Új válasz 
Minden ami hangkártya!
2009-05-30, 11:46 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2009-07-04 - 13:08. Szerkesztette: pukiface.)
Üzenet: #1
Minden ami hangkártya!
Ide várok olyan jellegű linkeket, vagy irományokat, amik a hangkarikhoz kapcsolódnak, kezdve az alapfogalmaktól egészen személyes tapasztalatokig, vagy hogy ti milyen hardware t ajánlotok zeneszerkesztéshez.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hangk%C3%A1rtya
http://zeneszerkesztes.blog.hu/2007/06/15/title_6554

Kezdeném is két linkel, aminek az elolvasását hasznosnak tartom, ha valaki nincs egészen tisztában a témával.(én se vagyok egészen tisztában vele szóval nyugodtan ki lehet oktatni!)Big Grin
Válasz idézéssel
2009-07-17, 19:09
Üzenet: #2
RE: Minden ami hangkártya!
Nos az a véleményem, hogy elsősorban az vegyen hangkártyát a gépébe, aki "kinőtte" vagy esetleg nincs megelégedve a hangjával Smile (vájtfülűek)
Nekem anno, az első komolyabb gépemben Sb Live volt, de próba képpen használgattam az alaplapit is hogy megtudjam mi a külömbség.
Nos akkoriban még nem volt Asio4All okosság, és így teljesítmény ügyileg nem volt sok a javulás, bár tény hogy gyorsabb volt mint az alaplapi.
Minőség szempontjából meg háááát. megmondom őszintén alig észrevehető.éppen ezért is gondolom azt hogy kezdésnek abszolút nem kell minőségi kártya.
Kell egy viszonylag jó vas, és kb ennyi.
Miután rájövünk hogy mi szeretnénk sok sok hangszert egy időben futtatni, és e mellett még élőben is játszani, akkor világosodik meg számunkra hogy bizony kevés lesz az sb meg a hasonló pc-s kártyák.
Mivel nem osk hangkártyával volt dolgom, így kevés a tapasztalatom e téren, viszont azt tudom hogy USB-s külső-t ne vegyen senki otthonra, mert azt laptopokhoz találták ki, és USB miatt elég magas a Latency (késés)
Otthoni pc be a jobb kártyák onnan indulnak hogy Emu 0404, és ettől felfele, ennek viszonylag már teltebb hangja van, és e mellett kiválóan alkalmas otthoni zenélésre.
Nekem egy Emu 1212-m van ez a következő a sorban, de körülbelül itt be is zárulhat a paletta, ugyanis személyes véleményem alapján nem kell több amit ez tud.
-120db zajszint, mivel nem található rajta mikrofon és más egyéb erősítő.
e mellett külön kártyán kaptak helyet az egyéb ki és bemeneti csatlakozók.
Ennek a verziónak van külön egy 1616m és 1818 verziója is ami tulajdon képpen ugyan ezt tartalmazza, egy Emu dokkal mellékelve, ami segítségével közvetlenül csatlakoztathatunk mikrofont és fejhallgatót a kártyához.
Sajnos ez a kis mellékes megduplázza a már így is magas árat.
A szoftvere teljesen hibátlan személyre kalibrálható sávonként, akár csak egy zeneszerkesztőt használnánk Smile tökéleses választás kezdő és haladó zenészeknek egyaránt.
Válasz idézéssel
2009-08-16, 15:50
Üzenet: #3
RE: Minden ami hangkártya!
Nekem a 486-s gépen Adlibom volt (úgy emlékszem), elő fogom majd egyszer kutatni.
A jelenlegi gépemen (Intel Celeron D) Realtek AC97-s hangkártyám van, ami nagyon jó. képes a csatlakozók szerepét felcserélni (nélküli monó lenne a gépemen a HiFi torony hangfalaival)
Válasz idézéssel
2009-11-17, 10:54
Üzenet: #4
RE: Minden ami hangkártya!
Hát akkor üdv itt is mindenkinek!
Mint ahogy azt már bemutatkozásomban írtam, bizony szeretnék egy külső hangkártyába beruházni. Ebben kikérném véleményeteket is.
Nem akarok túl nagy összeget rááldozni (mondhatni olcsó megoldást keresek) hiszen most erre nincs is túl nagy keret meg aztán annyira nagyon profi több milliós felszerelésem sem lesz soha hogy ahhoz egy extracsúcsprofi hangkártyát kelljen beszereznem.
Szóval a jelenlegi: annyit találtam róla, hogy Realtek HD Audio.
Nagy bajom nincs vele, csak mint már írtam sajnos a kimenete egy kissé meghibásodot így nem jön belőle sztereo, csak mono. Ez meg szerintem igencsak megnehezíti a munkát.
Amit kinéztem: Trust SC-5500P.
Nem hinném, hogy egy nagyágyúról van szó, de úgy gondoltam az ára miatt renden lesz ez nekem arra, hogy itthon boldogítsam magam (meg persze a szomszédokat, ha már az egyikük a roppant szimpatikus Polgármester úr XD).
Szerintetek ez még arra sem jó (mondjuk a Trustról jót még nem hallottam - don't trust in Trust - , talán majd most Tongue), van esetleg jobb ebben az árkategóriában?
Válasz idézéssel
2009-11-17, 22:08
Üzenet: #5
RE: Minden ami hangkártya!
Időközben munkahelyemen beszéltem az IT specialistával, megtudtam egy-két érdekes dolgot. A lényeg, hogy ne nagyon reménykedjek abban, hogy 2.1-et simán sikerül kisajtolnom belőle (a hangfalaim és a hangkártya közé egy pöpec DVD lejátszót is be akarok iktatni), jobban járok ha egy olyan hangkártyát szerzek be aminek van optikai kimenete. Így hát folytatom a vadászatot. Sad
Válasz idézéssel
2009-11-18, 06:38
Üzenet: #6
RE: Minden ami hangkártya!
ha komolyan gondolod, a zeneszerkesztest akkor nezz korul dsp-s hangkartya kategoriaban, bar kicsit dragabb es nem tudom dvdnezesre alkalmas e, de az 1db tapasztalatom igent mondSmile
Válasz idézéssel
2009-11-18, 22:39
Üzenet: #7
RE: Minden ami hangkártya!
A DVD-zés nem is szempont, pusztán erősítő féleségnek szánom, illetve hát az ehhez tartozó 5.1-es hangfalszettet erre lenne egyszerű és célszerű rácsatlakoztatni.
Találtam egy kis Sound Blastert, már csak azt kell megtudnom van-e optikai kimenet rajta. Szerintem amúgy sajnos nem dsp-s, erről és a jóval komolyabb cuccokról még egyelőre lemondok. Tudod, válság meg minden, az autóipar még nincs a toppon! Smile
Válasz idézéssel
2009-11-23, 17:32
Üzenet: #8
RE: Minden ami hangkártya!
vegyél egy sima creative 5.1-es hangkarit aztán a házimozi faja
zenélni meg tudsz úgy is rajta mivel a procin meg a memórián van a hangsúly
asio4all támogat mindent szóval minden oké lessz
Válasz idézéssel
2009-11-25, 14:36
Üzenet: #9
RE: Minden ami hangkártya!
Hát segítség Uraim!
Beszereztem a hangkártyát (napokon belül megérkezik és a "sima creative 5.1" kategóriába tartozik). És ugye azt terveztem, hogy optikai kábellel összekötöm a házimozival. Namámost, időközben rájöttem, hogy a házimozin csak optikai KIMENET van, bemenet nincs. shocked
És akkor most mit hogyan kellene majd kötni? Huh
Mert ugye a kártyán ilyen ki/bemenetek lesznek (képről lesem őket, még nem volt a kezemben a kártya):
-Optical Out
-Mic In
-Phones
-C/Sub
-Rear
-Front
-Line In
-és még egy amit nem tudtam elolvasni, de out feliratú, és ránézésre RCA

Aztán a házimozi:
-2CH Audio In (L1, L2, R1, R2)
-az a bizonyos Optical Out
-az 5+1 hangfal bemenete, hangfalanként egy pár zsinórt kell/lehet "becsiptetni"

Mit gondoltok, hogy lehetne ezt megoldani?
Válasz idézéssel
2009-11-25, 14:56
Üzenet: #10
RE: Minden ami hangkártya!
a házi mozi input-jára kötöd a hangkártya front-ját.
gondolom a lejátszó egybe van az erősítővel
ha külön lenne akkor optikai kábellel megtudnád oldani.
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás