A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tascam us 144
2011-10-22, 22:06,
Üzenet: #1
Tascam us 144
Üdv!
Megörültem hogy találtam ilyen forumot! Elég hasznosnak találom! Megosztom én is a tapasztalataimat hátha valakinek jol jön. És nagyon szivesen válaszolnék kérdésekre is, remélem lesznek!


Kezdem is a hangkártyámmal. Azt mindenképpen le szeretném szögezni hogy hangkártyábol csak ezt használtam eddig tehát viszonyitási alap nélkül tudok csak véleményt formálni.

Külsö:
Massziv aluminium házban helyezkedik el, jo sulyos is méretei szemre 18x12x3 kb. Az elölepon négy bemeneti csatlakozo van, ebböl kettö 6.3 jack, kettö pedig mikrofon bemenet, és egy fülhalgato kimenet kapott helyet.
A felsö részen 5 darab nagy méretü poti van. Ezekkel állithatok: A füles kimeneti jel erössége, a két bemeneti jel erössége, a master kimeneti jel erössége. És egy amivel azt lehet állitani hogy a bemeneti jel egyböl a a kimeneten jöjjön ki, megkerülve a gépet, illetve a másik végpont között hogy csak a gépbe menjen és onnan jöjjön vissza. Igy egy elö erösitöként lehet használni... Ezeknek a potik fogásra nagyon jo minöségüek!
Van még a felsö részen szám szerint 3 kapcsolo, az egyikkel monositani lehet a hangkártyát, egyikkel phantom tápot tudunk kapcsolni (ez nem tudom mire valo), a harmadik nekem lényegesebb ezzel lehet átkapcsolni a bemenetet gitár bemenetre. Ezek a kapcsolok egyébként elég nagy szarok, lötyögnek.... Fémböl vannak de .... Na! Szoval ha ez ember megfogdossa eléggé siralmas... (na mindegy azért nem fikázom a sajátomat) El nem romlik mivel nem használom.

A hátlapon van midi ki be menet, master kimenet, digi ki bemenet is és az usb csati.

Ami fontos:
A drivert nem telepiti magátol ezt nekünk kell megtenni, tehát nem a plug end play kategoria. Azért jegyzem ezt igy meg mert a driverrel idönként össze szoktam rugni a port. Például nem nagyon szereri ha ki van huzva a gépböl, és ne agy isten nem oda dugom pont vissza késöbb. Ilyenkor ujra kell telepiteni (ami ha valaki fellépni jár az elég nagy sz...ás).

Nagyvonalakba a tapasztalatim jok. Megbizhato társra találtam benne, ami miatt megvettem az az hogy tudok rajta zenét szerkezteni és gitározni is néha. A hangminöséggel nincs gondom, szeretem hogy bármikor le tudom venni a hangot kézzel (még ha a szoftver be is fagy és bug), külön tudom állitani a füles és az erösitö hangerejét. Az erösétö elég messze van a sz. géptöl ezért ha fülesre kell váltani mert veri a falat a szomszéd akkor azt helyböl megtehetem (persze azért 1 percet és pár decit, még ráhuzok had egye az ideg). Rengeteg lehetöség van a kártyában amiröl sajnos nem tudok véleményt irni, de amire én használom abban tökéletes, mondom ezt ugy hogy eléggé maximalista vagyok. Azt is szeretném hozzáteni hogy ezt használtan vettem, és nekem kb 15 ezerbe fájt (ebay), látom ujjonan menyibe kerül, és anyit is adnék érte mert megéri. Annak viszont aki csak zenét szerkezt, vagy csak dj ézik, vagy csak gitározgat és nem kell 2 kimenet sokkal jobb alternativák is vannak.

Más nem jutott eszembe, de kérdésekre szivesen válaszolok, holnap töltök fel képeket is.
Ahogy idöm engedi készitek még leirásokat cuccokrol, lesz vestax pcv mixer, lefikázom a behringer 600 ast, lessz m audio oxygen, akai lpd 8, citronik cd s 6 os irás tölem.

Válasz idézéssel
2011-10-23, 02:27,
Üzenet: #2
RE: Tascam us 144
[Kép: thumb-2EF3_4EA37C7F.jpg]

[Kép: thumb-3573_4EA37C7F.jpg]

[Kép: thumb-DFBF_4EA37C7F.jpg]

[Kép: thumb-72F7_4EA37C7F.jpg]

[Kép: thumb-BC3B_4EA37C7F.jpg]

És a képek amit igértem.
Válasz idézéssel
2011-10-23, 10:59,
Üzenet: #3
RE: Tascam us 144
Nagyon jó leírás!Smile várjuk a többit isSmile
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás