A téma értékelése:
  • 1 Szavazatok - 5 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acid Trance
2009-09-18, 19:45,
Üzenet: #1
Acid Trance
Valójában nem sok különbözteti meg a Hard Trance-től, itt pusztán csak annyi a különbség, hogy a jól ismert savas hangzását, a 80-es években megjelent Roland TB-303-as szintetizátorból nyerte. Ebben a korban csak ez a gép tudta ezt a fajta hangzás világot előidézni, és ezt a fajta hangot generálni Smile

Egyik Legismertebb művelője: Kai Tracid

Egy kis történeti áttekintés a TB(Transistor Bass) 303-as újjá születése után:

Az évtized végére(80-as évek) felvirágzott az elektronikus zene, és a DJ-k új zenei eszközök után néztek. Ugyan nem tudni pontosan, ki volt az első, de a hagyomány szerint a Phuture nevű zenekar Acid Tracks című EP-je volt az úttörő a 303 hangzás használatában. Amíg más zenészek eredeti rendeltetésének megfelelően használták a hangszert, addig az Acid Tracksen egy teljesen más, extrém hangzás szólal meg a 303-ból; a rezonancia-potmétert maximumra tekerve az addigi hangzás éles és karcos lesz, mivel a frekvencia-szűrő az eredeti jel csak egy nagyon vékony sávját hagyja meg. Mivel a 303 felépítésének köszönhetően ez a sáv egy hang során elmozdul lefele, a végeredmény egy érdekes, aggresszív, „harapós” hangzás lesz, amit általában a zenészek tovább torzítottak, többnyire gitárhoz való torzítópedállal. Ezt a hangot a névadó dalról és „maró” jellegéről „acid”-nek, azaz „sav”-nak nevezték el.

A hangzás futótűzként terjedt az elektronikus zenészek között, külön stílusokat teremtve („acid trance”, „acid techno”) és megindítva olyan kultuszokat, mint a „rave”. A ma ismert elektronikus zenék nagy részének szerves tartozéka az acid.

forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Roland_TB%E2%80%93303
Válasz idézéssel
2009-09-19, 07:09,
Üzenet: #2
RE: Acid Trance
És megjelent az ŐS az igazi, a hamisítatlan nagy előd! A 90-es évek GOA-ja! életem legjobb partjai! cernagyarban, meg katlanban, frankhegyen. .
igen, hat! koszi hogy eszedbe jutott!
Válasz idézéssel
2009-09-19, 14:14,
Üzenet: #3
RE: Acid Trance
(2009-09-19, 07:09)pukiface Írta: És megjelent az ŐS az igazi, a hamisítatlan nagy előd! A 90-es évek GOA-ja! életem legjobb partjai! cernagyarban, meg katlanban, frankhegyen. .
igen, hat! koszi hogy eszedbe jutott!

Szívesen Smile
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás