Hírek, újdonságok
2014-02-22, 18:19,
Üzenet: #161
RE: Hírek, újdonságok
(2014-02-22, 17:04)IEm Írta: Nem szeretnék itt egy vitatopikot indítani de ha ez a modern akkor az baj! Lehet hogy van akinek a csilli-villi számít, nekem az számít hogy elsőre megtaláljam a gombokat amik mellesleg egyértelműen mutatják hogy mi a picsa történik ha rákattintok. Ez a windows 8 divathullám meg remélem lassan kipusztul mert amit itt látunk az tényleg egy kalap sz*r.
sokkal praktikusabb lett volna valami Studio One féle skin, azt már jó is.
Egyébként a hivatalos face oldalon a kommentben kb 15:2 arányban ugyanezt írja mindenki. Másrész pont ezért nem lesz az FL studio a nagyobb stúdiók szoftvere. Rá kell nézni és egyszerűen játékszernek látszik, nulla komolyság csak az jön le hogy a hülyegyerekek műanyag játékszere azt jólvan.

Én azért mégis csak picit vitatkoznék veled IEm.
A funkcionális problémáid megértem ha csak ebben szeretnének erősíteni az tényleg baj mert engem se a általad használt csilli-villiség izgat hanem a használhatoság. De ha meg bocsájtasz nekem mivel én is fruity-t használok és nem olyan rossz program Hülyegyereknek nem érzem magam és azért nem teljesen müanyag játékszer. Amúgy itt a fórumon "sokak" kedvence Avicii is szintén ezt használja http://www.youtube.com/watch?v=-dIcuU58Oy8 és túl szar dolgokat nem csinál vagy legalább is jól megél belőle.Big Grin Az meg fura pont ezen a fórumon vagy ilyen őszinte.Big Grin
Különben a szívem nekem is örökre cubase-os marad hiszen még Atarin az 1.0-ás verzióval kezdtem. De a mostani már annyira összetett, hogy lehet stúdióba kiváló de kétlem átlag felhasználok átlátnák a program teljes spektrumát lehetőségét és szerintem nagyon bonyolult is lett. Ez személyes vélemény. Reméljük a tesztelésre is azért tették amit írtál, hogy ne ilyen hülyeségeket csináljanak hanem minőségileg fejlesszék.Smile
Válasz idézéssel
2014-02-22, 19:11,
Üzenet: #162
RE: Hírek, újdonságok
Most pedig had szóljak hozzá én is megint. Amit avicii vagy kicsoda művel itt az fl studioval az egy vicc, egy dallamot nem tud lejátszani azon a szerencsétlen midibillentyűn, látszik hogy ez a video egy igazi parasztvakítás, nagyon valószínünek is tartom hogy max csak vázlatok készítésére használja az fl studiót.
Szvsz. nem lenne rossz szofver az fl studio de ilyen gyermekbetegségben szenved hogy nem lehet normálisan a csatornák időkorrekciját állítani , b@szakodni kell a patternekkel , nem lehet akárhol egyszerűen megváltoztatni egy pattern tartalmát mindig újjat kell létrehozni a variációkhoz ez mind kényelmetlenné teszi a szoftvert. Az image-line pedig mikor áldoz már a gagyi keverő lecserélésére ? Még mindig kis dinamika és gyenge magastartomány , rossz sztereókép és életlen hang jellemzi a progit. Nevetséges ...
Mielőtt valaki nekem esne, én már azóta használtam az fl studiot amikor még csak a 3. verziónál tartott, akkoriban nagyon jó volt az egyszerűsége miatt de komolyabb munkára egyszerűen alkalmatlan, nem lehet vele normálisan az ének sávot szinkronizálni- és ütemre illeszteni, gyengék a képességek még mindig, hiába a sok színes eq meg maximizer , nem sokat ér ...
A cubase pedig egyáltalán nem bonyolult, nekem sikerült megszoknom 2 hét alatt és szinte minden lényeges funkció a kisujjamban van . Tongue Confused
Válasz idézéssel
2014-02-22, 21:22,
Üzenet: #163
RE: Hírek, újdonságok
Nem mondhatnám kedvencem az Avicii de szeretnék annyit keresni parasztvakítással amenyit ő. Amúgy róla kimondott olvastam ezzel dolgozik ezért linkeltem csak be. Az meg hogy tud e billentyűzni vagy nem érdekes megállapítás egy videó alapján. Amúgy amióta boldog boldogtalan zenélhet a számítógép csodájával szerintem nagyon kevesen zenélnek billentyűn, többen hoznak létre egérrel zenét.Big Grin
Igen az Fl-nek sok hibája van de lehet kezelni. Én a 2.4 óta használom cubase mellett. Ha igazán ismered tudnod kéne eredetileg nem is ilyen zenélésre tervezték. A nevében is benne van. Loop és groove szerkeztőnek. Valószínűsítem ha teljesen eltérnének az eredeti koncepciótól akkor már más lenne. Az hogy az alap motorja tompább hát igen nem igazán jó. Nekem a C-s pedig sűvít a magastól pedig nem kommersz hangkártyám van hanem stúdió monitor kártya. Hogy nem lehet zenét írni rendesen rajta, ez is csak hozzá állás kérdése, Én szimfónikus és filmzenéket is készítek rajta. De véleményem szerint mint már fent is említettem IEm-nél ha ez már majdnem egy hivatalos Fl fórum elég hülyén jön ki ilyen hevesen támadni. Azért ilyen színes a daw paletta ha ez nem jött be olyat kell használni ami jobban fekszik az igényeidnek az Fl meg marad a pancsereknek.Big Grin
Válasz idézéssel
2014-02-22, 21:33,
Üzenet: #164
RE: Hírek, újdonságok
Hűha.

Haliday, csak hogy megérts. Én a Fruity Loops v4-től használom a FL-t. Más daw-t azért próbálgattam mert meg szerettem volna ismerni őket. ennyi. ma is FL-t használok és két év múlva is azt fogom használni. A hülyegyereket nyilván nem rád és nem azokra értettem akik használják, csupán külső szemmel aki cubasen szocializálódott annak műanyag játékszernek fog tűnni. Talán hihetetlen de ha kapna egy presonus studio one szintű felületet csak azért mert más a megjelenése a megítélése is változna. erre idedobnak egy semmilyen felületet. Tudom, ez nem az a szoftver, ez a home júzereknek szól.. na igen de nem olvasnak ezek szakmai portálokat? Jön a Bitwig ami home környezetben odacsapkodja a FL-t. Hidd el fáj, de ezt kell mondanom mert így van.
Tudom Paul Oakenfold is FL-t használ, meg Deadmau is, meg még Cee Loo Green stúdiójában is látták futni. Na pont ezek az emberek röhögnek az új felületen.
És látod a mai napig nem sikerült kiírtani a köztudatból, hogy ennek a mixernek szar a hangzása. Ezzel kéne foglalkozni nem azzal hogy 4k tévén recés a pattern körvonalának a széle..
Válasz idézéssel
2014-02-22, 21:54,
Üzenet: #165
RE: Hírek, újdonságok
Ezt teljesen meg is értem IEm és ezért írtam kicsit feljebb, hogy valószinűsítem ekkora lépést megtennének elveszne a fruity igazi arculata. Persze nem örülök én se neki és ezért nem is voltam hajlandó a 10v után tovább lépni mert nem érdekelnek a külsőségek. Én is használni szeretek egy programot nem szenvedni vele. Ráadásul ami fejlesztések lettek azok inkább az élő előadásos Dj munkákra hajaztak meg hogy a androidos piacon megfeleljenek és ez is erősíti a gagyiság érzetét mivel telefonon vagy ipadon nem lehet úgy zenélni mint Pc mellett. Még azt sem tartom kizártnak pár év és esetleg elsorvad az Fl mert képtelenek lesznek megtalálni az arculatuk és konkurencia dawok közötti egyensúlyt. Persze ha lenne egy milkám ami nincs én se szenvednék ilyen progikkal hanem mac-en logic pro-val. de addig marad ami van és abból megfelelő hozzá állással a lehető legtöbbet kihúzni.
Válasz idézéssel
2014-02-23, 06:21,
Üzenet: #166
RE: Hírek, újdonságok
1 szó mint 100, mindenki használja azt amit a legjobban szeretne és tud, én személy szerint már korlátokba ütköztem a image line szoftverénél és elég alapvető dolgok voltak ezek.
Igazat adok most mégis IEm- nek, mert új funkciókat kéne bele rakni és a meglévő belső részeket fejleszteni, nem a külcsínt és vektorgrafikát fejleszteni, mert ezektől jobban nem fogod tudni kihasználni a szofvert és többet nem is fog tudni. Ez olyan dolog hogy egy autónak alapvetően gyenge a motorja, ezért te lefested szép csili-vili színűre, ettól még nem fog jobban menni, max azt mondják rá hogy szebb vagy rondább.
Azért drukkolok az Image Line-nak hogy ezt észrevegyék és ha már a groove/loop szerkesztőből sikerült kinőni Daw-né akkor ne féljenek profivá válni és egy minden igényt kiszolgáló multifunkciós studió szoftverré válni. CoolAngel
Válasz idézéssel
2014-02-26, 17:15,
Üzenet: #167
RE: Hírek, újdonságok
Maga a tény, hogy vektorgrafikát kezdenek el használni, az nem hátrány, de grafikailag valóban az utóbbi időben elég érdekes irányt kezdtek venni az IL-es termékek. Nem tudom, hogy Gol váltott irányt, vagy csak egy külön grafikust kezdtek el alkalmazni, de szerintem se komoly irányba mennek el.

Egyébként több tapasztalt zenésztől is hallottam már, hogy a Logic se egy nagy dobás, nem kell attól se csodát várni.
Válasz idézéssel
2014-03-01, 08:40,
Üzenet: #168
RE: Hírek, újdonságok
nem a szerszám teszi a mestert.... a kinézet meg tökre mindegy..
Válasz idézéssel
2014-03-01, 13:16,
Üzenet: #169
RE: Hírek, újdonságok
(2014-03-01, 08:40)Lev Írta: nem a szerszám teszi a mestert.... a kinézet meg tökre mindegy..

hát igen.. volt is egy csajom aki szintén ezt mondta szóról szóra.. Big Grin

de amúgy igazad van, tök mindegy. szóval maradhatna a régi is. de ha már újat kell csinálni a mai HD-huszár világban akkor ne ilyet amilyet akarnak.
Amúgy meg nem értem mi a probléma a HD felbontással. Én full HD-ben szerkesztgetek de semmilyen zavaró grafikai problémát nem látok.
Válasz idézéssel
2014-03-01, 17:39,
Üzenet: #170
RE: Hírek, újdonságok
IEm ! Ezt a poént Big Grin Kicsit már off a téma nem ?! Big Grin xd
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás