Új válasz 
 
A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vestax pcv275
2011-10-25, 20:54
Üzenet: #1
Vestax pcv275
Na mint igértem jön akkor a teszt.

[Kép: vestax-pcv275.jpg]

Ezt a képet a neten találtam elég jo minöségü. Külsöre ez az ezüst szin elég retro kinézetet köcsönöz a cuccnakSmile

3 csatorna plusz egy, amire 2 mnikrofont lehet csatlakoztatni, de ez is befoghato 4. csatornának akár. Az elsö, és a harmadik csatornához 3 bemenet van, mindkettön egy phono (lemezjátszo) és két line (cd, számitogép stb stb), a középsö csatornához 2 bement van, szintén itt is van phono, és egy line vonal. Ez a középsö afféle csonka csatorna, az egyes és hármashoz képest mert ez sem a crosfaderhez sem a kill kapcsolokhoz nem rendelhetö, de nem is kell. Mindjárt meg is válaszoltam egyben hogy a crossfader és a kill kapcsolok 1 illetve 3 as csatornához tartoznak. Ez egyébként teljesen egyértelmüen is láthato. A mixer felépitése elrendezése teljesen felhasználobarát, látszik hogy olyanok tervezték akik használják is, kellemesen lehet rajta keverni, nincsenek utba egymásnak a kezelöszervek, nincs olyan hogy az ember nem tudja hova nyuljon mert egyértelmü. (mikor kezdtem behringeren nem egyszer véletlenül plafonra vertem a mastert mert összekevertem a line faderrel). Már elsö kézhezvételnél is érezhetö hogy van benne anyag elég sulyos. Kialakitása lehetövé teszi a beépitést is pultba.

1, 2, 3, as csatihoz van aliulrol felfelé line feder, bass, közép, magas eq, egy pan (jobb ill bal poti) és egy trim (ezzel állithato a bejövö jel erösség).
Irtam az 1, és 3 hoz van crossfader, ill kill kapcsolo is
a 4. mikrofon csatornához 2 sávos eq van. és van külön hangerö poti mind a két mikrofonra (ha gyözi hangja elnyomja virágét itt lehet korigálniSmile)
Minden csatornára van egy cue kapcsolo ezzel tudjuk kiküldeni a jelet a fülesbe.
Ugyszintén minden csatornához van egy send fx kapcsolo, a cucc nem rendelkezik efect processzorral, de bármilyen külsö efektet igény szerint lehet rákötni..... Egy 1.6 os atomos notebok abletonnal telepitve tökéletes választás, nincs az az efekt hangzás amit ki ne lehetne csavarni belöle, csak kellöen kisméretü kontrollert kell beprogramozni az efekteket kapcsolgatni paraméterezni ami elfér a pulton. Ilyen lehet a nano, vagy az akai lpd 8 is.

Az efect send és az efect return külön potméterekkel szabályozhato ehez ugyszintén van egy cue kapcsolo, tehát kiküldhetö fülesre mielött rászabaditjuk a népre flengert, van a még egy master kimeneti jelerösség poti, van egy master pan poti is, egy fülhalgato kimeneti poti. Aztán még a rüles szekcioban van agy gomb, ezt benyomva az egyik oldalon a fülesbe a master a masikon pedig a monitor szol (hasznos). 2 Füleskimenet is van rajta ami hasznos lehet.

Amit fontos tudni még rola hogy volt már év mixere, rengeteg dicséret éri külömbözö forumokon, ezt pedig nem másnak köszönheti mint a minöségnek. És amig nem probáltam ki én is agyonra dicsértem a dkx 700 asomat, de ez teljesen más. Ez egy életérzés! A federek olyanok mintha az ember vajba huzná a kést, picit kemény, de mégis nagyon puha. A potik nagyon finoman járnak, egy tizedminiméter mozgásra is tisztán reagálnak. Ez eq is jol bevan kalibrálva, nagyon el vannak találva a határok. Még nem került sor rá hogy bermelyiket maxra huzzam mert pl olyan basszus kezd el jönni ha megcsavarom 75% fölé hogy hangerö alig van de az ablak mozog. Lecsavarva viszont közel kill ig elveszik a hangot. Az egész mixert jellemzi a tökéletes hangminöség.

Mikor megismertem ezt a csodát én belestem abba a hibába hogy azonositottam a vestax nevet a jo minöséggel. Probáltam még 2 másik tipusu vestax terméket Vmc 180xl és VMC-002XLu.... Hát jött a hidegzuhany, elég rakat szarok. Aztán felvilágositottak egy forumon hogy nem azt kell nézni hogy vestx hanem hogy milyen rövidités amit érdemes venni az a PCV, és a PMC ezek foglalják magukba a minöséget P mint pro, vagy V mint vestax. Ezt azért tartottam fontosnak leirni hogy ne ezek alapján itélje meg valaki a márkát.

ecler, urei, vestax, elen hath, erre a négy márkára mondhato hogy alternativa tudna lenni a pio monipoliumának... Én azt gondolom ezek közt van amelyik sokkal jobb is nála. Viszont mind a négy közül egyedül a vestax ami az ára alá is tud menni (rendszeresen).

Egy ilyen 275 ös ára nagyon baráti tud lenni, ki kell fogni, de ebayen simán lehet 60 fontért venni (sokszor olcsobban is). Én nevetni tudok csak az olyanokon akik megveszenk egy relop 20 as vagy behri 626 os mixert, és azt mondják nincs lové pioneera ezért ezt veszik. De ezeknek az áráért már olyan mixerek vannak használt vonalon mint ecler nuo2, vagy vestaxok egész sora. Bár ez lehet hogy az én hülye felfogásom de inkáb veszek használt minöséget, mint uj terméket amit tudok használni 2 évig. Egyébként nekem 48 fontért sikerült beujjitanom ezt (kb 15.000 forint). És nem szándékozok jobbat venni. Keveset tud de azt nagyon tudja.


Kinek ajánlom?: Mindenkinek! Ennél lejjeb szerintem pénzkidobás bármi!
Kinek nem ajánlom: pioneer fan club, már csak azért se mert nem fekete.
Hogy negativat is irjak valamit hát effcect nincs benne.

[Kép: thumb-9EBF_4EA723F5.jpg]

[Kép: thumb-E08E_4EA723F5.jpg]

[Kép: thumb-EAEC_4EA723F5.jpg]

[Kép: thumb-A3E1_4EA723F5.jpg]

[Kép: thumb-17F0_4EA723F5.jpg]
Válasz idézéssel
2011-10-26, 13:06 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-10-26 - 13:06. Szerkesztette: dj_chathan.)
Üzenet: #2
RE: Vestax pcv275
Hát így utólag kicsit megbántam a reloop rmx 20 bf-etBig Grin Most vettem.d de végülis egy ár a kettő és a reloop-om feketeTongue
Válasz idézéssel
2011-10-26, 16:54
Üzenet: #3
RE: Vestax pcv275
Bánni ne bánd, föleg ha nincs rá okod. Azért elég sokan meg vannak elégedve a reloop mixerrel, a zaj dj forumon sokat lehet olvasni.
Válasz idézéssel
2011-10-30, 00:18
Üzenet: #4
RE: Vestax pcv275
Megvagyok elégedve tökéletes, nem is kellene jobbBig Grin De azért kiváncsi lennék erre a vestax-raBig Grin
Válasz idézéssel
2011-10-30, 01:32
Üzenet: #5
RE: Vestax pcv275
Jó kis cucc Wink Már volt dolgom ilyesmivel.
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás