Új válasz 
DaWiz magamról
2009-09-13, 10:42 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-04-02 - 09:44. Szerkesztette: DaWiz.)
Üzenet: #1
Music DaWiz magamról
Sziasztok!

A nevem DaWiz. Előre is köszönöm, hogy elolvasod ezt a pár sort.
Kapcsolatom a zenével, a rímekkel mindig is megvolt különböző formában, de a reppelés, mint olyan, mégsem adta magát egyértelműen.
Egészen kis koromban is sokféle műfaj jutott el a fülemig, holott akkor még fogalmam nem volt arról, hogy egyáltalán léteznek ezek a stílusok. Nekem csak zene volt, ami szólt rádióból, kazettáról, szalagos magnóból… én pedig szívesen hallgattam, és ami már kezdett megragadni bennem, azt tökéletes kamuangolsággal próbáltam szövegileg kísérni kisebb-nagyobb sikerrel.
Általános iskolában ismertetett meg a legjobb barátom az általa kedvelt előadók albumaival. Szorgalmasan másoltuk a kazettákat, adogattuk egymásnak kölcsön, aztán valahol időközben elkezdett kialakulni a saját ízlés, aminek nem volt köze az adott bandához, műfajhoz, „menőségi szinthez”… egyszerűen bejött, és kész. Utólag visszagondolva jöttem rá, hogy jelentős része ennek a besztofnak a hip-hop világába illeszthető be leginkább, persze akadt ott más stílus is bőven, de ez volt túlsúlyban.
Ezekben az években kezdtem el verseket írni. A vers szót akár idézőjelbe is tehettem volna, mert – gyermeki fejjel, ugye – sokszor csak a rím kedvéért írtam le pár sort, néhány átköltést, továbbgondolást… de előfordult olyan is, ami konkrét érzésekről, gondolatokról szólt, és talán túlmutatott a legújabb dzsíájdzsó utáni vágyakozáson.
A gimis évek alatt tisztában lettem azzal, mit is hallgatok, képbe kerültem a műfaji, stílusi kérdéseket illetően, hála az új környezetnek, új társaságnak. Viszont a versírós korszak elmúlni látszott. Ekkoriban kaptam meg életem első zeneszerkesztő programját unokatestvéremtől. Kipróbáltam, tetszett, nyugtáztam, hogy ilyenem is van, de ennyi…
Egy-két évvel később egy egyetemi csapattársam egy sör mellett megkérdezte, hogy szoktam-e írogatni rapszövegeket. Mondtam, hogy verset anno igen, konkrétan zenére még nem próbáltam. Aztán belegondoltam, hogy végül is miért ne… Az ekkoriban átélt események adták a témát, nem kellett tépelődnöm, hogy miről írjak. Tekintve, hogy nem igazán beszéltem, beszélem meg mással a problémás dolgokat, úgy gondoltam, nincs mit veszíteni. Miután lejegyeztem néhány sort, azt vettem észre, hogy jobban érzem magam… megkönnyebbültem… valamelyest tisztábban látom a dolgokat… Ez volt az az érzés, ami késztetett, hogy újra és újra lejegyezzem a gondolataimat. Ezért csinálom mind a mai napig.
Közben beszereztem egy újabb verziót abból a bizonyos zeneszerkesztő programból, amivel elkezdtem komolyabban foglalkozni, mint legutóbb, és felötlött bennem, hogy akár fel is mondhatnám a terjedelmesebb szövegeimet a jobban sikerült alap-félékre. Csak úgy. Magamnak.
Aztán megismertem egy srácot 2006 környékén, aki komolyabban nyomta ezt az egész reppesdit, a fülébe jutott, hogy próbálkozom a zenekészítéssel. Egy idő után felmerült, hogy hozzunk össze egy közös számot, és vegyük fel stúdióban. Meg is történt. Azóta is oda járok.
Nekem ennyi a rap; leírom, ami jön, mert segít megfejteni a dolgokat, és a helyükre pakolni őket magamban. Ez a legtöbb, amit várok tőle. Persze, ha útközben valakit megtalál pár sor, vagy elindít egy gondolatot, akkor az sikerélmény mindenképp, de elsősorban azért csinálom, mert nekem kell.

Üdvözlet mindenkinek a fórumon és sikeres zenélést kívánok!

DaWiz
Rapmagazin interjú:
http://www.rapmagazin.info/index/index.p...Itemid=107

B-proRAPcords interjú:
http://www.bprorapcords.com/index.php?op...riss-hirek

A zenéimmel kapcsolatos linkek elérhetőek itt a fórumon:
http://forum.flstudio.hu/Thread-DaWiz
Válasz idézéssel
2009-09-13, 11:20
Üzenet: #2
RE: DaWiz magamról
hali üdv itt és örülök hogy a hip hop tábort növeledSmile
Válasz idézéssel
2009-09-13, 11:38
Üzenet: #3
RE: DaWiz magamról
(2009-09-13 11:20)ONU Írta:  hali üdv itt és örülök hogy a hip hop tábort növeledSmile

Köszönöm! Smile
Válasz idézéssel
2009-09-13, 13:12
Üzenet: #4
RE: DaWiz magamról
szia, koszi a reszletes bemutatkozast,
"Persze, ha útközben valakit megtalál pár sor, vagy elindít egy gondolatot, akkor az sikerélmény mindenképp, de elsősorban azért csinálom, mert nekem kell."
ez egy nagyon pozitiv hozzaallas, orulok hogy vannak még embereknek!
koszi!
Válasz idézéssel
2009-09-13, 15:47
Üzenet: #5
RE: DaWiz magamról
(2009-09-13 13:12)pukiface Írta:  szia, koszi a reszletes bemutatkozast,
"Persze, ha útközben valakit megtalál pár sor, vagy elindít egy gondolatot, akkor az sikerélmény mindenképp, de elsősorban azért csinálom, mert nekem kell."
ez egy nagyon pozitiv hozzaallas, orulok hogy vannak még embereknek!
koszi!

Szia! Én köszönöm, hogy elolvastad, és hogy leírtad a véleményed. Jólesett. Smile
Válasz idézéssel
2009-09-13, 17:40
Üzenet: #6
RE: DaWiz magamról
(emberek) ~~
Válasz idézéssel
2009-09-13, 18:49
Üzenet: #7
RE: DaWiz magamról
Üdv. közöttünk, hasznos időtöltést!
Válasz idézéssel
2009-09-13, 20:49
Üzenet: #8
RE: DaWiz magamról
Egy igen hasznos bemutatkozást írtál. Örülök hogy velünk tartasz Smile.
Válasz idézéssel
2009-09-13, 21:27
Üzenet: #9
RE: DaWiz magamról
Én is örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. A hasznos időtöltés garantáltnak tűnik. Smile
Üdv.
Válasz idézéssel
Új válasz 


Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
Music ThePianist - "Magamról pár szó." ThePianist 14 4,185 2009-07-20 13:53
Utolsó üzenet: robick

Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás