Új válasz 
Bemutatkozom hát :P
2009-08-26, 15:47
Üzenet: #1
Bemutatkozom hát :P

Üdv mindenkinek!

Már egy ideje nézegetem a fórumot és végül elhatároztam, hogy bemutatkozom én is.

Először magamról egy „kicsit”:
23 vagyok és zeneszerkesztéssel úgy 8-9 éve foglalkozom, de csak hobbi szinten. Igazából engem már kiskoromban megfogtak ezek az elektronikus zenék. 6 éves voltam, mikor megkaptam életem első számítógépét (igen, mondhatjuk úgy is, hogy hamarabb tanultam meg gépelni, mint írni Tongue), ami egy Commodore 64-es volt. Az akkori játékok zenéi annyira beleivódottak az emlékezetembe, hogy még ma is el tudnám dúdolgatni jó párat. Szóval még ma is szívesen nosztalgiázom, és remélem nem csak nekem jelent valamit, ha megemlítem Rob Hubbard, Chris Hülsbeck vagy Ben Danglish nevét vagy az IK+, Giana Sisters, Turrican és The Last Ninja címeket! Sokáig azt hittem, hogy ilyeneket csak stúdióban és szintetizátorokkal lehet csinálni, és a kiváltságosok tudnak csak. Aztán persze találkoztam az akkori „Tracker” programokkal, mint pl. Impulse Tracker és Fast Tracker II, amit én nehéznek és bonyolultnak találtam, míg egyik nagy zenekedvelő haverom az orrom elé nem dugta a Fruity Loops 3 demóját, amit Ő is csak véletlen talált az egyik újsághoz kapott lemezén. Elhülyéskedtünk vele egy darabig, de éreztem, hogy egy komoly cucc jutott a kezem alá. Eleinte persze meg kellett ismerkedni a programmal és természetesen, magával a zeneszerkesztés alapjaival is. Elmélet híján csak a már meglévő, beépített projektekkel bíbelődtem jó pár évig és csak egymás szórakoztatására csinálgattam kezdetleges dolgokat. Így csak pár éve foglalkozom komolyabban a zeneszerkesztéssel, pontosabban azóta, amióta egyik legjobb barátomnak (végül a sors úgy hozta, hogy nem csak barátok, de rokonok is lettünk Smile), Tomsteel-nek (valószínűleg majd Ő is hamarosan regisztrálja magát itt) megmutattam az FL Studio 5-öt. Bámulatos egy srác, mert olyan dolgokat mutatott már az elején, amire én jó ideig rá se jöttem, hogy lehet; és az első „projektjei” is jóval magasabb szinten álltak, mint az én akkori kis próbálkozásaim. A program iránti lelkesedése rám is nagy hatást gyakorolt, így ketten álltunk neki feltárni az FL Studio csínját-bínját.
Ma már az FL8-al „dolgozunk” (várjuk a 9-et Smile); csináltunk jó pár saját és közös számot is; valamint elkezdtünk nem egy projektet, csak gyakran megesik, hogy sem idővel, sem energiával nem rendelkezünk, hogy azokat be is fejezzük. De azért tervezünk a közeljövőben (remélhetőleg még idén) elkészíteni egy közös Promo CD-t, amit eleinte csak baráti körökben gondoltuk „terjeszteni”, de ki tudja, hogy még mit hoz majd a sors.

Most egy picit a zenéről, stílusokról:
Zene terén nálam, mint említettem, az elektronikus stílus dominál, de egyébként mindenevő vagyok. Ha meg kellene neveznem kedvenc előadóm, akkor első helyre tenném Nathan Profitt munkáit (remélem nem csak én ismerem Tongue), de szívesen hallgatok egyéb Trance, Progresszív Trance, Hard Trance (Alex Mac & Zeebra Kid), Hard Dance, Psy/Goa (Astral Projection), Drum 'n' Bass (Concord Dawn, Pendulum, Vortex Involute), Happy-Hardcore, Hardstyle stílusú számokat is. De nem idegenkedem a Rock, ill. Metal, Nu-Metal stílusoktól sem. Például, időnként hallgatok még Linkin Park, Evanescence, Coal Chamber, Slipknot számokat is. Talán csak a színtiszta Rap stílus nem jön be. Tongue
De gyakran előhalászom a régi C64 és Amiga játékok zenéit is, amik a szívemhez nőttek. Ezért is szeretem felkeresni azokat a weblapokat , amelyeken kifejezetten ezen zenék feldolgozásait gyűjtik össze, illetve a készítőik (Machinae Supremacy) más műveit is szívesen meghallgatom. Nem titok, az FL segítségével magam is megpróbáltam már (és továbbra is próbálkozom) játékzenék feldolgozásával, átdolgozásával bekerülni egy ilyen portálra. Mellékesen, egyik álmom, hogy eljussak egy „Press Play on Tape” koncertre. Tongue

„Saját” zenék:
„Szeretem, ha a mély tokostul viszi ki az ablakot!” Igen szeretem, ha a mély hang erőteljes, de nem torzít, marad tiszta és mégsem nyomja el a többi hangot. És mindehhez párosulnak a dallamok különböző Trance szintik előadásában, valamint a „szőnyeget” („hátteret”, kinek, hogy tetszik,) egy gyönyörű szinti „pad” adja. Leginkább erre az összhatásra próbálok törekedni és van, hogy sikerül, van, hogy nem. Tongue
A gondot legtöbbször a dallam okozza, mert valamikor pár perc alatt összejön egy pofás kis dallam fejből, de legtöbbször napokat görcsölök az FL „Piano Roll”-ja, illetve a szintetizátorom előtt. Ezért is születnek inkább feldolgozásaim, minthogy saját szám lenne a végeredmény. Szerencsémre ebben sokat segít Tomsteel barátom (had hízzon a mája, hogy ennyit emlegetem Big Grin), így közös projektek alakulnak ki. Saját számaim stílusát tekintve, tehát próbálok a Trance, Hard Trance közelében maradni. De a jövőben tervezem még Goa stílusú számok készítését is.

Hát összességében ennyi, ami most így eszembe jut. Igazat megvallva nem gondoltam volna, hogy ennyire kiöntöm a lelkem nektek, de jó érzés, hogy mindezt megoszthattam egy olyan közösséggel, akik szeretnek a zenének alkotói oldaláról is szemlélődni, akár kezdő vagy hobbi, illetve profi, elhivatott szinten foglalkozni.

Mielőtt még elfelejteném, így bemutatkozásnak megosztanám az egyik régebbi munkám, amit ezen a linken (remélem) el is tudtok majd érni:
http://www.4shared.com/file/125886586/db...emix_.html

Szívesen várom a kommenteket hozzá, és ha többen is szeretnék, utólagos megbeszéléssel, Tomsteel barátommal együtt nyitunk egy közös kis oldalt ezen a fórumon, az erre kijelölt helyen, hogy megosszuk veletek az eddigi és eljövendő munkáinkat.
Válasz idézéssel
2009-08-26, 16:41
Üzenet: #2
RE: Bemutatkozom hát :P
Talán ilyen hosszú bemutatkozást senki se írt, de ha ez a szíved lelke akkor annak örülök.Akkor gondolom a zenének szenteled majd az életed(talán majd egyszer találkozunk is).Amúgy üdv közöttünk és majd sokat tanulhatunk egymástol.
Válasz idézéssel
2009-08-26, 16:51
Üzenet: #3
RE: Bemutatkozom hát :P
Mit is kérdezhetnék még? Wink

Nekem bejön a zenéd/zenétek, igaz, nem az én stílusom. Érdemi hozzászólást talán a kollegák adnak majd. Elsőre fura volt a break 1,5-2 perc környékén, aztán a másodiknál meg is barátkoztam vele. Smile

Kreatív munkát és eszmecserét a fórumon!
Válasz idézéssel
2009-08-26, 17:26
Üzenet: #4
RE: Bemutatkozom hát :P
üdv !

Ha nem írtad volna, hogy a C64 kibérelt egy szobát az agyadban neked is, akkor is tudnám hogy így van.
Hallani a szintiken, hogy retro érzést keltenek.
Nos ez így önmagában nem is baj, viszont manapság nem igen van igény ilyen zenékre. (Sajnos)
Csak kevesen néznek vissza a múltba, inkább mindenki a holnapra gondol.
Ha ezt a szerzeményt kellene értékelnem, akkor azt mondanám, hogy nagyban segítene, ha Masterelnéd, ugyanis nagyon nyers és gépies a hangzása.
A mastereléskor modernizálhatod a zenét, és akár előfordulhat az is hogy többen felfigyelnek majd rá, mint így, mert valószínűnek tartom, hogy inkább azoknak tetszik ez, akik valamilyen formában kapcsolatba kerültek a 90-es évek zenéivel, 8 Bit, stb. hangzásaival.
Amúgy részemről kicsit vontatottnak tűnik a zene, de nem rossz.
Csak így tovább, és ne felejtsd el MASTER, foglakozz most ezzel a témával.
peace
Válasz idézéssel
2009-08-26, 17:41
Üzenet: #5
RE: Bemutatkozom hát :P
űdv nálunk!nekem a c-64,a sound monitort jelenti!de ez már régi mese!tecik a bemutatkozo zenéd!további kellemes forúmozást,és hasznos időtőltést!Smile
Válasz idézéssel
2009-08-26, 17:49
Üzenet: #6
RE: Bemutatkozom hát :P
helló a forumonBig Grin
hú iszonyat jó szerintemSmile
mastert hiányolomConfused
Válasz idézéssel
2009-08-26, 17:55
Üzenet: #7
RE: Bemutatkozom hát :P

Köszönöm a hozzászólásokat!

Örülök, hogy ilyen hamar írtatok, és főleg annak, hogy itt építő jellegű kritikákat is kaphatok nálam sokkal magasabb szinten állóktól.
Igazad van SkyTrancer, a masterelés még nekem is új dolog. A közeljövőben biztos nagyobb hangsúlyt fogok rá szentelni munkáim során.
Válasz idézéssel
2009-08-26, 18:18 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2009-08-26 - 18:25. Szerkesztette: laccas.)
Üzenet: #8
 
Meg is lesem bemutatkozó számodat, örülök, hogy ismét egy aktív taggal bővültünk Smile.

szerk.: Nem feltétlenül a holnap emberét kell megfogni, az igazán nagy és lelkes rajongói tábort lehet összehozni a tegnap embereiből is Wink. Egyet már szereztél is magadnak Smile.
Válasz idézéssel
2009-08-26, 18:22
Üzenet: #9
RE: Bemutatkozom hát :P
Üdv köztünk!

Tényleg szép kis bemutatkozó, ilyen hosszút még én sem írtam. Smile Nekem tetszik a zenéd, mert én is játszottam egy kis ideig C64-en, egyik haveromnál, de akkor már voltam vagy 10 éves
aztán 13 évesen kaptam egy 386-ost, amit leselejteztek a suliban Big Grin. A közte lévő 3 évet pedig a tévéjátékok nyúzása ment, mindenféle játékkal. De ott is hasonló zenék voltak, igaz ez már modernebb kiadás Smile Egyébként érdekelne engem is, ha van valami midi packod a régi tévéjátékos zenékről. Mert akkor olyan jó dallamok születtek, hogy még én is azóta dúdolászom Smile
És van a hozzászólásokban valami igazság, mégpedig a masterelés terén. Ha nem akarsz bíbelődni és FL-en belül szeretnéd megoldani, akkor a T-Racks-et és az Ozone IZotope-t ajánlom, amiről már itt is olvashatsz a fórumon. Nagyon jó kis masterelő mindkettő!
Így tovább, jó fórumozást és zenegyártást!

Ui.: Akkor várjuk majd a rokon-barátodat is Smile
Válasz idézéssel
2009-08-26, 18:36
Üzenet: #10
RE: Bemutatkozom hát :P
SomY hozzászólásához, csak annyit tennék hozzá, hogy valóban jók az általa említett cuccok de azt csak akkor használd miután áthanfszerelted, esetleg, Insetrenként be nem állítottad az egyes sávokat, mivel a nyers dalból az sem fog masterelt művet farigcsálni, csak egy túlvezérelt valamit ami lehet hogy első hallásra jó, de igazából rosszabb mint ha nem lenne semmi rajta.
Szóval csak a végső stádiumban használd ezeket az elszközöket.
Természetesen ezt erre a dalra értem.a többi számodat, számaitokat nem hallottam.
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás