Xadow féle cumók
2011-07-28, 11:27,
Üzenet: #21
RE: Xadow féle cumók
Szerintem jó lett.. bár néhol kicsit hangosnak találom az acapellát. De ezt leszámítva fazon Cool
Válasz idézéssel
2011-07-30, 20:52,
Üzenet: #22
RE: Xadow féle cumók
A remix tényleg jó lett (a vokált tényleg vedd halkabbra), a Prodigy-s próbálkozás meg tényleg família kft in da house Big Grin.
Válasz idézéssel
2011-07-31, 06:48,
Üzenet: #23
RE: Xadow féle cumók
Itt az új house. Eléggé nyersen van effektezve, mert nem szeretem ha valami nagyon csűrve-csvarva van, de ha szerintetek még kéne bele, akkor szóljatok. (4:00-től kicsit érdekesebb)

http://soundcloud.com/xadow/xadow-ev3-6-foot
Válasz idézéssel
2011-07-31, 08:06,
Üzenet: #24
RE: Xadow féle cumók
Az ötlet szerintem jó. De a filtherek, eq-k, a felhangok a hangszínekről és az átfogó master........az nagyon. Ez igen nyers így.Cool
Válasz idézéssel
2011-07-31, 10:36,
Üzenet: #25
RE: Xadow féle cumók
Azzal kezdtem hogy ez egy nyers dolog, úgyhogy majd tanácsod alapján összedobok egy új verziót.
Válasz idézéssel
2011-07-31, 11:44,
Üzenet: #26
RE: Xadow féle cumók
Értettem az írásod kezdetét csak megerősítettem.Big Grin Ki mondottan, hogy szeretnéd a tanácsom? Irjak le neked beállítási receptet vagy úgy általában hl kéne javítani master szemponjából?SmileCool
Válasz idézéssel
2011-07-31, 12:43,
Üzenet: #27
RE: Xadow féle cumók
Ne írj semmi készet mert úgy nem okulok. Csak úgy általában.
Válasz idézéssel
2011-07-31, 17:30,
Üzenet: #28
RE: Xadow féle cumók
Hát a részemről kezdjük az elején.
A dallamod egész jó de csak ez meg dob így kevés. Hiányoznak a kicsi kiegészítő hangok, dallamok, fx-ek. Vagy egy szönyeg (új nyelvezetben 'pad').

Mivel úgye nyersen használtál minden hangot ezért érezni, hogy túl vannak hajtva. Amit én javalanék (nem biztos, hogy mindenki egyetért vele) master csatornán max egy monitoron kivül ne tegyél semmit csak ha valamiért a teljes felvételeden akarsz különleges hangzás effektust. Akkor szoktam compressort használni, ha túl vezérlődik a felvétel és akkor olyat alkalmazok aminek bemeneti és kimeneti pót métere is van.

A sávok esetében pedig amit nálad hiányolok és ezt írtam az a hangok felhangja. Ettöl lesz még dinamikusabb egy hangszín. A hatást elérni filtherekkel a fruity sajátja nagyon alkalmasak főleg a freefilther. Aztán Eq-val való szabályózások is rengeteget segítenek. Érdemes finoman alkalmazva a chorus vagy a flangus ami szintén a megfelelő beállításnál testett ad a hangoknak. Aztán dinamikát növelni még lehet a reverbbel ha folytva használod. Ez annyit tesz, az én értelmezéseben, hogy a tér beállításnál veheted nagyra a hangzást csak a zengetést és frekvenciát ne hagyd magason mert sziszegni fog. Ezzek inkább dob és bass beállításnál lényeges. Aztán a többi effekttel is kisérletezz mint az LP vagy a ecnacher, phraser.

A lényeg, hogy lágyísd egy kicsit a hangokat és még akkor is tudnak kemények lenni. Amire még nagyon figyelj, hogy egymáshoz képest mindig kiegyensúlyozott legyen a vég munka.

Nem tudom, hogy tudtam e segíteni de jó kisérletezést.SmileCool
Válasz idézéssel
2011-07-31, 19:29,
Üzenet: #29
RE: Xadow féle cumók
Próbálom ezeket alkalmazni, köszi. Csak valaki meg ezt az agyoneffektezést nem szereti. Haveromnak például ez a verzió jött, be aztán nem tudom mit szól majd a kövihez.
Válasz idézéssel
2011-07-31, 20:59, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-07-31, 21:00 - {2}. Szerkesztette: har3k.)
Üzenet: #30
RE: Xadow féle cumók
Tökéletesen leírtak előttem mindent, de azért énis véleményeznék ha már meghallgattam a zenét. Smile
Én úgy vagyok ezzel az effektezzek ne effektezzek dologgal, ha elég telt, változatos, jól hangszerelt nótát írsz ami önmagában is kellemes és hallgatható, akkor elmegy effektezés nélkül viszont eq, reverb, limiter azért néha oda is ajánlatos.
A modernebb gyérebb hangzású monoton elektronikus zenék nyersen önmagukban nem fognak nagy sikert aratni.
Ha nincs egy hangosodó zaj effekt, Lp Hp filterek, visszhang stb. stb. - amik jelzik, finomítják az új belépő szólamokat, váltásokat, senki nemfogja végighallgatni a zenét.
Hiszen a váltásokhoz közeledve ezek az effektek "jelzik" a hallgató számára, hogy ne kapcsolj ki mindjárt törtnénik valami!

Nemtudom mennyire érthetően írtam le a mondanivalóm de a lényege h az ilyen stílusú zenéknél sztem nélkülözhetetlen az effektezés.
Üdv
Harek
Válasz idézéssel


Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
  AcidRush féle zenék acidrush 0 1,334 2011-04-02, 21:55
Utolsó üzenet: acidrush

Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás