Új válasz 
 
A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
2012-10-14, 13:12
Üzenet: #1
David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
Szerintetek valóban igaz a video mely szerint David Guetta nem igazán tud mixelni, jobban mondva köze nincs a dolgokhoz?
Video

Kiváncsian várom a véleményeket Tőletek
Válasz idézéssel
2012-10-14, 20:48
Üzenet: #2
RE: David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
(2012-10-14 13:12)djscorn Írta:  Szerintetek valóban igaz a video mely szerint David Guetta nem igazán tud mixelni, jobban mondva köze nincs a dolgokhoz?
Video

Kiváncsian várom a véleményeket Tőletek
Mint David Guettától kívül álló, véleményem szerint bizonyára tud mixelni, máskülönben közelében se lenne a dj pultnak. Némely alkalmakkor a playback mintájára él a technika ezen lehetőségével a dj szakmában is. Igaz, erőteljesen megkérdőjelezhető az értelme, hisz egyébként is főként csak lejátszásról van szó.
Válasz idézéssel
2012-10-15, 06:27 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-10-15 - 06:32. Szerkesztette: djscorn.)
Üzenet: #3
RE: David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
Számomra elképzelhetetlen, hogy valakinek hatalmas összeget kifizessek azért, hogy betegyen egy mixlemezt. Hihetetlen, lehet így csak fele annyit kér egy fellépésértBig Grin Én azért elvárnám egy ilyen "neves" lemezlovastól, hogy van annyi emberiség benne, hogy szóba se jöhet a "playback"
Hozzá kell tennem, nagy tiszteletem annak aki egy gyenge minőségü videóból kiszűrte mindeztSmile
Válasz idézéssel
2012-10-15, 15:50
Üzenet: #4
RE: David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
Egy kérdés, mi értelme a Dj-nek? Mit tekerget a potikon? Ahány embert megkérdeztem egyik sem tudott rá válaszolni, szerintem az egész Dj "szakma" felesleges, mert nem is csinál semmit...
Válasz idézéssel
2012-10-16, 05:26
Üzenet: #5
RE: David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
Lehet igaz is akár. Gondoljatok bele, itt lenyom egy bulit aztán repül tovább egy másik helyre, onnan meg a világ másik végére, aztán vissza. Ilyen szinten ez az egész sajnos már nem a hobbiról és a bulizzunk egy jót hétvégén feelingről szól.
A megrendelőnek meg tök nyolc, csak jöjjön a nagy név, az emberek vegyék a jegyeket. Másrészről meg nem kell megfelelni az adott dj elvárásainak, jah te pájonyíren szeretsz keverni, de aki előtted játszik az meg nem. Ez így egyszerűbb, a közönség ebből úgysem lát semmit.
Miért kell tekergetni? Mert ez az egész csak egy show, mint írtam a nagy név ott van és ugrál, teker, csavar, ezzel húzza a szórakozni vágyókat. Nyilván a mai technikákkal csak megnyom egy gombot és a gép összeb@ssza a zenét precízzen ahogy azt kell..
Dj meg azért kell.. nos azt én sem tudom. Amúgy ha szétnézel a nagyvilágban láthatod hogy csak itt nálunk epic fav a dj, a szterbizsky meg a dízsébudajji stb. Aki a zenét írja azt sokan nem is ismerik, de ezt a szterbinzsky jáccagecc.
Szal itt nálunk jelent valamit hogy valaki dídzsé.
A legnagyobb csalódásom az ATB volt, mikor felrakta a Love Comes Again -t Tiestotól shocked Ott voltam, hallottam. Szóval ilyenek is vannak Big Grin
Válasz idézéssel
2012-10-16, 07:44 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-10-16 - 10:29. Szerkesztette: dchord.)
Üzenet: #6
RE: David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
(2012-10-16 05:26)IEm Írta:  Dj meg azért kell.. nos azt én sem tudom

7 és fél perc gondolkodás után erre jutottam : ha én lemezkiadó lennék aki-ami - gondolom - profitra törekszik, nyilván nem a lemezkiadásból torrent, youtube stb. mellett - hanem koncertbevételekből próbálnám megtermeli a zsét. Namost mi kell a koncertezéshez, ha nagyot akarok kaszálni, és nincs befutott csapatom, kiválasztok egy divatos stílust amit kajolnak a népek.. Mivel gyorsan viszonylag kis befektetéssel akarok sok zsét, nem érdekem h egyetlen csapatot futtassak (be), mert elkanászodnak, igényeik lesznek, képesek évekre elvonulni lemezt csinálni, aztán kiégnek a koncertezésben, agyon drogozzák magukat stb. és kezdhetném az egészet az alapokról felépíteni megint. Inkább legyen sok emberem akik 'gyártják' (adott időre, adott minőséget) zenét (ezek lehetőleg ne menjenek sehova, üljenek egy be stúdióba oszt dolgozzanak ... ) ok., keressenek jól, nehogy a konkurencia elszívja őket, legyen jól forgó nevük (a szakmában, és a közönség is ismerje őket persze valamennyire, így amellett, hogy vonzzák a többi jómunkás 'tehetséget' a kiadómhoz, a koncert/setlist alatti számokat is feldobják: XY új számmal jelentkezett hallgassátok ... ), de ne mászkáljanak el jobbra-balra a nagyvilágban (meg fodrászhoz, meg kommunikációs szakemberhez, meg sztájliszthoz stb. ), ... termeljenek.

Nem akarom hosszan írni, szóval : ha termelnek > elég rövid idő alatt lesz annyi számom amivel már lehet koncertezni > viszont egyik 'munkásom' se lesz annyira híres (hiszen nem albumokat készítenek, csak egy-egy számot mondjuk 1-2 havonta, ami ahhoz nem elég h, hosszan - évekig értsd: 2 album megalkotása közt is - fennmaradó hírnevet szerezzenek ), h bejöjjenek rá a népek > felépítek egy brand-et (márkát),legyen a márkanév : David Guetta (ez olyan rejtélyes Big Grin ), ezt a brand-et valahogy híressé(elfogadottá) kell tenni(pl. az elején az egész brigádom ezen brand/név alatt ad ki számokat, h húúú de nagyon tud ), és keresek egy embert : neki sok dolga nem lesz - azon túl, hogy ő már valóban: mászkáljon a nagyvilágban, meg sztájliszthoz stb. - azon túl, hogy adja az arcát a brand/névhez és a brand által képviselt stílushoz (nem kell hogy túl okos legyen, ha egy be nem kapcsolt pult mögött jól elvan, már bőven jó Big Grin , csak hitelesen tudja képviselni az adott műfajt ). Itt a vége: lehet tolni a koncert/setlist-eket orrba-szájba, ha embereim jó - ill. olyat amire van fizetőképes kereslet - zenét írnak (folyamatosan), a prezentáló emberem érti a dolgát (szeretik a népek), meg még tolom is promócióját jók sok zs-vel a brand-nek, pöröghet a bót, mehet a turnékamion ... megvan a termék + és kreáltam hozzá arcot aki eladja (ezért kell a dj ) = tuti siker

elnézést, h kicsit kapkodó volt a gondolatmenet (nem is biztos, h jól látom), de futnom kell melózni ... Smile
Válasz idézéssel
2012-10-16, 13:58 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-10-16 - 14:00. Szerkesztette: IEm.)
Üzenet: #7
RE: David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
Érdekes amit írtál, habár nem teljesen értek ezzel egyet azért gondolom működik a dolog, de ezt csak a populárisabb irányzatoknál tudom elképzelni. A bevett gyakorlat egyébként az, hogy egy ismert névvel felhúzunk egy még ismeretlent pl Dévidgetta feat Ismeretlengetta - Ez a századik ilyen zeném. nameg a remix/remake. A víz lever mikor azt látom egy zene címében Original remix.

Lassan át lehetne írni a topik címét arra hogy a dj és ami mögötte van Big Grin
Válasz idézéssel
2012-10-16, 17:53 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-10-16 - 17:57. Szerkesztette: dchord.)
Üzenet: #8
RE: David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
(2012-10-16 13:58)IEm Írta:  Érdekes amit írtál, habár nem teljesen értek ezzel egyet azért gondolom működik a dolog, de ezt csak a populárisabb irányzatoknál tudom elképzelni.

nem általánosságban írtam, kifejezetten a stadion dj-zésre gondoltam Smile mint amit pl. Armin van Buuren (brand) és az Armada csinálnak a trance-el (mint termékkel)

Válasz idézéssel
2012-10-16, 19:40
Üzenet: #9
RE: David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
naja. de a trance az ponthogy a legpopulárisabb műfaj.
Válasz idézéssel
2012-10-16, 19:53 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-10-16 - 19:54. Szerkesztette: dchord.)
Üzenet: #10
RE: David Guetta kikapcsolt lejátszókkal? szerinted igaz?
(2012-10-16 19:40)IEm Írta:  naja. de a trance az ponthogy a legpopulárisabb műfaj.

naja ott a zs , nem is a csóringer független elektronikus zenészeknél mint pl, IAMX akinek szó szerint koldulni kell :


de ez mostmár kezd nagyon offtopic lenni ... , de promótálom azért egy picit, hiszen egyik kedvencem Smile megérdemli
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás