The Convicted zenéi
2011-07-22, 22:35,
Üzenet: #541
RE: Parallectic zenéi
(2011-07-21, 11:14)Parallectic Írta: No, azt hiszem, hogy nehezen, de sajnos döntésre kellett jutnom: úgy tűnik, hogy be kell fejeznem az aktív zeneszerkesztési pályafutásom.

Röviden annyit mondanék el, hogy 2 év alatt eljutottam egy bizonyos szintre, tavaly pedig úgy éreztem, hogy már valamelyest jól állok, sőt, kiadótól is kaptam ajánlatot, ám azt azután vissza is vontam, mondván nem elég jó a zeném. Azonban a mostani időszak is rányomta a bélyegét a döntésemre. Az elmúlt 7-8 hónapban gyakorlatilag 1 olyan zene jött ki a kezeim közül, amire valamilyen véleményt lehetett volna mondani, és kismillió megkezdett darabom van, de sajnos akárhogyan is ha megjött az inspiráció, nem tudtam megvalósítani, mert közbe egy másik dallam jutott eszembe, amibe azután belekezdtem, így az előző elfelejtődött és már nem tudtam, hogy mit is kezdjek vele. Ez a hardstylera vonatkozik főképp, mivel ebben próbálkoztam elég hosszú ideje már, de mindig voltak olyan részek, ami sosem volt jó, és ezzel az egész zene gyakorlatilag haza is lett vágva, hiába nézegettem tutorialokat arról, hogy pl. hogyan csináljunk kicket, technika és tudás hiányában minden lett, csak az nem, aminek kellett volna. Aztán megpróbáltam más stílusokat is, elkalandoztam kicsit, kipróbáltam máshol is magamat, ezekben több sikerélményem volt, viszont képtelen voltam bennük megragadni. A legközelebb talán a hardtrance áll, amiben azért egész jól mentek a dolgok, és ha talán újra nekiállok folyamatosan zenét csinálni, akkor erre a műfajra fókuszálnék.

Egyelőre úgy fest a dolog, hogy csak elvétve teszek ki valamit, ám a cél, hogy elismert producer legyek, már nem létezik, ha zenét adok ki a kezeim közül, akkor annak semmi komolyabb célja nem lenne, csak az, hogy lefoglaljam magam, a jobban sikerülteket esetleg meg is mutatnám nektek, ha talán nagyon jó reakciókat kapok, akkor meggondolhatom magamat és mégis folytatom.

A fórumot persze nem hagyom el és a rádiós stábtagságot se tagadom meg, de úgy tűnik, hogy a zenei karriernek itt most vége szakad.

A topikot nem kéretik lezárni, mert a későbbiekben (mint mondtam) néhány próbámat még betehetem. Remélem megértitek, amiket leírtam, kicsit kuszák lehetnek, nem összefüggőek a mondatok, de úgy írtam le azokat, ahogy belőlem azonnal kijöttek, előre nem fogalmazódott meg bennem a szöveg.

Az esetleges véleményeket ezzel kapcsolatban nyugodtan le lehet írni, bárki véleményét meghallgatom, ha jó, ha nem.

(Szerk.: lehet, hogy korainak gondoljátok, mert még csak 16 éves vagyok, és sok idő van még előttem, de egyelőre az életben fontosabb dolgok is akadnak, amit meg kell valósítani, és a zeneszerkesztéssel nem haladok sehová, így mást kell megcéloznom.)

Hallod egy tanácsom lenne . Ne hagyd abba . Próbálkozz ne állandóan zenével foglalkozni . Tereld a figyelmed másra mint például a szaftos sunákra Big Grin Az ihlet nem mindig jön kézre . Én is sokat akartam már befejezni a zenélést , de még is zenélek . Vagyok én is úgy hogy ihlettelen vagyok , van olyan hogy belekezdek egy munkába , nem tetszik , folytatom , idegesít , vagy hatszor belerugok a gépbe , kitörlöm a projektet , majd kezdek két napra rá másikat , ugyanez a szitu Big GrinD Nem kell befejezni a zenélést . Big Grin Amúgy is ahogy hallom a dallamaid ütik a lécet Smile

Válasz idézéssel
2011-07-23, 12:24,
Üzenet: #542
RE: Parallectic zenéi
Igazából rá kell a dologra pihennem, de látszik, hogy eddig nem jött össze semmi... Mondom, ha esetleg valami értékelhető van, azt kiteszem, de az elmúlt időszakban nem tudtam a zenéléssel olyan mélyrehatóan foglalkozni, mint mondjuk tavaly, akkor fejlődtem is rendesen. Azóta egy szem normális zeném nincsen.
Válasz idézéssel
2011-07-24, 16:40,
Üzenet: #543
RE: Parallectic zenéi
Nos gyakorlatilag nincs értelme feladnod! Ahogy többen is mondták már, próbálj ki valami újat! De ne csak az elektronikus zekék közt! Én 10 éves koromtól fogva próbáltam rock számokat írni. Csapnivalóan kezdtem majd elértem egy szintet amiről azt gondoltam, hogy nagyon jó, és meg akartam maradni rajta.(A számaim nagy részét nők inspirálták ez mindenkinek segít)
Viszont lelassultam... 4 év munkáját éreztem hiábavalónak. Tényleg nagyon rossz volt. Ekkor találtam rá az elektrora. Gyakorlatilag tiszta lappal indultam. Ez volt az, ami új erőt adott.

Te is megpróbálhatnád mindezt. Persze nem azt mondom, hogy tegyél így, de nekem ez segített.
Válasz idézéssel
2011-07-25, 21:53,
Üzenet: #544
RE: Parallectic zenéi
Szia Hardi!

Én még csak most olvastam a nagy Notitiarumod a zenei fátumodról és a hozzá tartozó jó tanácsokat. Öreg motorosként aki zenei téren már sok mindent megéltem azt mondanám, ha úgy érzed akkor tényleg abba kell hagyni. Becsületre méltóbb az aki belátja mihez van tehetsége és mihez nincs mint eröltetni valamit ami úgy sem fog menni. Amit te szeretnél elérni lehet mint az elöttem hozzá szolók is írták rosszul közelíted meg. Amit szeretnél megkapni ennyi idő alatt úgy, hogy kimondottan egy probléma kör körül forogsz még lassabban fogod. Ahhoz, hogy érdemben igazán nagyott alkoss rengeteg idő önfeláldozás és alázat a zene oltárán és még annál is több idő gyakorlás s türelem. Én tudom. Tehát ha hiányoznak az elemek akkor ad inkább fel, mert késöbb rájösz, jó pár év múlva sok energiát pazaroltál el a semmiért. Ha viszont ez egy olyan nem akarok meghalni öngyilkos mutatvány ami első felindulásból rengeteg türelmetlenségből fakadó figyelem felkeltés és producerként akarsz dolgozni akkor úgy sem fogod kibírni zene nélkül akármit mondasz és hallunk tőled még sok szép dallamot. Én azt mondom légy türelmesebb mert akkor másban sem fogsz sikert elérni.SleepyCool
Válasz idézéssel
2011-07-29, 08:33,
Üzenet: #545
RE: Parallectic zenéi
(2011-07-21, 13:54)Parallectic Írta: Igen, valószínűleg az ihlet többször is elkap majd, de képtelen vagyok egy zenét befejezni... És még mindig az a fránya a dob a bajom... Ha lesz valami, megosztom veletek, de a zenélés most már nem olyan, mint eddig, addig úgyis hobbi marad, amíg valami igazi nem sikerül, ez most nem sikerül, mert nincs türelmem hozzá.

SomY: ez az egyik célom... Big Grin

Szerezz egy csajt ez jó! Na de én nagyon numeró koromban kezdtem el, rengeteg több száz zene van amit nem fejeztem be, de ötleteket mai napig merítek belőlük, visszahallgatgatom és hátha még olyan is van , hogy neki kezdek tovább csiszolni.
Ez olyan időszak amikor az kell, hogy tapasztalj, ne zenélgess komoly szinten egy darabig, menj el olyan bulikra ahol olyan zenéket játszanak amiket te szeretsz, kísérletezz. Hivatásos producer sok emberből nem lesz , de attól még lehet jó zenéje. Sose voltam hivatásos producer se dj utóbbi mégis jó ment a zenéket meg csak azért csinálom, hogy kiadjam magamból ami épp van, vagy kísérletezzek. Mindenkinek ugysem fog tetszeni! Ha a dob nem meg akkor játszál csak a dob szekcióval nem kell dallam rá!
Válasz idézéssel
2011-07-30, 21:02,
Üzenet: #546
RE: Parallectic zenéi
Research and development-nek hívom az előttem szólók által felvetett szakaszt Smile. Nálam mondjuk a nő csak vitte az időt, szóval ez inkább egyén függő - mindenkinek meg kell találnia, hogy mi ad ihletet, motivációt. Nekem például az lebeg a szemem előtt, hogy egyszer egy kisebb tömeg előtt fellépjek saját számmal. De ehhez még rengeteg víznek le kell folynia a Dunán.
Válasz idézéssel
2011-07-31, 14:37,
Üzenet: #547
RE: Parallectic zenéi
Jelen pillanatban úgy állok, hogy sok-sok megkezdett művem van, és amiben látok némi fantáziát, megpróbálhatom befejezni... Meglátjuk mi sül majd ki belőle.
Válasz idézéssel
2011-08-17, 20:27,
Üzenet: #548
RE: Parallectic zenéi
http://soundcloud.com/parallectic/parallectic-tba

Na belekezdtem valami újba, még eléggé alap, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre ennyi után Smile
Válasz idézéssel
2011-08-18, 05:32,
Üzenet: #549
RE: Parallectic zenéi
Nem annyira ismerem ezt a stílust, hangzásra tudok mondani véleményt. Szerintem kezdeménnynek kiváló, lehet, hogy dinamikailag kicsit lehetne keményebb de mint ötlet nagyon jó alap. Én feltétlen kíváncsi volnék egy hosszabb verzióra, úgyhogy hajrá.Big GrinCool
Válasz idézéssel
2011-08-18, 06:53,
Üzenet: #550
RE: Parallectic zenéi
egész jól hangzik
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás