Kleptonner's music
2013-08-25, 06:10,
Üzenet: #171
RE: Kleptonner's music
(2013-08-23, 22:06)Kleptonner Írta: http://soundcloud.com/kleptonner/ram-vek-clockwork
Belenyúlkáltam, elvettem dallamokat, arrébb toltam részeket, dobtam rá egy kevés Reeverb-et és tádá! Smile Még mindnig nem az igaz, de már sokkal jobbnak érzem. Szerintetek?

Ügyes kis nóta lett és az elképzelés is jó. Nekem személy szerint ennyi reverb már inkább szétcsapta az egész összképet mint javított volna rajta az első verzióhoz képest. Arra viszont figyelj, hogy szimfonikus hangulatú zenénél enyire gépies monton hangzást felejts el. Szerkezeti felépítésre ez olyan mintha egy könnyű zenét hallgatnék klasszikus hangszerekkel. Túl monoton és hiányoznak belőle a dallam variációk és legalább a vége felé a violin felső részén is lehetett volna valami dallamocskát behozni. De ez csak az én meglátásom. További jó munkát hozzá.Smile
Válasz idézéssel
2013-08-26, 18:46,
Üzenet: #172
RE: Kleptonner's music
Eltaláltad... ez nem komolyzenének készült. Cool A hangszerelését imádom a szimfonikus zenéknek, de a dallamvilágát nehezen tudom befogadni. Ugyanakkor igazad van, a reeverb nem tett neki jót és a vége felé kicsit elsiettem azt a döntést, hogy szimplán kopizzam a szólóhegedűt. Smile
Válasz idézéssel
2013-12-26, 18:02,
Üzenet: #173
Hosszú dolog ez a 4 hónap...
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy feladtam a sulit, a zenét, a fórumot és a szociális életet egyszerre művelni, így cseppet ritkásan sikerült idecsöppennem Big Grin (sajnos szünet után sem feltétlen leszek itt sűrűbben, tehát sajt)
Szeretném pótolni a zenehiányt, de ahogy olvasgattam, cseppet többen lettünk, tehát annyira nincs is mit Wink Tehát tulajdonképpen csak kirakom ide is, mivel töltöttem az elmúlt 4 hónapot.

Merengések:

Csend
http://soundcloud.com/kleptonner/csend

Valami után
http://soundcloud.com/kleptonner/valami-utan

A hídon
http://soundcloud.com/kleptonner/hidon

Illetve készül az Óraművek átdolgozása, de az még idő (nem kell sokat várni tőle, csak kínlódok és van hogy egy óra után úgy döntök, hogy el sem mentem az addigiakat Big Grin )
Válasz idézéssel
2013-12-27, 08:53,
Üzenet: #174
Thumbs Up  RE: Kleptonner's music
halihó! meghallgattam pár művedet, kezdve az utolsó hárommal. közülük leginkább a "valami után" tetszett leginkább. igazából nekem javarészt rap-szerű-alapokra jár az agyam, és azokba nagyon szépen beleférnek az efféle zongorabetétek! nem tudhatom biztosan, de úgy vélem, a pattern editorban rakosgatod a téglákat az egérrel mert nekem túlságosan "szabályosak" a zongoraleütések. amit személy szerint hiányoltam, azok a variációk az egyes patterneket érintve. egy kizárólag zongorából álló műbe sokkal több életet vihetünk ezzel, nem? Smile korábban említetted, hogy van egy spanod aki reppel egy bandában, őket lehetne esetleg hallani valahol?

összességében, nekem tetszettek a munkáid, sőt még a lányom is elmélázó tekintettel hallgatta őket az ölemben Smile csak így tovább, kitartás!
Válasz idézéssel
2013-12-27, 13:23,
Üzenet: #175
Wink  Huh :)
Az a nagy helyzet, hogy a barátom abbahagyta Sad még egy számot sem dobtak össze, már megunták.
És igen... téglák... szerettem volna zongorát tanulni, de mikor ilyen szakra jelentkeztem, nem vettek fel. (hiányolták az előzetes tanulmányaim) Mindettől függetlenül rajta vagyok a témán, igyekszem valahonnan tanárt szerezni, bár ez max jövő tanévre lesz. Smile
Ami pedig a variációkat illeti... uh... egy lusta dög vagyok, nincs mentség! Big Grin
Válasz idézéssel
2013-12-27, 14:21,
Üzenet: #176
RE: Kleptonner's music
bizony akkor nem lehetett annyira komoly ez a dolog náluk.. Big Grin a zongorát autodidakta módon is lehet tanulni szerintem, mondjuk én (még mindig) nem tudok, de érdemesnek találtam beruházni egy (lehetőleg dinamikus) midi-billentyűre. sokat segít az új cuccok megalkotásánál, legalábbis nálam így volt és van is. az utolsó pár cuccomnál már úgy billentyűztem fel a dolgokat, a dobalapok kivételével. ha tudsz, újíts be egyet!

én is lusta vagyok, de variálni nem olyan sok idő ám Wink és persze megéri az időráfordítást.
Válasz idézéssel
2013-12-28, 13:37,
Üzenet: #177
RE: Kleptonner's music
Én személy szerint azt érzem ezekben a zenékben, hogy egyfajta zongorát használsz csak és nincsenek lágyabb hangzásúak, amivel mondjuk lehet egy kis pluszt vinni a dolgokba (bár az igaz, hogy mondjuk a zongorista is csak egy hangszeren játszik egyszerre Big Grin), itt ez ugyanis kifejezetten jól jönne. Emellett azt veszem észre, hogy nagyon ütemre szólal meg egy olyan hang, amit valaki azért nyomogat, hogy a ritmusból ki ne essen (próbáld valahogy értelmezni Big Grin), így egyértelműen el lehet dönteni, hogy milyen BPM-en csinálta ezeket az illető. Próbálj tenni beléjük lassabb és gyorsabb részeket is, hidd el, a monotonitást ezzel redukálni is lehet Smile

Lényegében az előttem szóló is hasonló dolgokat mondott el Big Grin
Válasz idézéssel
2013-12-28, 16:19,
Üzenet: #178
RE: Kleptonner's music
Végülis... Big Grin Ha találnék módot arra, hogy utólag belassítsak valahol a zenébe, megtenném. Amúgy van arra eszköz, hogy a bpm-et a számon belül variáljuk?
Válasz idézéssel
2013-12-28, 16:29, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2013-12-28, 16:36 - {2}. Szerkesztette: Tom Leiden.)
Üzenet: #179
RE: Kleptonner's music
Feltételezem FL-ben dolgozol, ott 3 tizedesjegyig lehet állítani a tempót. + a zenébe is tudsz lassítani utólag, bár nemtudom mire gondolsz pontosan. A kimentett zenének ha utólag lassítod a tempóját akkor vagy a minőség, vagy a pitch rovására fog menni.. Viszont ha megvan a projektfájl, akkor automatizálod a tempót, és már tudod is lassítani/gyorsítani az egyes részeket.
A zongorás zenéidre pedig csak annyit, hogy pianissimo.
>>> itt <<< meg tudod venni. Az árához képest egészen jó, persze az igazitól még mindig fényévekre van(ez az árára is igaz..)

edit: hangerő, tempó, dallam, ritmika, ő a négy jó barátod ha érzelmeket akarsz kifejezni Big Grin . A másik, hogy otthon is lehet tanulni zeneelméletet.
http://www.producerdj.hu/2011/02/04/uj-s...neelmelet/
http://www.producerdj.hu/2011/02/13/zene...i-ritmika/
http://www.producerdj.hu/2011/02/20/zene...-harmonia/
Persze, nem egy zenesuli, de az alapokat jól elmagyarázza!
Válasz idézéssel
2013-12-29, 22:31,
Üzenet: #180
RE: Kleptonner's music
Nagyon szépen köszönöm! Big Grin
Ráfekszem a témára.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás