Új válasz 
Külön Host és Master gép realtime
2010-05-24, 18:48 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-05-24 - 22:21. Szerkesztette: IEm.)
Üzenet: #1
Külön Host és Master gép realtime
Na hát jobb címet nem tudtam adni a topiknak sajna

Adott egy core quad gép , amit csakis masteringre szeretnék használni és emellé tervezek beszerezni egy notebookot amiben az összes többi munkát végzem majd . A noti kimenetét át akarom varázsolni a nagy gépre hogy azon szólaljon meg , természetesen a lehető legkisebb időveszteséggel (realtime).

Kérdés az , hogy milyen megoldást tudtok erre, még nem volt szerencsém ilyen rendszert építeni és tippem nincsen mit hová, hogyan . Lényegében a mixer/kimenet egy másik gépen menne .

Laptopba lesz valami integrált cucc , valamint van egy emu 1212M .

Ugyebár nem sok host támogatja a VST System Link technológiát , pedig az kéne nekem - ezzel realtime lehet zenélgetni végtelen számú gép között .

Megkérek mindenkit csak azok írjanak akiknek van valami komolyabb öteltük , mert minél előbb össze akarom dobni a rendszert Smile

Üdv

IEm
Válasz idézéssel
2010-05-25, 07:12
Üzenet: #2
RE: Külön Host és Master gép realtime
Igazából nem sok értelmét látom a dolognak. Több pénz, több idő stb.
De ha meg akarod csinálni akkor mindenképpen a két gép közöt ADAT optikai kapcsolatot kell létre hoznod.
szerencséd, hogy az emu 1212M-en van ADAT ki/be járat (meg szinkron se ártana, de azt a hangkártya csak opcionálisan tudja, ami még több pénz), de a másik gépedre is kell minimum egy hasonló kariberű hangkártya. Szerintem tök felesleges, inkább vegyél egy jobb Firewires hangkártyát, mondjuk egy Focusrite saffire pro 24-et, vagy egy m-audio profire 610-et, és dolgozz azzal egy gépen. Ha meg mastering, akkor szerezz be egy jó kis DSP kártyát, egy UAD-2tőt vagy egy TC Powercore-t, meg persze egy normális lehallgató rendszert Smile Ha nincsenek meg egyáltalán a körülmények a minőségibb keveréshez masteringhez, akkor dolgozhatsz 6 gépen is, a végeredmény nem lesz jobb.
Válasz idézéssel
2010-05-25, 10:23 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-05-25 - 10:36. Szerkesztette: IEm.)
Üzenet: #3
RE: Külön Host és Master gép realtime
Tisztában vagyok vele hogy hülyeség , de azt engedd meg ne kelljen magyarázatot adnom a kérdésemre .

A lényeg az , hogy nem windowson , hanem linuxon szeretném számoltatni a kimenetet renoise segítségével. Mivel szinte minden host winen fut ezt nem is ragozom tovább ..

Mellesleg nincs több 100 ezer forintom egy darab hang eszközre . Nem mastering stúdiót akarok nyitni , hanem home studiót akarok ami már elég jól szól -nekem .
Válasz idézéssel
2010-05-25, 18:47
Üzenet: #4
RE: Külön Host és Master gép realtime
Oké, te tudod, akkor is ADAT ként kell öszehoznod a két gépet. De én még mindig az egy gépes windows rendszerű témát ajánlom neked. Én is egy home studio kiépítésén dolgozok, a legfontosabb az egyszerüség, felesleges túlbonyolítani a jelutat, márcsak a többlet zaj miatt is (vagy földhurkok stb)
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás