Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
2010-06-24, 18:54,
Üzenet: #61
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Hát én meg teljesen hüje vagyok. Smile
Én még azt se tudom hogy milyen műfajba sorolja be alkotásaimat, nemhogy kiadó után nézzek. Smile
Szerintem meg minden művésznek magának kell eldöntenie, hogy mikor kész a műve. Tudom mert pl. nálam, érzem hogy valami még hiányzik, vagy valami még oda kell valami. Üres a kompozíció, akkor alá gyors valamit szerkesztek. Lehet ezt érezni. Szerintem. A hazai kiadók, röhögni fogtok, tudom.
Csináltam már nem tudom hogy hány muzsikát, és egyből fölhívtam a mahasz-t (ennyire nem értek hozzá) hogy mondjon nekem kiadókat. Big Grin
Készséges volt a hölgy akivel beszéltem. Egyből az EMI-hez küldtem. Felhívtam, de a telefonos partnerem közölte, hogy egy pár hónap (azt nem mondta hogy érdeklődni lehet-e). Közbe az történt, hogy találkoztam haverral, aki azt mondta hogy hűje vagyok, mert az EMI-hez akkor küldjek akármit is, ha a top 10-ben benne vagyok. puffff..Smile
No meg a magyar közönség se vevő (szerintem), amit a tv-ben leadnak, értem ezalatt a zene csatornákat. Elvétve hallasz valami jó kis elektronyos muzsikát. A másik haverom mondta, hogy Magyarországon inkább a csujjogtató a menő, sem mint a digitális zene. De javítsatok ki ha tévedek.
Szóval mindent összevetve inkább külföldi kiadókkal próbálkozz, mint én. Csak nálam még nem lehet ugrálni....Angry
Válasz idézéssel
2010-06-24, 19:23,
Üzenet: #62
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Háát, figyelj, ez a baj, hogy Magyarországon teljesen félre van csúszva a zenei hallgatóbázis igényes zenét hallgatni akaró törekvése (vagy miSmile)
Szal ilyen SP és még sorolhatnám vannak a tv-ben is, nem is tudom hogy kerültek elő Confused
Nah mindegy, azt hiszem inkább külföldi kiadókkal próbálkozom majd. Már ugy érzem, kiforrott az egyéni stílusom, nagyjából 10 éve zenélek már, és még csak most érzem, hogy valahova tovább kellene lépni...Pont időben, most leszek kész a máodik albumommal. Az elsőt igazából csak magamnak meg max ajándéknak csináltam, az tényleg csak kisérletezgetés volt. De msot már kezd egységesülni a stílus is, elég sok tapasztalat is felgyúlt már az évek alatt, szóval nekivágok...
Válasz idézéssel
2010-06-24, 19:49, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-06-24, 20:10 - {2}. Szerkesztette: FutureBass.)
Üzenet: #63
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Jah ott magyarba túlságosan elszaporodtak ezek a csirák (SP , Márk ,stb..)
Engem is érdekelne egy House kiadó ...
Válasz idézéssel
2010-06-25, 14:58,
Üzenet: #64
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Ismerek nem egy pár igénytelen eggyüttest, aaaazt persze leadják, sőt még klipp is készül velük. Big Grin
Az egyikük hangjával pl. falat lehetne bontani.
Szóval ti is csináljatok igénytelen muzsikát, és akkor még klipp is készül veletek!! Big GrinBig Grin
Na jó ez csak vicc volt.
Válasz idézéssel
2010-06-25, 17:27,
Üzenet: #65
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Sziasztok! beleolvastam ebbe a topic-ba és gondoltam megosztom veletek a véleményem ezzel a kiadókereséssel kapcsolatban.
Szerintem totál vakvágány. A hagyományos értelemben vett kiadók úgyis nagy változások elé néznek, értem ezalatt, hogy most már a netes terjesztés és jelenlét a fontos, nem pedig a cd kiadása. Az a fontos, hogy az emberek a nekik teccő számokat akár egyenként letölthessék valami minimális díj ellenében (vagy fizessenek annyit amennyit ők akarnak...). Persze ha mindenképpen kiadót kerestek, keressetek egy jó netlabelt, aki elektronikuszenei számokat pörget. Ha egyedi és jó zenéket csináltok és megvan a megfelelő netes jelenlét, abból összejöhet valami.

Egyébkéntpedig a kiadókeresésnél szerintem sokkal nagyobb kérdés, hogy hogyan lehet a mi számítógépen összebarkácsolt számainkat élőben,
mondjuk valami 'live act' eseményen kreatívan előadni....
Válasz idézéssel
2010-06-25, 17:49,
Üzenet: #66
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Ez igaz. Bár szerintem érdemesebb lenne kifejteni, hogy hol kell jelen lenni ahhoz, hogy egy kiadó esetleg felfigyeljen ránk. Szerintem ebből a szempontból megfelelő lehet egy Youtube felhasználói hozzáférés, ahol zenéinket osztjuk meg, vagy akár a MySpace is. Biztos van még jó pár neves oldal is, csak én nem tudok róla.
Válasz idézéssel
2010-06-25, 19:45,
Üzenet: #67
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Mindezek az online marketing témakörébe tartoznak, melyekkel egy jó ideje behatóan foglalkozunk már. A szerződéses résznek még nem néztünk utána (értem ezalatt hogy milyen jogi procedúrát kell lebonyolítani a pénz megosztásához, stb).

Valóban nagy változás előtt van a zenék kiadása (külföldön már előrébbhaladott állapotban van a dolog), melyből mi se szeretnénk kimaradni. Egy ingyenes netlabelen én is gondolkodtam már (ott a számai levédését mindenki maga fizetné, ennek a procedúráját többé-kevésbé ismerem) de ügyes húzásokkal meg is lehetne belőle élni. Ez még egyelőre képlékeny téma számomra Smile .

Itthon egyértelműen nem éri meg számokat eladni frissen indult előadóknak és bandáknak, mivel az mp3 meg a megvenni szó itthon egyben nem sűrűn használt szó, itthon a bulikból és rendezvényekből élhet meg egy előadó, külföldön viszont nagyobb kultúrája van a digitális zenevásárlásnak.
Válasz idézéssel
2010-06-26, 14:30,
Üzenet: #68
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Mégegyvalami eszembe jutott, de szóljatok ha hülyeség: lehet, hogy értelme lenne jó számokhoz valami videóklipet összerakni YouTube formátumban. Ugyanis azt vettem észre, hogy sokaknak a "videóklip" ugyanolyan fontos de mindenképpen javít a "multimédiás élményen". Valami 5letes "klip" jobban hírét vinné a neten egy jó track-nek, sőt::: lehetne helyből Youtube formátumban nyomatni a zenét..
Válasz idézéssel
2010-06-26, 14:38,
Üzenet: #69
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Igazából ezzel csak az az egyetlen aprócska gond van, hogy a keményebb zenékre (mint például a hardstyle) a zenecsatornák azt mondják, hogy nem, mert ettől majd meg fog dögleni a nézősereg. Talán ha már egy félórás, egyórás blokkot ki lehetne valahol bérelni ezekre a művekre, az lenne már csak az igazi előrelépés. Egyébként hallottam itt egy online rádió ötletről is, a műsort az adminok szerkesztenék. Persze tudom, hogy erre sajnos nincs idejük a többi fontos teendő mellett.
Válasz idézéssel
2010-06-26, 15:09,
Üzenet: #70
RE: Zenéink kiadása / Kiadó ajánlók
Az is probléma,hogy ezek a netes kiadók csak elektronikus zenét keresnekConfusedUndecided
Válasz idézéssel


Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
  Saját kiadó Mr. Noise 10 9,632 2013-06-18, 19:35
Utolsó üzenet: lasurrealdiscotheque
  Szavazás : Zenéink megosztása Djhardslow 19 5,239 2010-04-12, 09:25
Utolsó üzenet: RobertMaximal

Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás