Droli rock-pop próbálkozásai
2017-06-22, 06:05,
Üzenet: #1
Droli rock-pop próbálkozásai
Sziasztok,

Az FL Studio-t nem olyan régen használom, és egyáltalán nem vagyok "geek" belőle, de azért próbálkozom Tongue Dalaimból szeretnék párat bemutatni, melyek főleg nyálpop vagy rock stílusban íródtak, és ahol az éneket a Vocaloid nevű énekszintetizátor program figurái éneklik. Viszont minden dal saját! Az összes hangszeren én játszom (Casio CTK 6200 szinti), az FL Studio pedig segít abban, hogy a különböző midi sávokhoz megtaláljam a legmegfelelőbb vst-t és a keverésben is. (Tudom, ez nem szakszerű, de valami ilyesmiről van szó Blush )

Az első dal, amit be szeretnék mutatni, az Lonely. A következő pluginek szerepelnek benne: dob: FPC, orgona: Dirtbag, zongora: 4Front Piano, vonós: Manitron, basszus: EVM bassline. Ének: Megpoid English a Vocaloidból.

https://soundcloud.com/drolimusic/droli-lonely-1
Válasz idézéssel
2017-06-30, 18:06,
Üzenet: #2
RE: Droli rock-pop próbálkozásai
Aki próbált már rockzenét FL Studioval csinálni, tudja, hogy nem egyszerű feladat. (Nyugi, nekem sem sikerült :-) A dob még hagyján, a basszusra is vannak jó vst-k, a billentyűt alapból jól lehet szimulálni na de a rockgitárt? Hiszen egy akkordot többféleképpen is le lehet fogni, az sem mindegy, hol pengeted a gitárt, milyen sorrendben pengeted húrokat, milyen dinamikával, stb. stb.

De azért megpróbáltam. A dob FPC, a basszus EVM Bassline, az orgona a kiváló (és magyar) Dirtbag, a gitár pedig FL Slayer. (Ez utóbbit egy olasz srác, akinek nagyon tetszik a dal, majd feljátssza valódi gitáron.)

https://soundcloud.com/drolimusic/sugarbaby

Válasz idézéssel


Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
Music Rowdy próbálkozásai Rowdy 3 1,350 2013-11-22, 16:10
Utolsó üzenet: Rowdy
Music Kisjunior Próbálkozásai Kisjunior 101 21,774 2012-04-17, 17:18
Utolsó üzenet: Kisjunior

Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás