Új válasz 
Dolby Digital vagy DTS
2009-02-01, 22:09
Üzenet: #1
Dolby Digital vagy DTS
Sziasztok

Navara meg van a megoldás Big Grin

Én először a fruityval csináltam egy kb 4 perces "zenét" amit szét szedtem 6 db csatornára, mindig az eredetiből léptem tovább először a left majd a right stb stb.
elég sok munka volt mire kitaláltam ill nagyjából a helyére tettem hogy mikor melyik csatornán mi milyen hangerővel szólaljon meg.Mielőtt bárki azt mondaná hogy miért nem kerestem a neten egy egyszerű dekóder programot, felejtő kipróbáltam nem jó, ráadásul pont az volt a tervem hogy egy egy hang ússzon a hangfalak között. Na tovább mikor kész volt a 6 csatorna Wavja akkor a Nero wave editorral konvertáltam mono csatornává. Itt 2 lehetőség van ha van DTS képes házi mozi rendszered akkor a Surcode nevű DTS dekóderrel egy pillanat alatt létre hozod a teljes DTS minőségű ill kiterjesztésű filét amit pl a DVDlab bal meg egy valamilyen film anyaggal akár DVD re írhatsz és mehet a DVD lejátszóba a szomszédokat idegesíteni.
Ha Dolby Digital (AC3) akkor a Sony Vegast ajánlom ott betudod húzni a csatornákat külön külön sőt akár még szerkeszteni is lehet majd ki lehet renderelni a kész hanganyagot egy 5.1 es AC3 filéba amit szintén ismer a DVDlab progi, innentől mehet az előbb leírt eljárás hogy legyen egy DVD lemezed.
Azért DVD formátumban gondolkoztam mert nincs semmi infóm hogy mi más lehetőség van, ill ha DVD lemezre írom szabványos DVD formátumba akkor elméletileg bárkinek meg tudom mutatni a saját házimozi rendszerén.

Röviden ennyi.
Remélem nem lett nagyon zavaros.
Mpici
Válasz idézéssel
2009-02-02, 07:35
Üzenet: #2
RE: Dolby Digital vagy DTS
De természetesen ha van PC-hez 5.1-es hangfalad, akkor gondolom azon is működőképes, nem?

Érdekes eljárás, egyszer én is lehet, hogy kipróbálom.
Válasz idézéssel
2009-02-02, 12:31
Üzenet: #3
RE: Dolby Digital vagy DTS
Szerintem működik, bár nekem nincs a pc-hez 5.1 (rohadt smucig skót vagyok)
ezért csináltam belőle DVD-ét.
Válasz idézéssel
2009-02-02, 14:35
Üzenet: #4
RE: Dolby Digital vagy DTS
Nah, úgy-ahogy értem a dolog lényegét, de valszeg nem fogok komolyabban foglalkozni vele, mivel perpill az 5.1-es hangrendszerem 2.1, azaz a mélynyomó és két kicsi hangfal működik, a többi kicsi meg sajna csütörtököt mondott Sad
Azért kösz, legalább már ezt is tudom Smile
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás