnék egy ebook-ot. És szükségem lenne a segítségetekre, hogy szerintetek, mik azok a dolgok, amiknek feltétlen benne kell lenniük egy ilyen írásban. Ez lenne a "könyv" első része, a másodikban pedig írnék néhány szót magáról az FL Studioról, tapasztalatokat, tippeket írnék le, melódiák, basszusok...stb. készítéséhez, mihez milyen vst jó, ilyenek. Ehhez is várok tippeket és ami nagyon fontos ezennel az engedélyeteket is szeretném kérni ahhoz, hogy a fórumon található elméletet, tapasztalatokat felhasználhassam a könyvemben.
Illetve mielőtt bármibe is belekezdenék, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek van-e igény egyáltalán egy ilyen könyvre?
Feleslegesen nem szeretnék hónapokig egy olyan dologgal foglalkozni, ami végül senkit se érdekel.
Várom a véleményeket. Smile
Válasz idézéssel
2011-10-16, 11:11,
Üzenet: #30
RE: Zeneelmélet
Szerintem lenne keletje a könyvnek. Zeneelmélet ? hát szerintem a zenei skálákkal , akkordokkal , harmoniákkal kellene kezdeni , mert ez az alap , e nélkül az ismeretek nélkül max minimal háuszt tud csinálni az ember ...Sleepy
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás