Új válasz 
Hogyan készítsünk remaket?
2010-05-23, 16:04 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-05-23 - 16:06. Szerkesztette: The Convicted.)
Üzenet: #1
Music Hogyan készítsünk remaket?
Na emberek, Hardslow megkért arra, hogy írjam le a MIDIzésem titkát, hogyan csinálom. Nos, a válasz számomra egyszerű, mutatni egyszerű, de leírni nem lesz könnyű. De azért megpróbálom. Pontokba szedtem a lépéseket, mikor mit kell csinálni. Ez egy irányelv számomra, de Hardslow szerint ez másnak is jól jöhet még. A következő leírás a melodyk remakelésére fog vonatkozni.

A lépések:

1. Megkeresed az Interneten a kiválasztott zenét, és letöltöd, vagy kitallózod a gépeden, ha már megvan. A lényeg, hogy ott pihenjen a computereden. Smile
2. Ezt a számot bemásolod az FL Studio X\Data\Patches\Packs mappába (az X a verziószámot jelöli, nekem ez a 9).
3. Megnyitjuk az FL Studiot.
4. Miután megnyílt a program, elővarázsoljuk az Edison nevű vágósegédletet az FL-en belül, ami erre a gombra kattintva jön elő:

http://i47.tinypic.com/jpeelu.jpg

5. A bal oldali legördülő listában kikeressük a bemásolt számot, majd a megnyitott Edisonba behúzzuk.
6. Ezek után jön ez első nehéz rész: el kell találni azt a pontot, ahol a melody elkezdődik és tisztán hallható. Ez lehet maga a főrész is, de lehet akár egy olyan szakasz is, ahol a melody egymagában van. Ahol a főrész vagy a melody elkezdődik, ugorjunk pontosan oda, és attól a ponttól visszafelé töröljük ki a számunk egy részét, majd hallgassuk meg, hogy pontosan onnan kezdődik-e a rész, hogy pont az a hang jön először, aminek kell lennie.
7. Miután a kezdőpont megvan, hallgassuk meg addig a részt, amíg a melody le nem zárul, és ez 2x. Sajnos erre nem tudok pontos időt mondani, hogy hány másodpercig tart, mert ez függ a szám BPM-étől (tempojától) is. Annyi biztos, hogy minél nagyobb a BPM, annál kevesebb másodpercig tart a melody, és minél kisebb, annál több ideig. Például egy 110 BPM-esnek kb. 18 mp-ig tart a főmelody 2x, míg egy 150-esnek nagyjából 12-13 mp-ig. Keressünk meg azt a részt, ahol a melody lezárul, majd ugyanezt pontosan csináljuk, hogy az utolsó hang is tisztán maradjon. Ha az a pont megvan, ugorjunk oda, és onnantól töröljük ki a hátralévő részt. Így kivágtuk a szám azt a részét, amit újra fogunk csinálni.
8. Ezt a részt lementjük .wav fájlba, a következőképpen: rákattintunk erre a gombra:

http://i46.tinypic.com/155ntzc.jpg

Majd aztán a Save sample as-re és a mentés helye az FL Studio\Data\Patches\Packs legyen.
9. Megnyitjuk a playlistet (vagy patterntáblázatot), és a felső részbe (ahol a Track 1, Track 2 található) behúzzuk a bal oldali leggördülő listából a .wav fájlunkat.
10. Váltsunk a patternről a songra.
11. Ezután megnyitjuk a Tapet. A következőképpen jelenítjük meg: jobb gombbal a tempo számára kattintunk (alapesetben ez 140), majd ott lesz, hogy Tap... Ez arra szolgál, hogy beállítsuk a tempo nagyságát saját magunk szerint.
12. Indítsuk el a .wavot és tappel próbáljunk úgy kattintani a csapra, ahogyan a dob is "dobban" egyet a szám alatt (tánczene esetében, mert ez az egész erről szól). Ezután kijön egy érték, azaz a melody és a szám tempoja.

Az előző 2 pontnál van egy egyszerűbb megoldás is, bár én ezt nem használom: amint a wav bent van a playlistben, próbáljunk úgy beállítani a tempot (a tap nélkül), hogy wav 9 beatet fedjen le, mivel a melody elvileg 2x ismétlődik, mert úgy vágtuk meg a számunkat. Ha valaki nem értené, mutatom képpel is:

http://i46.tinypic.com/24cur1h.jpg

13. Válasszunk ki egy VST-t, hangszert, ami valamelyest eltér az eredeti hangtól, így ha a noteokat be fogjuk a piano rollban helyezgetni, hallani fogjuk, ha hibázunk valahol.
14. Ezután pedig követjük ezt a koreográfiát:Vagy az én módszeremmel csináljunk: én általában ugyanígy csinálom, de én nem azonnal a megfelelő hangszintre rakom őket, hanem egy alaphangra, pl. a C5-re, így előbb a ritmusát, a noteok fajtáit rakom le egy szintre, aztán a melody hangjának megfelelően tologatom le vagy fel.

15. Ha valahol a bassline is kell nekünk, azt a videóban mutatottak alapján csináljuk, vagy szimplán csak hallás után. Ha valakinek nem kell a bassline, akkor már készen is van.

Hosszan vagy röviden ennyi is lenne az egész, hogy én hogyan csinálom a sok-sok remaket. Persze azt nem írom le, hogy hogyan kell kimenteni MIDIbe, mert az nem képzi szorosan ennek a részét. Ha bármi kérdés lenne a leírottakkal kapcsolatban, tegyétek fel itt a topikban, és megpróbálom érthetőbben elmagyarázni, ha nem volt világos.

Jöhet mindenféle dolog. Wink Smile
Válasz idézéssel
2010-05-23, 18:31 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-05-23 - 21:24. Szerkesztette: Djhardslow.)
Üzenet: #2
RE: Hogyan készítsünk remaket?
nagy köszönet ! Én megprobálom ez a leírás alapján. Angel

Szerk :

elakadtam ... na majd holnap msn en megtámadlak pár kérdéselSmile
Válasz idézéssel
2010-05-24, 02:44
Üzenet: #3
RE: Hogyan készítsünk remaket?
Teljesen túlbonyolítottad az egészet sztem
A lényeg, hogy azért kell az audio fájl a playlist-be, hogy ellenőrizzük magunkat.

Am nem muszály semmitse ide meg oda másolni, hanem fogsz 1 mappát, aztán fogd és vidd módszerrel behúzod az FL-be bal oldalra.
És innentől kezdve a mappa is itt fog lenni, mint az összes többi sample pack...

Tempo igazításra meg katt a playlisten az audioclip balfelső sarkán lévő nyílra => Fit to Tempo => kiválasztod hogy kb hány bpm en van

Hát kb ennyit írtam kiegészítésképp, szal mostmár megyek aludni 5 órakor =D
Jó ReMake elést =)
Válasz idézéssel
2010-05-24, 14:37
Üzenet: #4
RE: Hogyan készítsünk remaket?
Így is meg lehet, de szerintem nem fogsz teljesen jó eredményt elérni, több hibád is lehet, én már rengeteg módszert kipróbáltam, és nekem is jött be a legjobban. Higgyétek el, ezt megmutatni sokkal egyszerűbb lenne, mint elmagyarázni, de videót nem akarok hozzá csinálni, mert akkor megint nincs semmi értelme az egésznek.
Válasz idézéssel
2010-05-24, 15:39
Üzenet: #5
RE: Hogyan készítsünk remaket?
A MIDI kifejezést én nem kötném össze a remixeléssel , mert félreérthető lehet annak aki most ismerkedik a zene elmélettel . Az egy dolog hogy amit letöltesz az midi formátum . Olvass utána miért hívják MIDI hangnak , mi az a MIDI csatorna és hogyan működik , mire jó . A lényeg hogy a MIDIzés mint írtad , számomra mást jelent .
Válasz idézéssel
2010-05-24, 16:02
Üzenet: #6
RE: Hogyan készítsünk remaket?
Sorry, igazad van yes

Tehát én a arról írtam nektek, hogyan kell megcsinálni egy bizonyos szekciót, ami egy trekk dallama akar lenni. Smile
Válasz idézéssel
2011-04-02, 11:50
Üzenet: #7
RE: Hogyan készítsünk remaket?
Még mindig nincs kedved egy videót csinálni?
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás