Számaim, Zenéim
2012-08-27, 22:11,
Üzenet: #1
Big Grin  Számaim, Zenéim
http://soundcloud.com/cat-ears/catears-remix

Tud valaki valami kiindulási pontot? Videot vagy valami? nem igazán értem hogy tudnám szebbé tenni. Elöre is köszi!!
Válasz idézéssel
2012-08-28, 10:59,
Üzenet: #2
RE: Számaim, Zenéim
http://www.hulkshare.com/sdfkj2e02bcw csináltam egy kis bétát ebbe jobban kijönnek a hangok dobok ??
Válasz idézéssel
2012-08-28, 19:06,
Üzenet: #3
RE: Számaim, Zenéim
Meghallgattam. A dob effektezése egész jó lenne bár a cínek kicsit sűvítenek, tehát a magas sok rajtuk. Viszont a dob a basszus és a dallamaid aránya nagyon aránytalan. A basszus alul csendben duruzsol mintha ott sem lenne és az általad feltüntett címhez melyet stílusnak is vehetünk nem elég karakteres. A arpeggiatoros hangod meg túl hangos és a rásegítő dallamod meg erőszakosan jön be. Ezeket minden féle képpen finoman chorus, reverb, filter vagy Eq-val lágyítani finomítani kéne és a mint említettem az összhatásban a végén az egymáshoz képest lévő hangerők. Aztán ha mindezen túl vagy akkor a néha beköszönő kis finom effektek, dallamokkal színesíteni kellene. Jó javítgatást.Smile
Válasz idézéssel
2012-08-28, 20:05,
Üzenet: #4
RE: Számaim, Zenéim
Köszi szépen. Milyen effekteket használjak még? Mert megtaláltam ezt a soundgoodizert vagy mit. Jah meg ez a compressor ez mire való?
Válasz idézéssel
2012-08-29, 12:11,
Üzenet: #5
RE: Számaim, Zenéim
Hát így első hallásra kicsit sok magasat vélek felfedezni a zenében, illetve a második bejövő szintihang erősen van jelen, elnyomva az alatta lévő hangokat. A dob sem az igazi, kellene egy kis plusz, némi mély, hogy jobban üssön, ezáltal jobban kitűnjön az egészből. Az alapötlet nem rossz, a dallam tetszetős Smile
Válasz idézéssel
2012-08-29, 14:38,
Üzenet: #6
RE: Számaim, Zenéim
Örülök! Most készitem újra a legelső mixemet. Énis hallottam h vmi nem oké. Tényleg ezek az effektek sokat segitenekSmile Köszi!
Válasz idézéssel
2012-08-29, 19:39,
Üzenet: #7
RE: Számaim, Zenéim
(2012-08-28, 20:05)Catears Írta: Köszi szépen. Milyen effekteket használjak még? Mert megtaláltam ezt a soundgoodizert vagy mit. Jah meg ez a compressor ez mire való?

A soundgoodizer az igazán a mély kiemelésre jó a kompresszor pedig nagyon hasznos jószág. Igazán nem dinamika növelésre alkalmas hanem mint a nevében is benne van a hangot tudja össze nyomni. Az arányszámok állításával különböző méretre tudod préselni ezáltal kicsit teltebb lesz a hangszíned és hangosodik amit sokan összekevernek a dinamikával. Nagy hangerőnél tényleg dinamikusabnak tűnik de egy zene akkor jó ha fél hangerőnél kisebbre veszed a volume szabályzót és akkor is szépen szól minden. Na ennél a pontnál már ebben a tekintetben meghal a kompresszor. Ha viszont gyengébben szól vagy halkabban a többi beállításhoz képest az egyik hangszíned akkor érdemes rápakolni mert a nyomás hatására hangerő emelkedés fog bekövetkezni, de óvatosan mert egy pillanat alatt túl lehet vezérelni az alkalmazott eszközön.
Válasz idézéssel
2012-08-31, 17:55,
Üzenet: #8
RE: Számaim, Zenéim
Nagyon köszönöm az lenne a másik kérdésem tudok e tempot váltani a zeneszám közben fl-ben? pl dnb-böl dubstepre váltani? hallottam már hasonlo számokat és ez felkeltette az érdeklődésemet.
Válasz idézéssel
2012-08-31, 19:23,
Üzenet: #9
RE: Számaim, Zenéim
Igen két fajta módon. Vagy az egyik meglévő trackedbe rakod bele vagy nyítsz neki egy sávot mondjuk tempo néven és utána a tempo részben editálsz utána tudod tempo szám arányosan rajzolni. A másik a tempo résznél szintén jobb egér gomb és kiválasztod az automatikát ezzel a megoldással meg %-an tudod állítgatni. Ez a modszer kicsit kellemetlenebb de így is jó.Smile
Válasz idézéssel
2012-08-31, 23:24,
Üzenet: #10
RE: Számaim, Zenéim
Ertem koszonom. A masik problemam, ahogy hallhattqd is csuszik a vokal.. ramentem a az mp3 ra avokalra es beallitottam h 140 legyen a tempo de amikor visszaneztem vmi 111 et irt?:0 ezt mivel tudom orvosolni? Probaljam meg masprogramba atallitani a tempot? Mit javasoltok?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás