Zeneelmélet
2011-10-16, 11:12,
Üzenet: #31
RE: Zeneelmélet
Szerintem ilyen dolgok mindenképpen hasznosak lehetnének egy raklap emberkének, de igazad van ilyen dolgok értelmesen nemigen vannak neten.Az utóbbi időben szétnéztem a könyvtárban, rengeteg hasznos dolog van pl.: zeneelmélet, dallamírás, átvezetések, vagy csak egy szám felépítésével kapcsolatban, ez ebook írásra ha nem is igazán alkalmas, de magadnak remek elindulás lehet, mert gondolom nincs se időd, se kedved leülni és kiírni egy 80 oldalas könyvet Big Grin
Válasz idézéssel
2011-10-16, 20:57,
Üzenet: #32
RE: Zeneelmélet
Könyváruházakban is 1-2 könyvet lehet csak ilyen témában találni. A legtöbb az általános iskolás ének-zene tankönyvekből van Smile. Egyébként hasonló dolgot tervezek én is, csak nem E-book formában és inkább a fogalmakkal kapcsolatban.
Válasz idézéssel
2011-10-18, 07:35,
Üzenet: #33
RE: Zeneelmélet
Tudom, hogy nem nagy durranás, de nem régiben egyik fórum társunknak készítettem (Levinek) ezt a zeneelméleti írómányt. Majd utána unokatesvérem kérte el és fel tette az oldalára. Ha valakit érdekel és esetleg segítséget nyújt, akkor annak jó tanulást és gyakorlást és fejlődést kívánok hozzá.SmileCool

http://www.zsimi.hu/wp/zsimi-music/zenee...-kezdoknek
Válasz idézéssel
2011-10-21, 12:36,
Üzenet: #34
RE: Zeneelmélet
Hello...
Úgy döntöttem, hogy egyelőre keresgélek, aztán majd a végén kiderül, hogy az összegyűjtött anyagból érdemes-e összedobni az ebookot, vagy nem.
Válasz idézéssel
2011-11-27, 10:44, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-11-27, 10:44 - {2}. Szerkesztette: dchord.)
Üzenet: #35
RE: Zeneelmélet
akkor egy pöti könyvajánló (mindegyik elérhető némi guglizás árán cd melléklettel együtt ... bár az ezirányú tevékenységet nem promótálnám) szvsz. a következő sorrendben véve könyveket (v a skilleket Big Grin ) szépen lehet haladni (legalábbis nekem sikerült):

Michael Miller : The Complete Idiots Guide to Music Theory - a többi (hasonló tematikájú) könyv magyarázat nélkül vezet be ismeretlen fogalmakat, ezért egy idő után - legalábbis nálam- elveszett a fonal ... legyen ez a legelső

van neki egy folytatása is: Michael Miller - The Complete Idiot's Guide to Music Composition ... de szerintem ez már nem annyira fontos inkább elolvasható (offtopic, de itt már neki tudtam menni William Russo : Composing Music: A New Approach c. művének, ami szintén a nulláról indul, de a fenti mű elolvasása nélkül én spec. lepattantam róla Smile, ami egy gyakorlati, feladat alapú könyv (adott ritmusképlettel, vagy adott skálán stb. kell alkotni dalokat) )

következhetnek Michael Hewitt könyvei szép sorban, ugyanaz a tematika mint fent csak nem annyira szájbarágós, eredetileg ezzel kezdtem de - lásd fent- de besokalltam tőlük (és ezért is írtam ezt a hozzászólást, szóval ne ezzekkel kezdjétek Wink ): Music Theory for Computer Musicians, Harmony for Computer Musicians, Composition for Computer Musicians
Válasz idézéssel
2011-12-24, 16:49,
Üzenet: #36
RE: Zeneelmélet
http://www.musictheory.net/lessons h mik vannak titokban Smile
Válasz idézéssel
2012-01-18, 08:23, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-01-18, 08:24 - {2}. Szerkesztette: dchord.)
Üzenet: #37
RE: Zeneelmélet
kikerült a netre :

Idézet:Dr. Kesztler Lőrinc: Összhangzattan

Letét: Elmélet, zenetudomány
Műfaj: Szolfézs, zeneelmélet, pedagógia
Nyelv: magyar
Terjedelem: 348 oldal
Megjelenés: 1952
Kiadó: Editio Musica Budapest


Az alapfokú művészetoktatás tantervi programjában szereplő kiadvány.
A klasszikus zene összhangrendjének elmélete

bővebben gugli Smile , ajánlatos (bár kicsit fura, h fejben vissza kell a magyart angolra fordítani, nem nagyon olvastam eddig nem angol zeneelméleti könyvet... Smile )

Válasz idézéssel
2012-01-18, 12:58,
Üzenet: #38
RE: Zeneelmélet
www.producerdj.hu vannak hasznos zeneelméleti cikkek/videók
Válasz idézéssel
2013-02-24, 12:43,
Üzenet: #39
RE: Zeneelmélet
Nemrég egy 4 hetes, ingyenes zeneelméleti képzésre bukkantam a neten. A biológiánál kezd, ahonnan eljutunk a mikrofon működésén és szintézisen át egészen kompozícióig. A videók megértéséhez az angol nyelv legalább középfokú ismerete szükséges, illetve azok megtekintéséhez regisztrálnunk kell egy coursera fiókot (egyébként ez teljesen megéri, mivel a videókat a gépre is letölthetjük).

További infó>>
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás