Zenéink
2012-04-23, 18:03,
Üzenet: #1
Music  Zenéink
http://soundcloud.com/unbelievabletwins/...-progistry 17 évesek vagyunk, Zalaegerszegről Smile Kb. 1 éve kezdtünk el foglalkozni a zene készítéssel, Electro house, Progressive house, Dubstep műfajban. Úgy érezzük ez a számunk vállalható (igaz ez is csak preview..), a többi csak próbálkozásnak tekinthető Smile Reméljük ez a megfelelő hely arra, hogy bemutassuk, hogy mit is tudunk Wink Építő jellegű kritikát, elismeréseket elfogadunk ! Smile Köszi, hogy meghallgattad.
Válasz idézéssel
2012-04-23, 19:18,
Üzenet: #2
RE: Zenéink
Szevasztok
szerintem 1 év után ez nem rossz. tudjátok mi hiányzik? az energia. ez tánczene lenne nem? hogyha a dubstep/house amit szeretnétek akkor szerintem hagyjátok el az erős melódiát egyenlőre. tudom hogy nagyon fasza de a dob meg a basszus a lényeg. arra kell atom rágyúrni. ha megvan az alap dob+ basszus utána kell valami ami kitölti a teret. itt jöhetnek be a melodiák meg effektek meg ami van.

még annyit mondanék hogy amikor én kezdtem (3 -4 éve, nem vagyok én se egy nagy szám nem kell rám hallgatni) akkor én is egy haverommal kezdtem. csak aztán szétment a project.
ezt azért mondom mert visszagondolva sokkal jobb pöri volt amikor nem egyedül csináltam. és remélem ti nem mentek szét. ha összevesztek is meg ugyanarra a csajra hajtotok meg hasonlók akkor is zenében próbáljatok kitartani.
nagyobb dolgokat tud két ember csinálni mint egy. nagyobb a pöri és nem kell mindent 1 embernek tudnia hogyha elfelezitek a kompozíciót. egyikőtök rámegy a dobokra meg a baszusra és a másik meg a lead meg egyéb elemekre és csak azzal törődik akkor brutál lesz.
bocsi hogy sokat írtam. jólesett. csak így tovább a zenéléssel. haladjatok előre. sok sikert.
Válasz idézéssel
2012-04-23, 19:22, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012-04-23, 19:23 - {2}. Szerkesztette: The Convicted.)
Üzenet: #3
RE: Zenéink
Kezdetnek jó, de még kicsit sute-suta Smile Nekem kicsit zavaró, hogy ugyanazt a dallamot hallom gyakorlatilag a szám nagy részében, kellene valami változatosság magyarul. 3 percnél az a fehérzaj explosion effektnek nem volt igazán jó ötlet, de ha annyira meg akarjátok tartani, érdemes mondjuk ott egy sidechain-t rátenni Smile Valamint ott még érthetetlen okból a zongora elhalkul, aztán folyamatosan visszajön, szerintem az nem kell bele, mehet nyugodtan alaphangerőn.

Egyelőre ennyi Smile
Válasz idézéssel
2012-04-23, 20:06,
Üzenet: #4
RE: Zenéink
lasurrealdiscotheque
köszi, próbálunk oda figyelni azokra amit mondtál Smile remélem velünk nem lesz ez, elvégre 12 éve barátoknak mondhatjuk magunkat, mintha csak testvérek lennénk Wink köszi a biztatást Smile

Parallectic
köszi, hát igen, valami változatosságra mi is gondoltunk, igyekszünk megvalósítani Smile a zongora pedig azért halkul el, majd hangosodik fel újra mert utána még 1 drop lesz Smile idáig jutottunk, majd ha befejeztük világos lesz a többség számára, hogy mért is volt az a halkulás, úgymond egy kis pihenő az újabb dropra Smile

Köszi srácok !
Válasz idézéssel
2012-04-23, 20:07,
Üzenet: #5
RE: Zenéink
Ez így elsőre, hogy kezdők vagytok, nem rossz. Én is elég kezdő vagyok én más stílusban is vagyok inkább otthon, de ez így elsőre szerintem nem rossz. Persze azért még van min javítani (az én zenéimben meg főleg), de szerintem ez bővel felvállalható.
3:15 körül a zongora folyamatos erősödése szerintem sem volt valami jó ötlet, jobb lenne ott folyamatos hangerővel. De amúgy szép munka! Wink
Válasz idézéssel
2012-04-24, 15:32,
Üzenet: #6
RE: Zenéink
Jack95
köszi, nem tudom mért tűnik furcsának, hogy elhalkul a zongora majd újra erőre kap. Elég sok külföldi számot hallgatunk és azok között is elég sokszor előfordul ez, hogy drop után lehalkulás, hangosodás, majd megint drop. Nem tudom, hogy mennyire vagy otthon e téren, de persze lehet benn valami ha már többen is észrevettétek, hogy nem kéne halkulnia Smile
köszi, hogy meghallgattad !
Válasz idézéssel
2012-04-24, 16:49,
Üzenet: #7
RE: Zenéink
nem tudom, nekem kicsit olyan mintha nem illene bele a számba, vagy legalábbis nem pont oda...
Válasz idézéssel
2012-04-30, 20:21,
Üzenet: #8
RE: Zenéink
Igen, valóban hallani, hogy még egy kicsit nyers a téma. Lehetne tényleg változatosabb is. És valamiféle átkötéseket is kellene eszközölni. De ezek majd idővel úgy is kialakulnak Cool
Válasz idézéssel
2012-04-30, 22:15,
Üzenet: #9
RE: Zenéink
Nem rossz, de lesz ez még jobb is. A következőket mind jószándékból építőjelleggel írom a saját meglátásaim alapján, vegyetek magatokra belőle annyit amennyit jónak láttok! Smile

A legfontosabb tanácsom az lenne, hogy tanulmányozzátok hogyan épülnek fel a zenék abban a stílusban amit csinálni szeretnétek, figyeljétek meg mi mikor szólal meg mikor halkul mikor erősödik stb.

Az alap témája a zenéteknek nem "folytonos": minden 4. ütem után leaáll(a tapestop effekteknél) ami, szerintem 1. vagy csak egy kis részében legyen a számnak, 2. vagy tegyetek alá egy "pad"-ot ami szép halkan folyamatosan lüktet a háttérben (pl. egy hegedű ami az alap dallamból épül fel csak hosszú négynegyedet kitöltő hangjegyekkel) aztán lehet azzal is játszani még cutoff filtert automatizálni stb. 3. vagy ahogy mostánabán prog. house vonalon divatos egy-két tapsot esetleg egy snare-t tegyetek minden 4. kick után.

Elhalkulás vissza erősödésről: Van ilyen sok zenében, csak figyeljétek meg, h pontosan melyik részében alkalmazzák. Pl. a drop előtt lehet h. halkból folyamatosan erősödik, majd a drop robban.

1:45-nél nem jön ki jól, h. felpörög a snare, már azt hinnénk, h. jön a drop, de mégis tovább húzzátok.

használjatok cineket és white noise-t pl. a dropba sidechainelve
Válasz idézéssel
2012-05-01, 12:40,
Üzenet: #10
RE: Zenéink
Ezt én sem mondhattam volna el szebben Big Grin
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás