KORG microKONTROL
2009-12-24, 16:21,
Üzenet: #1
KORG microKONTROL
[Kép: microKONTROL2.jpg]
December 24. én azaz ma megleptem magam karácsonyra ezzel az eszközzelSmile
le cseréltem az MPD-m és a billentyűzetemet, de nagyon megérte legalábbis számomra.
kis helyen elfér és kényelmes vele dolgozni.
világít mindenTongue szóval nagyon tuti!
jó masszív fém borítása van.
és pont elfér egy számítógép asztal nagyobb klaviatúra tartóján.
kb. 60cm széles.

Műszaki paraméterek:

# 37 bilentésérzékeny mini billentyű
# 4 állású Joystick (kapcsolóval)
# 16 Pad (billentésérzékeny vagy fix lehet)
# 8 forgó potméter
# 8 toló potméter
# Value kerék
# főkijelző: 8 karakteres (8x5 pontos) 3 szegmenses háttérmegvilágítású LCD-vel
# alkijelző: 8 karakteres (8x5 pontos) 3 szegmenses háttérmegvilágítású LCD-vel
# Tempo LED
# felhasználói memória: 12 (gyárilag előprogramozott)
# MIDI IN, OUT, THRU
# USB csatlakozó
# pedál bemenet
# USB-ről, adapterről vagy elemkről használható
# Méret: 524 x 232 x 70
# Tömeg: 2.6 kg
# Tartozékok: AC adapter (DC 9 V, 600mA), USB Cable, CD-ROM: microKONTROL Librarian szoftver, Template kotta, Driver,
Név leírás, bevonat a Trigger Padoknak
# Opciók: DS-1H Damper pedál, PS-1 kapcsoló pedál

Leírás:

A microKONTROL egy egyedülálló, hordozható MIDI vezérlő, ami rendelkezik az összes olyan funkcióval, ami a számítógép alapú zenéléshez szükséges. A kis mérettel és a modern külsővel egy négy oktávos billentyűzet, nyolc forgó- és nyolc tolópoti, valamint tizenhat trigger pad párosul. Ennek köszönhetően egyszerűen vezérelhetjük kedvenc szoftver szintetizátorainkat, digitális audió munkaállomásunkat (DAW) vagy egyéb külső szinti moduljainkat. Gyakorlatilag ez a legjobb megoldás, ha hely szűkében vagyunk, és egy sokfunkciós MIDI vezérlőre van szükségünk.

Kontroll funkciók sokasága

Nyolc velocity-görbe segít az a billentyűérzékenységet a saját játékmódunkhoz vagy egy adott programhoz szabni. A billentyűk felett található a két szokásos, kényelmesen használható hajlító- és modulációs kerék. Az új tervezésű Vector Joystick két külön paraméter egyidejű szabályzását teszi lehetővé, alatta még egy címezhető gombpárt is találunk. Ezek a gombok két független funkció ki/bekapcsolására vagy egy paraméter folyamatos fel/le változtatására használhatók. A hátoldalon egy opcionális lábkapcsoló vagy pedál csatlakoztatásával a szabadkézi használatra is lehetőségünk van.

Ezek mellett az előadás-orientált szabályzók mellett a microKONTROL műszerfala 8-8 címezhető toló- és forgópotmétert is tartalmaz. Minden potméterpár érvényes funkcióját külön háttérvilágítású LCD kijelzőn láthatjuk. A nyolc feliratozható kijelző azonnali visszajelzést ad számunkra. Háromféle színkód segít a szabályzók vizuális csoportosításában.

Szabadon elnevezhetjük bármely funkciót, és a potméterek használatakor a kijelző azok érvényes értékére vált. Még a fő forgópotméter is használható MIDI kontrollerként, hangszínválasztásra, tempószabályozásra stb.

Performance pad gombok

A hagyományos billentyűzetvezérlésen túl 16 világító, leütésérzékeny gomb is a rendelkezésünkre áll. Ezek bármilyen MIDI funkcióra használhatók, pl. loopok és hangminták indítására, hangszínek választására, paraméterek bekapcsolására és váltására, vagy SysEx üzenetek küldésére, de akár a számítógépes szekvenszerünk vezérlőgombjaiként is. Nincs még egy kontroller, mely a billentyűk, gombok, toló- és forgópotméterek és kijelzők ilyen eredeti kombinációját nyújtaná.

A pad gombok a microKONTROL teljes beállítását tartalmazó ún. "színek" (scene) kiválasztására és megváltoztatására is használhatók. A 12 belső "szín" mindegyike az összes kontrollert egy gombnyomásra átállítja, és ezek paraméterei szükség szerint testre is szabhatóak. Saját szín-sorozatok tucatjait készíthetjük, kezelhetjük és menthetjük el a microKONTROL-hoz adott ingyenes Mac/PC szerkesztőszoftverrel. És, természetesen, előre elkészített komplett beállításokat is kapunk a legnépszerűbb zenei szoftverekhez.

MIDI ...és más

A MIDI-bemenet és a MIDI-kimenetpár mellett a hátlapon egy USB-csatlakozót is találunk, mellyel közvetlenül számítógéphez csatlakozhatunk. Ilyen helyzetben a KONTROL49 USB/MIDI-interfészként működik. A hálózati adapter tartozék, de az USB-csatlakozón keresztül is vehet fel tápfeszültséget.

Értékes demószoftverek

Azért, hogy azonnal élvezhessük a microKONTROL használatát, egy ingyenes CD-ROM jár hozzá, teletömve a legfrissebb programok demóverziójával, köztük a Korg Legacy Collectionnel - ez az a szinti- és effektkészlet, mely a vágyott MS-20, Polysix és WAVESTATION szintetizátorokat, valamint a csodálatos Legacy Cellt tartalmazza. Továbbá nagyszerű elektromoszongora-hangszíneket kapunk az Applied Acoustic Systems cég Lounge Lizard EP-2 programjával. A Sample Tank 2 Korg Edition kiváló, hangminta-alapú hangszíneket tartalmaz. Izgalmas vokóder-effekteket adhatunk a zenénkhez a Native Instruments VOKATOR-ával. Végül a Propellerhead Reason 2.5 demószoftverének segítségével tapasztalatot szerezhetünk az egyik legelismertebb virtuális munkaállomásról is.
Válasz idézéssel
2009-12-24, 16:56,
Üzenet: #2
RE: KORG microKONTROL
Hello. Először is boldog Karácsonyt! :-)
Ügyes kis gép ez! Nagyon jól lehet vele dolgozni, én a nagyobb változatot a Kontrol49-et láttam, de a leírásodból olvasva látom ez is tudja mindazt amit a Kontrol49. Viszont tényleg hordozható kis gép ez és amint írtad kis helyen is elfér. Szóval jó választás. Smile Smile A WAVESTATION-t tanulmányozd csak Wink nagyon érdekes és színvonalas hangszíneket lehet vele csinálni, igen időigényes meg elsőre nem egyszerű, de ha jól elsajátítod a kis rejtett lehetőségeket nagyon ott van főleg PAD hangokra! Wink
Válasz idézéssel
2009-12-24, 17:41, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2009-12-24, 18:27 - {2}. Szerkesztette: ONU.)
Üzenet: #3
RE: KORG microKONTROL
köszi
mindenféleképp kipróbálom!
ha valaki tud magyar leírást hozzá annak nagyon örülnékSmile
Válasz idézéssel
2009-12-24, 22:01,
Üzenet: #4
RE: KORG microKONTROL
Gratulálok az új szerzeményedhez! Masszív jószágnak tűnik. Ha elküldöd az angol leírást, az általad nem nagyon értett részeket lefordíthatom Wink .
Válasz idézéssel
2009-12-25, 09:19,
Üzenet: #5
RE: KORG microKONTROL
heheBig Grin
az egészetTongue
jó nem
van amit megértek vagy már kitapasztaltamSmile
Válasz idézéssel
2009-12-25, 21:10,
Üzenet: #6
RE: KORG microKONTROL
Csak küld el, amíg nem látom, tudod... Smile
Válasz idézéssel
2009-12-29, 14:32,
Üzenet: #7
RE: KORG microKONTROL
nah megvan mindenSmile
rájöttem mindenreBig Grin
saját bpm számlálój is van amit szinkronba lehet küldeni a host programmalSmile
meg van saját tap funkciója amivel könnyedén bármikor be tudom mérni az adott zene tempóját.
meg be tudom programozni az mmc gombokat is
a padok és billentyűzetek érzékenységi görbéit külön asszem 8 fajtáját állíthatom be és ki is kapcsolhatom vagy megadhatom a maximális értéket 127-igSmile
meg még 1000 meg 1 dolgot lehet csinálni veleSmile
Válasz idézéssel
2009-12-29, 17:28,
Üzenet: #8
RE: KORG microKONTROL
es nem utolsosorban szep isSmile
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás