shOkEy Biográfia
2010-04-01, 07:54,
Üzenet: #1
shOkEy Biográfia
Sziasztok!

1998 végén kezdtem el zenéket írni, akkor még a Magix Music Maker nevű progival. Kezdetben nem is volt rossz, csak engem az nem elégített ki igazán, mert nem tudtam saját szerzeményeket írni vele, mivel előre legyártott, feljátszott dallamok, dobütemek, szintik, padek, stb. vannak benne, tehát mindenképpen váltanom kellett, hogy saját dallamokat, dobütemeket, padeket, szintiket tudjak írni. Mint a legtöbben, én is Trackerrel kezdtem, kezdetben Fasttracker 2.6-osal ami nagyon megtetszett, az Impulse Trackert is kipróbáltam, de nekem az annyira "nem jött be", igaz sokkal többet tud, de az valahogy nem az én világom, mert én az FT2-t szoktam meg. Kezdetben hardcore és rave zenét írtam, utána hajlottam a house, dance, trance, goa műfaj felé, és mái napig is ezeket a stílusokat kedvelem.

Az egyik haverom mutatta meg az FT2 fortélyait, elolvastam a helpet és megszereztem az összes FT2-s cikket PC-X-ből és Pc Guruból. Utána nekiláttam sajátokat csinálni, meg a meg lévő XM-ekből ellesni néhány trükköt. Volt amikor egy egész zenét átírtam, vagy hozzáraktam, esetleg csak pár hangszert cseréltem ki, de volt hogy csak dallamot változtattam. Amikor persze kész lettem azt hittem hogy "hú de milyen király zenéket írtam" de rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van, mert amikor megmutattam valakinek ezt a választ kaptam "Hát figyu ha öszinte akarok lenni, ez egy förtelmes zörej" Big Grin

Ez némiképp elkeserített, de nem adtam fel, tovább írtam zenéket. És ami meg nagyon fontos, mostmár úgy hallgattam zenét, figyeltem hogy épül fel, tehát mit hol használ, hogy effektezi, hol áll ki, hogy lehet az a dallam, dallam váltás, néha már előre tudtam, hogy mi fog következni a zenében, hogy úgy mondjam "jól szóljon".

Tehát olyan 2000 körül már elemezgetve hallgattam a zenéket. Lehet ennek köszönhetően egyre több jó visszajelzést hallottam, hogy "hú te, ez nem is olyan rossz, ezt tényleg csak egy ft2-vel irtad? ezt te írtad egyáltalán? stb."

Szóval ez vezetett oda, hogy egyre több és egyre jobban felépített zenéket kezdtem írni. Ja és elmentem életem első scene partyjára, ami itt volt Debrecenben és mp3 compóban 3. helyezést értem el, magam mögött hagyva a "megszokott dobogósokat, vén rókákat". Ez nekem annak idején nagyon jól esett!
Éreztem, annyira nem lehet akkor mégse olyan rossz, ha országosan is elismerik, holott nem olyan protekcio volt hogy "na megint ez nyert", mivel ez volt az első ilyen scene party-m, tehát nem ismert senki sem.
Közben azért csináltam honlapot és mindig töltöttem fel zenéket, IRC-n is sok embernek mutogattam a zenéket, és onnan is egyre több pozitív visszajelzést kaptam.

2001-ben kezdtem a tényleges trance zene felé haladni. És váltottam programokat is, de jelenleg is használom az FT2- t, hiába "oldschool" épp az a jó benne. Kipróbáltam az Oriont, Sound Forget, Dream Stationt, VAZ-t, Fruity Loopst és be kellett látnom ezekkel a programokkal meg szinesebb, meg jobb minőségű zenéket tudtam írni, igy ezek a programok megtetszettek, és ezeket használom mái napig is.

Mostanában VST-re álltam rá, Fl Studio 9 + Atmosphere, Omnisphere, Sylenth1, Cronox3, Korg Legacy, Absynth, V-Station, Z3ta+, Nexus, Zebra stb..

1-2 szinti elférne mellettük (Virus TI, Nord Lead, Nord Modular, Roland JP-8000) mert ezek egy stúdióban elengedhetetlenek mostanában, így míg nem veszek, marandak a szoftverek!

Kedvencem a trance műfaj: Ferry Corsten, Armin Van Buuren, Dj Encore, Oceanlab, ATB, Mauro Picotto, Dj Tiesto, Shane54, Dj Paul Oakenfold, Silverblue, Sylver, Ian Wan Dahl, DeeDee, Tranzident, Lange, Rank1, Cygnus X, Dj's@work, Green Court, PPK, Safri Duo, Gouryella, Jan Wayne, Rocco, Mystery, 4 Strings, Aquagen, Cosmic Gate, Mellow Trax, Barthezz, Blank and Jones, Darude, Fragma, Joker Jam, Re_Flex, Talla 2 XLC, Mario Piu, Lasgo, Draft, Mike Shiver, Super8, a lényeg uplifting és progressive trance főleg, esetleg tech trance, goa, psy, dance is néha, kicsit sok lenne leírni.

Végülis szeretek sok féle műfajt klasszikustól a hiphopig mindent, kivéve a kemény (Black, Death, stb) metált, és a nyálas pop-ot! (Britney, BSB, Blue, Westlife, stb.)

Film zenéket is hallgatok sokat Enya, Mike Oldfield, Jean Michael Jarre, Vangelis, Enigma, Adiemus és ehhez hasonló stilusokat is vagy chillout, ambient zenéket is.

Jó töltögetést, ha gondolod írj visszajelzést, kritikát, bármit.

E-mail:
shokey82@gmail.com
shokeymusic@gmail.com

Weblap:
http://www.myspace.com/shokeymusic

MSN:
shokey@intermail.hu

Hivatalos megjelenéseim (egyelőre csak ennyi)

Svigi - Dawnstar (Shokey Midnight Remix) [Only One Records] 2009
http://www.youtube.com/watch?v=QZmU0V7zDL8
http://www.audiojelly.com/?a=singles/223637
https://www.beatport.com/en-US/html/cont...tail/10067 7/svigi
http://www.beatsdigital.com/index.php?artist_id=124913

LakiStrike - Clairvoyance (Shokey Remix) [Sky Zoo Records] 2009
https://www.beatport.com/en-US/html/cont...etail/1708 49/skyzoo_records_015

Embedded Frequency - Arid Ocean (Shokey Remix) [Sky Zoo Records] 2009
https://www.beatport.com/en-US/html/cont...etail/1729 87/skyzoo_records_016

Elexis - Pure Magic (Shokey Remix) (Unreleased) (Played in Future Sound of Egypt 84 with Aly & Fila)
http://www.youtube.com/watch?v=IXWNboF8_iU
Válasz idézéssel
2010-04-01, 08:00,
Üzenet: #2
RE: shOkEy Biográfia
hát ilyen terjedelmes bemutatkozást a fórumon én még sose olvastam! Smile

öreg és tapasztalt róka vagy az biztos Wink a vst-ket is jól kiválasztottad, a zenei érzéked sem oly rossz.

kellemes zeneszerk.-t és jó fórumozást kívánok!
Válasz idézéssel
2010-04-01, 09:38,
Üzenet: #3
RE: shOkEy Biográfia
Igen olvasmányosra sikeredett a bemutatkozásod, de ennek külön örülök!
Válasz idézéssel
2010-04-01, 10:07,
Üzenet: #4
RE: shOkEy Biográfia
Szép "kis" bemutatkozás!
A zenéidet később tudom meghallgatni, most csak egy üdvözletet küldök.
Jó fórumozást!
Válasz idézéssel
2010-04-01, 11:20,
Üzenet: #5
RE: shOkEy Biográfia
űdv minálunk!jó hogy újabb tagal bővűlt a trance-t szeretök(és alkotok) társasága!jó forumozást!Smile
Válasz idézéssel
2010-04-01, 11:57,
Üzenet: #6
RE: shOkEy Biográfia
Tényleg jól sikerült bemutatkozás! A publikált szerzeményeid között egyből feltűnt LakiStrike neve.
Válasz idézéssel
2010-04-01, 13:20,
Üzenet: #7
RE: shOkEy Biográfia
Köszi hogy ilyen részletes bemutatkozást írtál, üdv köreinkben!
Válasz idézéssel
2010-04-01, 15:01,
Üzenet: #8
RE: shOkEy Biográfia
Üdv!

Szép bemutatkozó szöveg és zenék is. Örülök, hogy mások is ismerik ezeket az előadókat. 2001-2005-ig nagyon jó zenéket csináltak (gondolok itt a Cosmic Gate-re, Mellow Trax-re, Mario Piu-ra, Talla 2XLC-re, Aquagen-re, akik már korábban is azért, meg ott van még Rocco és sokan mások...).

Jó fórumozást és zenegyártást!
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás