Master verseny
2009-03-23, 18:34, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2009-03-29, 17:42 - {2}. Szerkesztette: pukiface.)
Üzenet: #1
Master verseny
[Kép: 1233676140D72ZpB.jpg]
Üdvözlök mindenkit!
Elég felkapott lett a master téma, ezért master versenyt hirdetünk!
Aki megnyeri a versenyt az részletes leírást ad a masteréről, És fel kerül a szám az FL Studio fórum közelgő lemezére.
Na akkor el is mondanám a menetét az egész versenynek.
Elsőnek zenéket várunk a master versenyre amik megfelelnek az alábbi követelményeknek:
Maximum 4 perc lehet a hossza!
WAV hangok mellett CSAK FL VST -ket lehet használni!
Master nélküli ZIP mentést kell menteni az FL Studio -ból, mivel ez tartalmazza a zenébe használt WAV hangokat és az FLP fájl-t!
A zene készítésénél vegyétek figyelembe azt is hogy nem csak egy stílust képviselünk!
Minden fórumozó csak 1 számot adhat be!
Az e-mail tárgyát a következő képen töltsd ki: tárgy: felhasználónév-fl

A beküldési határidő: ~ 2009.április 15.

Erre a címre lehet beküldeni: masterverseny@gmail.com

A zenéket utána átnézzük hogy megfelel-e a leírtaknak és szavazásra bocsájtjuk melyik kettőt indítsunk a master versenyen.
(Aki a zenét csinálta és aki masterelte azok közös projektje lessz a született mű)
A további időpontokról menetközbe tájékoztatunk itt mindenkit!
Ha kérdésetek van nyugodtan írjatok.
2009-03-24, 08:26, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2009-03-24, 08:29 - {2}. Szerkesztette: crep.)
Üzenet: #2
RE: Master verseny
Egy kicsit bontsuk ki, hogy mit takar a master nélküli zene fogalma. Ugyanis nálam a master csak egy kompresszort és egy EQ-t takar a mester sávon, mert a többit részét már előre megoldom a zenében. Míg lehet, hogy másnál ez master nélküliség teljesen mást jelent. Arra gondoltam, hogy: Csak olyan zenéket lehessen beadni, aminek hangjain vagy VST-in nincs semmiféle effect az alább felsoroltak közül. És ugye a master csatornán sincs semmi. Valamint azt is szabjuk meg, hogy a használt effecteken (Reverb, Delay, stb.) ne lehessen módosítani, valamint újabb effecteket csak a következőkből lehet hozzáadni egy hanghoz, vagy szintihez, vagy a master csatornához:

- Kompresszorok (Multiband és Sidechain, stb.)
- EQ
- Filterek
- Fázist állító kütyük (Stereo Enhancer, Waves Imager, stb.)

Ez így teljes körű szerintem. Hiszen ha valaki már előre szépen lekevert zenét ad le, azt gyerekjáték szebbé, mint sem egy kevésbé jól kevert művet javítani. Viszont, ha fent leírtakat betartjuk, akkor minden zene egyenlő esélyekkel indul úgy gondolom!
2009-03-24, 09:03,
Üzenet: #3
RE: Master verseny
bar nem beszeltuk meg asthmaval, de sztm alap, hogy a mastereles nem jar a zene megvaltoztatasaval, sem a reveb allitgatassal, sem a delay csavargatassal,
velemenyem szerint a sztereohatasok megvaltoztatasa is lenyegi valtozasokat okozhat a zeneben,

szoljatok, ha rosszul gondolom, de sztm a mastereles nem ujraefektezesrol szol, hanem arrol, hogy egy kesz zene sávjait, hogy tudom ugy beallitani, hogy a hangok nem mossak el egymast. hanem elkulonulve tisztan szolnak a helyukon . . csak hangosan gondolkodtam.
2009-03-24, 09:22,
Üzenet: #4
RE: Master verseny
(2009-03-24, 09:03)pukiface Írta: szoljatok, ha rosszul gondolom, de sztm a mastereles nem ujraefektezesrol szol, hanem arrol, hogy egy kesz zene sávjait, hogy tudom ugy beallitani, hogy a hangok nem mossak el egymast. hanem elkulonulve tisztan szolnak a helyukon . . csak hangosan gondolkodtam.

Ahhoz, hogy a hangok ne mossák el egymást és elkülönülve tisztán szóljanak a helyükön, ahhoz Stereo separation, vagy merge illetve. enhancer-t kell/szoktam alkalmazni. Ez pedig a stereo hatások minimális megváltoztatásával jár. Itt nem arra kell gondolni, hogy balról jobbra helyezek át egy hangot. Pusztán a térbeli mozgatással hangsúlyozok vagy csökkentek, ez inkább előre és hátra mozgás, mint sem oldalirányú. Oks?

Amúgy jól gondolod, és szerintem egy dologról beszélünk. Smile
2009-03-24, 09:42,
Üzenet: #5
RE: Master verseny
Itt arrol van szó hogy az égvilágon semmi effekt ne legyen a zenén és semmi félehangerő módosítás ne legyen. Mert a master az arrolszól hogy hogy lehet többet kihozni az adott zenéből. Jó persze az tiszta hogy azért efektekkel teljesen nem alakítjuk átt átt az egész zenét, de módosítani lehet.
2009-03-24, 11:43, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2009-03-24, 12:00 - {2}. Szerkesztette: laccas.)
Üzenet: #6
 
Érdekes dolgok bontakoztak itt ki. Véleményem szerint ha már master verenyről van szó, akkor úgy lenne a legjobb, ha max. 3 olyan zene lenne, amit masterelni kellene és ebből (a könnyebbség végett) 2-t kellene masterelni. A VST-ket pedig nem kell feltétlenül elküldeni levélben, a nevét is elég elküldeni. Persze ha tényleg nincs meg, akkor lehet kérni az elküldését.

Szerk.: Egyébként én támogatom ezt a versenyt, a részletein, valamint a zsűrizésen közösen egyezünk meg a moderátorokkal.
2009-03-24, 12:22,
Üzenet: #7
RE: Master verseny
Szeritem is jó ötlet ez a verseny,de ha már fl studiorol van szó,akor szoljon arrol.Semilyen vst bevitelét ,csak ami benne van gyárilag.És akkor nem kell vst nevét senem, a vst elköldeni.
2009-03-24, 12:57,
Üzenet: #8
RE: Master verseny
(2009-03-24, 12:22)Plainsman Írta: Szeritem is jó ötlet ez a verseny,de ha már fl studiorol van szó,akor szoljon arrol.Semilyen vst bevitelét ,csak ami benne van gyárilag.És akkor nem kell vst nevét senem, a vst elköldeni.

Ezt támogatom. Nagyon jó ötlet! Egyszerűsít sokat a versenyen!
2009-03-24, 13:57,
Üzenet: #9
RE: Master verseny
Mondjuk ez a verseny főként a masterről szól, szóval az alapokat majdnem mindegy, hogy mivel csináljuk, mivel nem egy komplett track összerakása a fő cél. Lesz majd ilyen témájú verseny is, de ha már elindult a "Master Mozgalom", akkor egyelőre ez legyen az elsődleges. Smile
2009-03-24, 14:14,
Üzenet: #10
RE: Master verseny
így van a lényeg hogy mindenki számára elérhető, azaz ingyenes vst-vel dolgozzatok . Nem kell bonyolult 900 sávos zenét összedobni egy hét alatt , ez nyilván teljesíthetetlen is lenne és ha már a masteren lesz a hangsúly, lehetne direkt összegerjedő dolgokat is beletenni a készülő alapokba .
Szál lezárva 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás