Új válasz 
Cikkek
2009-07-02, 08:55
Üzenet: #1
Cikkek
Bátorkodtam létrehozni ezt a topicot, ahol a hírlevélben megkapott, és a blogon publikált cikkeket lehet megvitatni. Továbbá jöhetnek a javasolt cikk témák is. Ezenkívül jöhet ide minden, ami a témához köthető, például ha bárhol találtok jó cikkeket a zeneszerzés és szerkesztés témában azt is nyugodtan osszátok meg itt! Smile

Topic indító kérdésként SOMY00-től kérdeznék. Az interjúban olvastam Tőled, hogy:

"Mindenképp szeretném ezt a ”szakmát” is űzni, bár a kedvelt zenei műfajomra itthon nincs kereslet (hard-dance, euro-dance), hála a csillagos fiúknak."

Már mástól is hallottam, hogy a csillagos srácok ölik meg a magyar zenei életet a populáris elektronikus műfajokban. De miért is? Big Grin

Szóval jöhetnek a pufogások! Big Grin
Válasz idézéssel
2009-07-02, 09:11
Üzenet: #2
RE: Cikkek
szerintem ez azért van ,mert a disco s hit,és hasonlo témakörök elnyomják ezeket!mostanában a clubokban is csak ilyenek mennek!a hard-dance, euro-dance-nálunk már kihalt!a sok fiatal meg azt hiszi hogy mostanában ez a disco s hit-es zene a menő!ja náluk biztos,de én még emlékszem mikor 2 unlimited,dj bobo,és hasonlokra táncoltunk!elég megnézni a viván a club rotation-t,milyen zenéket nyomnak benne a dj-k!Angry!
Válasz idézéssel
2009-07-02, 09:24
Üzenet: #3
RE: Cikkek
Én értem ezt a gondolat menetet, de a DJ-k azt játsszák, amit a közönség akar nem? Félreértés ne essék nem védeni szeretném őket, csak szerintem az euro dance-szel ugyanaz a helyzet, mint a technoval, hogy Magyarországon elunták az emberek. Vagy rosszul látom?
Válasz idézéssel
2009-07-02, 09:38
Üzenet: #4
RE: Cikkek
Kb személyi kultusz van már. May látszólag van az amit a közönség akar.
Válasz idézéssel
2009-07-02, 10:18
Üzenet: #5
RE: Cikkek
nemis ismerik az emberek a zeneket, csak azt, ami a mediabol folyik, a szigeten nincs soha goa, mert "narkos zene". . .
ket eve minimal, es ambient neven csinaltunk egy goaestet elso napra, es full telthaz volt, oriasi hangulat, es orjonges, amilyen a het hatralevo reszeben egyszer sem, amikoris a popularisabb mc, meg brakbit es a hasonlo stilusok voltak,
ez siman tapasztalat, eresz ossze tobb 10000embert, es adj sok stilusu zenet, es lasd, mire mennek be legtobbenWink
nemis ismerik a fiatalok a megaszaron , es a balatonsoundos vendegeken kivuli zeneket, amik meg csak a profitra epitenek, es nem a bulizok hangulatara. . . siralmasWink
Válasz idézéssel
2009-07-02, 11:16
Üzenet: #6
RE: Cikkek
Egy alapvető emberi jellemvonás, hogy a tömegek egy jelentős része mindig azt az irányt követi, ami az aktuális médiában folyik. Mondhatsz nekik akármit, ők csak mint a "birkák" mennek együtt és semmi sem mozdíthatja ki őket abból az irányból. És vannak azon emberek, akik "belesz@rnak" a médiába, mert az csak belőlük akar megélni és más, igényesebb műfajt választanak. Namár most ezen műfajok, révén, hogy kevesebb a médiabeli szereplésük, mivel azok csinálják és hallgatják akik eleve utalják a médiát és a divathullámot, soha nem fognak olyan helyen hirdetni.
Válasz idézéssel
2009-07-02, 11:17
Üzenet: #7
RE: Cikkek
A techno, breakbeat, soha nem voltak olyan népszerűek, mint más stílusok.
Válasz idézéssel
2009-07-02, 11:19
Üzenet: #8
RE: Cikkek
A többi stílus, vagy hullám (mint pl. a Rave) pedig azért tűnt el, mert némely dj új stílusra váltott, melyek továbbra is egyszerűek voltak, mégis másabb hangzásuk volt, és ezeket kezdték el zabálni a tömegek, ezt hirdették mindenhol. A többi meg szépen lassan feledésbe merült.
Válasz idézéssel
2009-07-02, 11:23
Üzenet: #9
RE: Cikkek
Lehet benne valami , mert én ismerősök körében mutogattam/mutogatom a különböző zenéimet . és hát jé ez mi , ez hatalmas mi ez rékbít váá és ez ? ez meg brékkór? és pszitrensz? Big Grin ! a reakció általában . Jó persze van ami nem tetszik .

Egyszerűen azt keresik az emberek amit hallanak , hiszen amit nem hallanak arról nem is tudják hogy létezik . Ebből következik hogy divatzenék . Roxy , RiseFm azt kész . Igaz ha mögé néztek látjátok hogy a nagy populáris rádiókon játszanak a nagy populáris klubok zenészei Big Grin Ez már üzletpolitika .

Ebből meg az adódik hogy aki itthon akar karriert futni annak vagy nagyon jó ismerettsége kell hogy legyen , vagy úgy lehúzzák hogy elmegy a kedve az egésztől .

Az underground (pl psy , hiphop, tört okosságok ,persze nem a dnb mert az már jó üzlet lett stb) meg nagyon zárt világ , ezt tapasztalom . Ott ha nem vagy jó akkor szóba sem áll veled senki .
Válasz idézéssel
2009-07-02, 11:26 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2009-07-02 - 11:27. Szerkesztette: laccas.)
Üzenet: #10
 
Meg itthon relatíve kevesen hallgatják és hát lehet matekozni: durván 10 mil ember, ennek fele a divatot követi. Kb egymillió gyerek és csecsemő, ők nem hallgatnak semmit. A 4 millió meg eloszlik az undergroundra.

szerk.: Talán még fél millió öreg is van, akik már olyan állapotban vannak, hogy nem hallgatnak zenét.
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás