Új válasz 
 
A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powercore Express és egyébb finomságok
2010-11-25, 17:17 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-11-25 - 17:23. Szerkesztette: bilobadesign.)
Üzenet: #1
Powercore Express és egyébb finomságok
Ez alatt a téma alatt szeretném megoszteni veletek a TC Electronic Powercore Express DSP kártyájával szerzett tapasztalataimat.
Tús gyors leírásra ne számítsatok kérlek, mert nem régen kezdtem vele ismerkedni. Meg hát dolgozni is kell. Big Grin Ezért, úgy gondoltam, ahogyan haladok a beüzemelésével, mindíg megosztom veletek néhány tapasztalatomat.

Sokan esetleg megkérdőjelezhetik, hogy a jelenlegi nagyteljesítményű CPU-k és igen kiváló minőségú natív vst effekt pluginek korában, szükséges e DSP hardverre beruházni. Mellesleg az FL Studió effektjei is igen kiváló minőségűek.
Nos ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. A különböző zenei irányzatok más más effektezési technikát kívánnak meg. A szerzők is sokfélék, ahány alkotó annyiféle megoldás. Van aki sokféle zenei stílust kipróbált már.
Azért döntöttem a Powercore Express kártya mellett, mert az általam művelt "Zajok, zörejek és különböző akusztikus terek találkozása" stílusom miatt kinőttem a nativ vst effekteket. Ez a zenei irányzat nem könnyen emészthető, és jellemzője, hogy nem ajánlott Maximizert használni hozzá. ( Még nincsenek feltöltve ezek a számaim, egyenlőre nem is szándékozom.)

Nos maga a kártya:

Ára igen lecsökken kb felére az elmúlt 2 hónap alatt. Támogat vst szintiket is ( Vírus, V-Station, Powercore 01).
Kibontás után a nagy dobozban, csak maga a kártya, 1 cd, és 1 A5-ös lap található igen jól bebugyolálva szivacsok közzé. Valamit tudhatnak TC-ék a magyar csomagköldő szolgálatokról, mert a csomag, kivülről elég megviselten került elő a több 10 kilós dobozok alól. Kibontás után egy IC-kel és 5 processzorral agyonintegrált kütyüt találtam. A driverek telepítése után néhány perccel, már a 'kicsike' a helyére is került. ( PC-n ez a sorrend, Mac-on előbb beszerelni utána driverek. )
A gép indítása után megtalálta magának a szükséges meghajtó programot, melyet frissíteni javasot. Megtörtént... újraindítás... Regisztráció... Fruity elindítása... az új pluginek felismertetése... Eddig minden oké. Classic Verb egy effektsávra... Azonnali kékhalál! Döbbenet! Ez egy 130ezres kártya! Az utólsó műveletet háromszor egymás után elvégeztem, ugyanaz volt a reakció. Ez az én formám gondoltam, mert a TC nem javasolta a Powercore-t FL-hez. Én meg nem hallgattam rájuk.
Megpróbáltam volna utána nézni mások is jártak e hasonló módon, de nem volt net.... Kb. 1 órával később, megjött a kapcsolat. Azonban ilyen hibára utaló leírást nem találtam. Már arra gondoltam, a szállításkor törhetett meg a kártya. Azért megpróbáltam mégegyszer, hátha. Fruity indul, Classic Verb effektsávon... Zone Allarme kiszól, engedem, minden szuper!
Leellenőrízte a kártya a jogos használatot, hmm.

Következik: A Powercore Express, az ASIO driverek ( mivelhogy háromfélét használok két hangkártyához) és a pluginek összehangolása rész. Ez sem volt egyszerű eset.
Legközelebb....

Köszönöm a figyelmet. Azért jelezzétek, ha nem érdekel benneteket. Jó?
Válasz idézéssel
2010-11-25, 17:44
Üzenet: #2
RE: Powercore Express és egyébb finomságok
Hát tudod elég furcsán nézegettem ezt a kártyát, és megpróbáltam felfogni, hogy mi a csuda ez? Nincs egy darab kimenetel. Szóval nem hangkártya. Vagy mégis? Megkérdezem tőled mi célt szolgál ez a kártya? Hova lehet ezt a kártyát bedugni. Számítógépbe? De ott van a hangkártyám.
No meg pci-e buszos (ha jól láttam), amiből csak egy van az alaplapomon, de az elfoglalja a videókártya. Szóval mi ez.
Válasz idézéssel
2010-11-25, 18:11
Üzenet: #3
RE: Powercore Express és egyébb finomságok
(2010-11-25 17:44)Srelyip Írta:  Hát tudod elég furcsán nézegettem ezt a kártyát, és megpróbáltam felfogni, hogy mi a csuda ez? Nincs egy darab kimenetel. Szóval nem hangkártya. Vagy mégis? Megkérdezem tőled mi célt szolgál ez a kártya? Hova lehet ezt a kártyát bedugni. Számítógépbe? De ott van a hangkártyám.
No meg pci-e buszos (ha jól láttam), amiből csak egy van az alaplapomon, de az elfoglalja a videókártya. Szóval mi ez.

Ez a kártya effektek futtatására szolgál, ellentétben a native (számítógép processzorát használó alkalmazások) effektekkel amiket mi is használunk ez sokkal de sokkal jobb minőségű mivel ezt direkt erre tervezték. Kb a PC vs. konzolokra tudnám hasonlítani, PC is tudsz játszani, de konzolon az igazi, mert arra tervezték! Smile
Válasz idézéssel
2010-11-29, 05:47
Üzenet: #4
RE: Powercore Express és egyébb finomságok
Találtam egy igen jó leírást a kártyáról.

http://bitzenede.blog.hu/2010/06/06/tc_e...gyorsteszt
Válasz idézéssel
2011-11-13, 23:20
Üzenet: #5
RE: Powercore Express és egyébb finomságok
Utánna néztem én is hogy mit tud kb... Aztán meg is roppantam, mert utánna néztem az árának isSmile

Nagyon várom a folytatását a tesztnek, ez valami nagyon zsir kis cucc lehet!
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás