BonFire lomjai
2010-12-04, 14:41,
Üzenet: #91
RE: BonFire lomjai
Én is gratulálok! Barmi jó album lett, sok sikert a továbbiakban is!
Válasz idézéssel
2010-12-04, 15:00,
Üzenet: #92
RE: BonFire lomjai
Köszönöm, köszönöm mindenkinek!
Válasz idézéssel
2010-12-04, 16:06,
Üzenet: #93
RE: BonFire lomjai
Hali nagyon jól sikerült az album gitár szólók nagyon adják Smile
Válasz idézéssel
2010-12-05, 09:40,
Üzenet: #94
RE: BonFire lomjai
Végig hallgattam az albumod szép munka. Érezni rajta nem tegnap kezdted és a részletekre is figyelsz. Egy- két megláttásom igaz lenne, de az ünnepi hangulatot véletlenül sem szeretném elrontani és tapasztalatból tudom, hogy ha valaki sokat dolgozik egy munkán elöbb-utóbb a saját gyerekeként kezeli és ha erre csak pici negatív észrevételt mondanak(írnak) arra azonnal harap. A forum lévő pár ilyen levél váltás esetén ezt tapasztaltam is így mindenkép kihagynám.

Sok ilyen mínőségű lemez kívánok, de nem csak így egy forum megjelenítve hanem kiadónál és a lemezbóltokban.
Válasz idézéssel
2011-03-22, 04:09,
Üzenet: #95
RE: BonFire lomjai
Nem tudom, mennyire fér meg az elektronikus zenék fórumán egy tisztán emberek által játszott zene. Mindenesetre néhány virtuális instrumentum is megszólal benne, ha ez a minimum követelmény.

Egy bandát szeretnék nektek bemutatni, a nevük Trauma. Sok éve dolgozunk együtt, olyannyira, hogy a most megjelenő albumuknak én vagyok a producere. Gy. k. én ráztam gatyába az egész produkciót, nem csak afféle gombnyomó droid-hangmérnökként bambultam Úgyhogy ezt az albumot is kissé az én gyermekemnek érzem. Aki szereti a nyers, punkos beütésű, igényes és dallamos rockzenét, kiváló szövegekkel, az nem fog benne csalódni.

Trauma – Vészkijárat - Vol 1 (2011) a Jamendón

Lehet kritizálni, ugyanis egy rakás dolgot én írtam benne. Big Grin
Válasz idézéssel
2011-03-22, 06:03,
Üzenet: #96
RE: BonFire lomjai
Hányszáz órád van ebben az öt dalban? Mondjuk én ismerem valamilyen szinten a brigádot, ezért kérdem...
Mindenesetre hallatszik, hogy sokat foglalkoztál az anyaggal, annyi szent! A felvétel körülményeiről is mondtál dolgokat, mindezek tudatában engedd meg, hogy elsőként gratuláljak a producerkedésedhez!
És valóban, a producer, mint olyan nem csak a soundért felel, hanem iránymutatásokat is ad a zenekarnak, és igenis beleszól a dalokba. Így vált valamivé majd' az összes ma már nagynevű banda...
Respect!!!
Válasz idézéssel
2011-03-22, 14:41,
Üzenet: #97
RE: BonFire lomjai
(2011-03-22, 06:03)zebaoth Írta: Hányszáz órád van ebben az öt dalban? Mondjuk én ismerem valamilyen szinten a brigádot, ezért kérdem...

Az az igazság, hogy most először életemben felvételi munkanaplót vezettem, mert kíváncsi voltam, ténylegesen hány órámba kerül egy ilyen anyag. Meglepő módon 85 óra jött ki, ami azért nem túlságosan sok. De tekintve, hogy egy csomó dolog már megy rutinból, például a mastering és egyebek, nem kell vele az időt tölteni. Plusz azért el kell mondani, hogy ők is sokat fejlődtek 2005 óta, amióta elhagytam őket. Próbálják komolyan venni az iránymutatásaimat, ha nyaggatom is őket, az ő érdekükben teszem, mert vinni akarják valamire. Talán most valami sikerül.
Válasz idézéssel
2011-03-22, 16:25,
Üzenet: #98
RE: BonFire lomjai
Értem. 85 óra? Akkor még hallgass! Big Grin

Fejlődnek a srácok. Az jó! Smile
Az ének végül hogyan/mivel lett rögzítve? Nem mentek stúdióba, ahogy hallom...vagy rossz stúdióba mentek?

Pt. II. mikorra várható?
Válasz idézéssel
2011-03-22, 16:50,
Üzenet: #99
RE: BonFire lomjai
(2011-03-22, 16:25)zebaoth Írta: Értem. 85 óra? Akkor még hallgass! Big Grin

Fejlődnek a srácok. Az jó! Smile
Az ének végül hogyan/mivel lett rögzítve? Nem mentek stúdióba, ahogy hallom...vagy rossz stúdióba mentek?

Pt. II. mikorra várható?

Home stúdió volt, de nem az enyém, és a monitorrendszer volt a leggyengébb keresztmetszet. Nagyon pazarul kialakított énekfülke volt, bent is monitorral, egérrel, billentyűzettel, hogy magának is fel tudjon venni a tulajdonos. Egy AT2020-assal vettük fel az éneket, és bár házi stúdió célra ajánlják ezt a kis mikrofont, rötgtön előjöttek a kismembrán gyöngéi, amint nem rappelt valaki, hanem Gabi üvöltött bele 200+ decibellel! A szoba tökéletesen csillapított, kábé 1,5 m× 1,5 m-es fülke volt, szigetelt ajtóval, dupla rétegű ablakkal. A kommunikáció egy előfokon keresztül ment, és a felvétel is.

Viszont minden mikrofonra rá van írva, mekkora hangnyomást bír, és bizonyos részeknél az AT2020-as egyszerűen nem bírta. Néhány helyen, mondjuk az összes ének 1%-ában megjelent egy torzítás, ami már eleve így jött be, nem a Gain lett túlvezérelve. Azzal nagyon sokat pöcsöltem. Itt már talán már egy nagyobb fülke, és egy Rode miki kellett volna. Vagy több gyakorlat a használatához. Mert eddig még kondenzátor mikrofonnal nem dolgoztam soha, ezt is tanulni kell. Gabi pedig nagyon hangos.

A legnagyobb hiányosság az volt, hogy az énekfülkének nem volt megfelelő szellőzése, és 10 perc után a csukott ajtó mögött 50 fok volt, és nagy páratartalom, ami a kondenzátor mikrofonoknak a legfőbb ellensége. Pont azoknál a számoknál kezdett el torzítani, amit utolsónak vettünk fel. Kellett volna neki pár nap, míg kiszárad, de erre nem volt lehetőség (pénz).

De hál' istennek, ez nagyon szépen szól, minden frekvenciatartományban egyenletesen. Ezt egy dinamikus mikrofonnal sosem tudtuk volna megcsinálni. Ott mindig lemaradtak a szóvégek – gondolom ismerős szitu.

Egyébként itt van pár telefonnal készült fénykép az ének felvételről, ha érdekel. Nem túl jók, olyan híradóba valók csak.

A második rész az attól függ, mikor lesz pénz. Én elsősorban más dolgokra buzdítom őket. Ezzel az öt számmal már lehet kilincselni, már van normális hangzóanyag. Viszont normális weblap még nincs. Ebbe is bele kell áldozni. Biztatom őket, hogy tizen-valahányezerért csináltassanak egy molinót, amin rajta a logó, a cím és felakaszthatják minden koncerten a hátuk mögé. Ez ma már minimum. Szóval van mire költeni a pénzt. Egyébként még én sem kaptam meg az illetményemet, majd elseje után, fizetésnapkor. Pedig már kinéztem magamnak egy-két dolgot, amit szeretnék megvenni, de kibírom azt a 10 napot.

Azoknál a részeknél pedig, ahol hallatszik a torzítás, ott ráfogjuk, hogy effekt. Big Grin Egy rahedli zenében direkt van rápakolva az énekre...
Válasz idézéssel
2011-03-24, 00:30,
Üzenet: #100
RE: BonFire lomjai
Most nincs új lomom, csak közölni szeretném, hogy a közeljövőben beruházok egy megfizethető gitárba, hátha attól ismét ihletem támad, ami az utóbbi időben eléggé megcsappant. Kell az a gitár is a zeneszerzéshez, most már tudom. Legközelebb meg furulya kell persze...

Lehet, hogy bedurvulok kissé, de azért bőven maradnak szinti pluginok a zenében. Kíváncsi vagyok, mit hoz majd ki belőlem egy gitár. Persze még meg kell tanulnom hozzá gitározni is. Blush
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás