Új válasz 
BonFire lomjai
2010-08-08, 17:43
Üzenet: #21
RE: BonFire lomjai
2003-ban csináltál efféléket is? Minő meglepetés! Smile
Válasz idézéssel
2010-08-08, 17:48
Üzenet: #22
RE: BonFire lomjai
Hirtelen felindulásból elkövetett agymenés volt! Csinálgattam még elektronikus zenét, de jóval kezdetlegesebb eszközökkel, mint amelyek ma a rendelkezésemre állnak. Azok a dalok ma már nem nagyon ütik meg a kívánt mércét, de akkoriban jónak számítottak.

Van egy komplett lemezem is, amit Jeskola Buzzal csináltam. Sajnos már azoknak sincs meg a forrásfájljuk, és egyetlen példányban van meg. Az afféle instrumentális progresszív elektronikus rock-pop izé... Lehet, hogy azt is feltöltöm.
Nagy nehezen feltöltöttem a Jamendo-ra az albumot (kissé nehéz 30-40 kb/s-mal felnyomni 406 Megát, de csak felment.) Ez még egy 2003-as zene, úgyhogy az akkori divatirányzatok érződnek rajta (vagy korábbiak), és kizárólag Jeskola Buzzal készült. Úgy hallgatni ám.

BonFire – Menaceful Noises CD 2003 remastered in 2010 CC

Mivel konceptalbum, úgy érdemes hallgatni, hogy az elejétől a végéig, sorban, mert úgy egységes. Fogyasszátok egészséggel! Big Grin
Na, ma meg is érkezett az első kritika, illetve komment az albumomhoz. Lájkolják. Tongue

Mivel kissé költői a fogalmazás álljon itt magyarul a tartalma:

"Briliáns, vicces, érdekes, világos és nagyon kifejező, rockos, instrumentális, drumbass zene

Borzongás, feszültség, akció és dráma: mindezek együtt, ebben a remek, progresszív, rockos, instrumentális drumbass, elektronikus albumban. Nagyot durran és magával ragadja az elméd és a szíved. És erőt ad a következő hétre ez a felkorbácsoló, szenvedélyes, szívből jövő, őszinte album. Csavard fel tökig a hangerőt, hogy teljesen a hatása alá kerülj, hangosan és nagyszerűen betölti a füled és a szíved… Hűha… csak kattanj rá… és ne kapcsold ki, míg véget nem ér… Aztán újra vissza az elejére… Igen, ember."


Hallgassátok ti is és kommentáljátok.
Válasz idézéssel
2010-08-21, 17:30
Üzenet: #23
RE: BonFire lomjai
Hát, nagyon szép munka lett ez az album, érződik rajta a törődés, ha érted...Smile
Néha én is hallgatok progressive rock-ot, vagy hasonlót, gondolom ASIA-t ismered, néha teljesen ők jutottak eszembe. Érdekes élmény volt végighallgatni, köszi ez most jól jött!Smile
"Keep up the good work man!"
Válasz idézéssel
2010-08-21, 17:53
Üzenet: #24
RE: BonFire lomjai
Sajnos nem ismerem az ASIA-t, de mivel nincs új a nap alatt, nem kizárt, hogy valakit valamire emlékeztet. Úgy döntöttem, ha már fel van töltve, belinkelem a MySpace profilomra is, épp most fogalmazgatok hozzá egy rövid tájékoztatót. Ez kissé döcögősen megy, még le kell ellenőriztetnem valami bősz angolossal, hogy ne írjak nagy marhaságot, habár igyekszem egyszerűen fogalmazni.

Örülök, hogy tetszik.
Válasz idézéssel
2010-08-23, 03:22
Üzenet: #25
RE: BonFire lomjai
Hoppá-hoppá! De ismerős az Intro/Outro! Smile

Érdekes ez a pop-progressive egyveleg. Biztos volt munka vele rendesen...

Ez az a lemez, amit sokáig nem kaptál vissza?

Elismerésem!
Válasz idézéssel
2010-08-23, 03:39 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-08-23 - 03:40. Szerkesztette: BonFire.)
Üzenet: #26
RE: BonFire lomjai
(2010-08-23 03:22)zebaoth Írta:  Hoppá-hoppá! De ismerős az Intro/Outro! Smile

Érdekes ez a pop-progressive egyveleg. Biztos volt munka vele rendesen...

Ez az a lemez, amit sokáig nem kaptál vissza?

Elismerésem!

Igen, ez eredetileg az én szerzeményem, csak Ákoséknak úgy megtetszett, hogy úgy döntöttek, kerüljön föl a Tabula Smaragdina albumra. Hát megengedtem nekik. Bár abba jobban illik, mint emebbe, mégis, 2003-ban úgy gondoltam, belefér. Főleg az Outroval, hogy meg van fordítva.

Ezt nem adtam oda, csak Szabolcsi Pityunak, de ő vissza is hozta záros határidőn belül, úgyhogy ez nem az. Az a lemez az volt, aminek "Alien" volt a címe, és duplalemezes díszdobozos DVD-kiadás volt, valami 6000 Ft-ba fájt; na azt adtam kölcsön Zsiginek, ő meg valami unokatesójának nevezett fantomnak, aki állítólag Németországban él, és magával vitte. Ez odavan.

Igazából sokáig készült, és a számok egymástól függetlenek voltak. Akkoriban csak Buzzoztam, és csináltam vele a számokat. Majd amikor készen lett 10, csodálkozva ébredtem rá, hogy többé-kevésbé egységesek, így lehetne akár egy album is. Hogy legyen 40 perc, csak azért került hozzá az Intro és az Outro, ami egyébként már sokkal régebben itthon porosodott, még anno SoundForge 4-essel vettem fel. 1 sávos hangszerkesztővel!!! Azért is zörög úgy rajta a zengető, mert akkoriban valami rém gagyi technika volt. Ráadásul az én Szegedi Ládagyár által gyártott gitárommal játszottam fel, ami olyan hamis, hogy minden fekvéshez át kellett hangolni! Jó mi?Big Grin

btw, te is hetente cserélgeted az Avatarodat, mint a tesóm? Már nem is tudom számolni, ez hanyadik, pedig még nem rég vagyok itt...
Már egy "csupor" be is szólt a nicknevem miatt, hogy ez egy német rockegyüttes neve is mellékesen. Kit érdekel? Én nem pénzért árulom a zenét, nekem nem ugyanaz a menedzserem és a kiadóm, hogy jogi vitáink legyenek, ezért nagy ívben teszek rá. De nagyon kiakasztott. Angry

Itt van e'!

Ha tovább folytatja a flémelést, magyarul fogok neki írni legközelebb, aztán majd meglátjuk hogy boldogul a Google Translate-tel. Big Grin Remélem, ezt meg megérti, de ha nem, azt sem bánom.
Válasz idézéssel
2010-08-23, 09:20
Üzenet: #27
RE: BonFire lomjai
Big Grin
Nem kell ezzel foglalkozni.
Mondjuk azért választottam a Slumbersun-t, mert nincs ilyen, már csak azért sem, mert így a két szó összetolva értelmetlen... xd
Válasz idézéssel
2010-08-23, 10:47
Üzenet: #28
RE: BonFire lomjai
Egyébként ez a projekt eredetileg Imprecor néven futott (a kíváncsiak, üssék fel a latin szótárt), mert valamilyen jól csengő fantázianév mégiscsak kell, és ez ráadásul nem is angol. De ha ilyen néven rakom ki, akkor nem tudnak vele összekapcsolni. Ennyi erővel bárki zenéjét belinkelhetném, hogy én csináltam. Itt legalább a név azonos. És hogy egyezik a német rockegyüttes nevével? Írásmódjában semmiképp. Nagy B és nagy F. Ez tulajdonképpen két szóból áll. A Bon egy távol-keleti vallásirányzat, amely hatással van rám, a Fire tag pedig a lobbanékony természetemet szimbolizálja.

Persze ez egy rakás bullshit; az igazsághoz az áll közelebb, hogy amikor a legelső internetes fórumba beregisztráltam, hirtelen ki kellett találni egy nicknevet, ami még nem volt foglalt. Lázasan gondolkodtam vagy 2 percig; eszembe jutott ez a szó, és az is, hogy mivel én ezt a zenekart életemben ki nem állhattam, nyugodtan használhatom ezt a szót nicknek, senki nem fog a német bandával összekapcsolni, még gondolatban sem.

És mivel ismeretlenül is ismerős szeretnék maradni, így minden fórumon ezt a nevet használom, és ez alatt szólalok meg. Ha valaki látja így leírva, az tudhatja, hogy ott én szóltam hozzá. Nem szeretek minden fórumra új nicket. Így 3 év alatt ez a szó hozzám nőtt. A videóimat és a képeimet is így logózom, a blogom neve is megegyezik vele, sőt, az emailcímem is ez. Ezen már nem változtatok. Csak bosszantó, amikor jön egy ilyen akárki, aki lehet, hogy egy 12 éves butagyerek, aki most kinyálazta a lexikonból, hogy 20 éve a topon volt egy banda, akiket így hívtak, de ma már csak a magunkfajta öregek emlékeznek rá. A mai fiatal rockernemzedéknek már nem mond semmit a nevük.

Amúgy a Jamendón lehetőség van kibannolni az efféle hozzászólásokat indoklás nélkül. Úgyhogy semmi probléma.
Válasz idézéssel
2010-08-23, 18:10
Üzenet: #29
RE: BonFire lomjai
Ezt máma pengettem össze. Aztán kiegészítettem ezzel-azzal, és szám lett belőle. Hallga' csak!

Ábránd – ez a címe... Blush
Válasz idézéssel
2010-08-23, 18:40
Üzenet: #30
RE: BonFire lomjai
Ha ezt a bőgőtémát továbbgondolnád (bár így sem kutya), akkor nagyon nagy lenne...! (Legalábbis én érzem benne ezt a dolgot.)
Ja és kellenének már új húrok is, jól hallom? Rolleyes
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás