Új válasz 
Akai Professional MPK Mini
2011-08-16, 19:24
Üzenet: #1
Akai Professional MPK Mini
Róla szólna a topik:

[Kép: mpkmini_angle_med.png]
Válasz idézéssel
2011-08-16, 21:45
Üzenet: #2
RE: Akai Professional MPK Mini
HORDOZHATÓ SZOFTVERVEZÉRLÉS.
Az Akai Pro MPK mini egy ultrakompakt mini billentyűzet gombokkal, és potméterekkel, amik biztosítják a kézre álló vezérlést, bárhol is vagy. Az MPK mini a tökéletes középút a hordozhatóság és a kompromisszummentes szoftvervezérlés közt, mivel a népszerű LPK25 és LPD8 vezérlők tulajdonságait ötvözi. A 25 billentyű, a 8 háttér megvilágítású MPC stílusú pad és a 8 Q-Link potméter teszi az MPK mini-t a tökéletes hordozható vezérlővé, hogy mozgásban tarthasd a zenéd.

- Ultra-hordozható MIDI szoftvervezérlő
- 25-billentyűs velocity érzékeny mini billentyűzet
- 8 háttér megvilágítású velocity érzékeny MPC stílusú pad (2 bank-al)
- A padok képesek MIDI note, MIDI CC és program change üzenetek küldésére
- 8 kiosztható Q-Link potméter, melyekkel bármilyen paraméter vezérelhető
- Beépített Arpeggiátor, vezérelhető felbontással, tartománnyal és pattern-ekkel
- Tap-Tempo gomb az Arpeggiátor gyors beállításához
- Dedikált oktáv fel/le váltó, és sustain gombok
- Program Recall gomb, amivel visszahívható 4 különböző globális beállítás
- Szolid Akai Pro dizájn
- USB tápellátás
Válasz idézéssel
2011-08-17, 13:21
Üzenet: #3
RE: Akai Professional MPK Mini
A minap bementem egy hangszer boltba keresvén a korg nano serial 2 tagjait. Amikről kiderültek hogy még nincs enek a piacon, de az eladó ezt javasolta helyette. Szerinte simán kenterbe veri a korgot.

Na most ha azt veszem hogy ugye abból mind hármat meg kell vegyem hogy ugyan ezt a tudást megkapjam akkor igaz az állítás. Hiszen van ebben dobgép billentyűk meg potméterek is. Amiket a nano serial külön tartalmaz. Tehát ez azoknak ajánlott akik mindenből szeretnének egy keveset. Hiszen dobból is pl csak 8 található rajta. Smile
Válasz idézéssel
2011-08-17, 14:58
Üzenet: #4
RE: Akai Professional MPK Mini
Egyetlen dolgot hiányolok róla, a pitch&mod-wheelt, de ilyet néztem ki én is magamnak. Kompakt, a kevés zenei igényemnek megfelelő a 2oktávnyi billentyű, a pad és a kontroller már csak hab a tortán, persze nem elhanyagolható. Smile
Válasz idézéssel
2011-08-17, 22:19 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-08-17 - 22:21. Szerkesztette: lpmaskman.)
Üzenet: #5
RE: Akai Professional MPK Mini
Én múlthéten vettem egy ilyet. Egyelőre meg vagyok elégedve vele. Gondolkoztam az MPC pades és a modwheeles midi kontrollerek között, de végül ennél kötöttem. Nagyon megszerettem, főleg a MPC padek jók dobok illet hangminták feljátszására (már régóta vágyódom egy MPC után Smile , de nem engedhetem magamnak, ezért ez tűnt a legjobbnak számomra, mert VST-vel megoldható a samplék gombokhoz rendelése), a 8 potihoz meg jól ki lehet linkelni szépen mindent amire épp szüksége van embernek. A két oktávváltó gomb is jó szolgálatot tesz, bár teljes zongorát nem tud az ember feljátszani vele. És az a különös benne, hogy mikor lenyomva tartasz billentyű(ke)t, és közbe nyomod meg az oktávváltót, akkor a lenyomva tartott billentyűk ugyanazt a jelet adják, mint az előző oktávon. Akkor vállt csak, ha másikat nyomsz meg.
Az én szempontjaim főleg az olcsóság volt, de emellett a minőséget sem akartam elhanyagolni, mivel elég kezdő vagyok, ezért nem is gondoltam valami nagy kontrollerre.

Egyedül azt nem tudom, hogy arpeggiator mire való, a használati utasításból nem sokat értettem meg belőle. Na meg a sustain gomb pontosan mire jó?
Válasz idézéssel
2011-08-19, 06:56
Üzenet: #6
RE: Akai Professional MPK Mini
Arpeggiator az mikor lenyomsz egy billenytűt akkor ő töbször üti le ugyanazt a tap-al beállított időnként, meg a negyedekhez képest aszem féltől tizenhatodig tudod állítani.
arpeggiator-t be tudod úgy is állítani hogy 1 vagy 2 oktávval fejjebb üsse le ugyan azt a billentyűt vagy lejjebb, vagy van a random még, meg mitudom én mik mégSmile
sustain = kitartás, ezen szerintem nem kell sokat magyarázniSmile
Válasz idézéssel
2011-08-19, 14:50
Üzenet: #7
RE: Akai Professional MPK Mini
Ahogy nézem 25ezer forint... Szerintem kezdőknek nagyon megéri ez a bill, ár/teljesítményben elég jó, lehet én is beruházok egy ilyenreBig Grin
Válasz idézéssel
2011-09-22, 16:07
Üzenet: #8
RE: Akai Professional MPK Mini
Nagyon tetszik, ránézésre, leírás alapján. Elég valószínű, hogy veszek egyet.
De előtte szeretnék még véleményeket róla, aki már hosszabb távon is használta. Milyen tapasztalatokat szerzett? Hogy bírja a strapát? Milyen gondok jöttek elő?
Válasz idézéssel
2011-09-23, 13:28
Üzenet: #9
RE: Akai Professional MPK Mini
ááá szerintem semmilyen gond nem jön elő. Én még nem hallottam olyat senkitől hogy tönkre ment volna vagy valami gondot okozott volna egy midi kontroller.
Válasz idézéssel
2011-09-24, 07:01
Üzenet: #10
RE: Akai Professional MPK Mini
oké. szerettem volna valami rosszat is hallani róla Big Grin amiket olvasgattam, a konfig és beállítás gondok meg a user erroron kívül, nincs semmilyen negatív dolog.

Amire igazán kíváncsi volnék (amellett, hogy tisztában vagyok vele, hogy jó minőségű az építése), hogy érezhető-e, hogy fárad valamelyik mozgó alkatrész, hogyan kopik a padok borítása (bármilyen mértékben), mennyire bírja a festés. szóval az elhasználódás. mert én nem kímélném, és lenne püfölve meg csavargatva like no tomorrow.
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás