A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jean Michel Jarre - Budapest koncert
2010-04-23, 12:59,
Üzenet: #1
Jean Michel Jarre - Budapest koncert
Sziasztok,

Május 24-én a Budapest Arénában tart koncertet a francia szintizenész, Jean Michel Jarre.

Jegyek már kaphatók az Eventim országos hálózatában!

A zeneszerző a leghíresebb számai (tehát ez egy best of jellegű koncert lesz) mellett új szám(okat) is be fog mutatni.

A világkörüli turné címe eme egyszerűen "2010".

Az apropója ennek, hogy Jarre és a sci-fi író Arthur C. Clarke jó barátok voltak. Arthur írta pl. a 2001-Space Odyssey és annak folytatását, a 2010-et. Ebben a folytatásban, a könyv legvégén Arthur többek között Jarre-nak is köszönetet mondott, akinek zenéje segített inspirálni őt a regény írása közben.

A zenész ezzel az idei világ körüli turnéval, tehát egyszerűen '2010', kívánja tiszteletét tenni Arthur C. Clarke-nak! A turné 3D kivetítőt, videóhátteret, lézert minden mennyiségben és különleges fénytechnikát fog használni.


Csatolt Fájl(ok) Előnézet(ek)
   
2010-04-23, 14:57,
Üzenet: #2
RE: Jean Michel Jarre - Budapest koncert
Ha a lábam tőből levágják akkor is elmegyek,mert már gyerek korom óta imádom.Smile
2010-04-23, 15:18,
Üzenet: #3
RE: Jean Michel Jarre - Budapest koncert
Nekem tetszik hogy anyi sok szintin is tud jatszanni...latam mar par koncertjet(YouTube-on) tud a csavo!Tongue
2010-04-24, 14:39,
Üzenet: #4
RE: Jean Michel Jarre - Budapest koncert
Ő nem egy "szintizenész"...ő a szintetizátoros zene egyik Atyja Smile
2010-04-25, 08:21,
Üzenet: #5
RE: Jean Michel Jarre - Budapest koncert
Igazad van, PsYtiB. Blush

Egy szomorú eset is történt Jean Michel-lel a héten, 95 éves korában meghalt édesanyja, akit nagyon szeretett. Confused

Biztos egy számot a koncerten neki fog dedikálni.

...Gyertek a koncertre, ha tudtok! Wink
2010-04-26, 13:57,
Üzenet: #6
RE: Jean Michel Jarre - Budapest koncert
Equinoxe 4 _O_ _O_
2010-04-26, 20:31, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-04-26, 20:35 - {2}. Szerkesztette: Robi83.)
Üzenet: #7
RE: Jean Michel Jarre - Budapest koncert
Pillanatkép az egyik idei márciusi koncertről.
Ilyen lesz itt is. Wink

[Kép: jarre_bercy__2010_n05.jpg]
2010-05-02, 18:41,
Üzenet: #8
RE: Jean Michel Jarre - Budapest koncert
Szép nagy poszter a Kökin. Köszönet érte 'LoviGabi'-nak.

[Kép: BIG_0007522802.jpg]
2010-05-07, 17:01,
Üzenet: #9
RE: Jean Michel Jarre - Budapest koncert
A Metropol interjúja


Jean-Michel Jarre az utóbbi három évben szinte hazajár Budapestre. Május 24-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel egy teljesen új show-val. A három Grammyt birtokló zenész kedvenc városa Budapest.


Ezúttal nem egy konkrét albumhoz kapcsolódó turné keretében érkezik Magyarországra. Milyen show-t hoz el?

– Nem olyasmit, amivel az elmúlt években Magyarországra látogattam. Régi ötletem, hogy a szabadtéri koncertek hangulatát egy arénafellépés keretében érjem el. A legismertebb dalaimat, új, kísérleti fázisban levő szerzeményeket és kevésbé ismert számokat egyaránt játszom egy olyan hangrendszerrel felszerelt színpadon, amelyet erre a koncertre állítottunk össze. A látvány is a koncepció része: videót, fényeket, lézert egyaránt használunk.

Mesélne róla bővebben?
– Olyan lesz, mintha egy három dimenziós filmet nézne az ember, de szemüveg nélkül, ugyanakkor mégsem hasonlít semmi sem egy filmhez a koncer. Nem úgy használjuk a fényeket, mint egy diszkóban, hanem szó szerint képeket építünk belőlük a zenével összhangban. A rockot a klasszikus zenével, a legmodernebb technikát az érzelmekkel keverjük.

Hogyan tervezi a hang- és fénytechnikát?
– Az mp3, az iPod és az iPhone korában nem is tudjuk már, mit jelent a jó hangzás. Sok koncerten csak nagyon agresszív, hangos zene jelenti a „hangzást”, én viszont jó basszust, valóban erős, jó hangzást szeretnék elérni. Mindehhez ideális vizuális kiegészítőket kell találnunk. Sok mai koncert olyan, mintha az ember leülne tévézni, épp az élő show varázsa veszik el bennük. Én sok különböző technikát keverek a vizuális effektek közt: a fekete-fehér vetítés ezek közé tartozik, akárcsak a három dimenziós hatást.

Három éve jelent meg utoljára új anyagot tartalmaz stúdióalbuma.Azóta megünnepelte az Oxygene születésnapját is – következő lemezén ismét a gyökerekhez tér vissza, vagy új utakat keres?
– Az év végén szeretnék új albumot kiadni. Az alapötlet az, hogy út közben írok, és megmutatom a készülő dalokat a közönségnek is a koncerteken. Más lesz az irány, ahogyan a koncertek iránya is más mint az Oxygene-turné volt. Az improvizáció is fontos szerephez jut. Sokan előre rögzített zenéket használnak még koncerteken is, de én szeretek improvizálni.

Tavaly és tavalyelőtt is fellépett magyarországon, idén is jön, pedig ezelőtt tizenegy évig nem láthattuk...
– Ez nem szándékos, bár nagyon szeretem Budapestet. A koncertszervezőimnek mindig azt modnom, hogy Budapest a kedvencem. Szerettem volna itt megmutatni az új show-t, és talán lesz időm néhány napot maradni is.


**********************

Május 11-én vagy 12-én lesz egy 5 perces interjú Jarre-ral a Fókuszban, hírdetendő a 24-i koncertet!
Valamint, szintén az RTL-en, valamikor május végén vagy június elején egyik vasárnap este ennek 25 perces, teljes változatát láthatjátok a Portré című műsorban! ;-)
2010-05-12, 14:39, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-05-12, 14:59 - {2}. Szerkesztette: Robi83.)
Üzenet: #10
RE: Jean Michel Jarre - Budapest koncert
Na mindenkinek megvannak a jegyek? Cool

Néztétek a Fókuszt tegnap?

****
Blikk interjú :

PÁRIZS — David Copperfield varázslatait és az Avatar látványvilágát idézi Jean Michel Jarre (61) új szintetizátorshow-ja, amit május 24-én láthatunk majd a Papp László Budapest Sportarénában.

Ezt ígéri legalábbis a francia szintetizátormágus, aki nem véletlenül jön szívesen Budapestre, itt lett életében először szerelmes egyetemistaként. Amióta 3,5 millió néző előtt adott koncertet Moszkvában 13 éve, Guinness-rekordernek is számít.


Tartja a kapcsolatot egykori szerelmével?

Jean Michel Jarre: Nagy szerelem volt, és nagyon sok időt töltöttem itt Budapesten akkor egyetemistaként, de már nem tartjuk a kapcsolatot Erzsivel. Azóta is imádok Budapestre jönni, egyetlen kínálkozó alkalmat sem hagyok ki.

Mi tetszik Önnek annyira nálunk?

Jarre: Nagyon sok minden. Lenyűgöz a város építészete, esti nyüzsgése, és nagyon szeretem az itteni embereket. Legalább 3-4 napot akarok itt eltölteni, múzeumokba és kiállításokra megyek majd, ehhez el is kelne egy kis segítség, mit is érdemes most megnézni...

Miben tér el az eddigi turnéktól a mostani World Tour? Abban biztosak vagyunk, hogy komplett képzőművészeti alkotás kerül ki ezúttal is a keze alól.

Jarre: Ennyit még soha nem dolgoztam egyetlen turnén sem, most is képkockákként komponáltam meg minden egyes látványelemet. A zene teljesen egybe fog fonódni a látványnyal, ezúttal 60 mitológiai jelenet elevenedik meg a színen egészen futurisztikus környezetben, és hanghatásokkal. Megmondom őszintén, hatással volt rám az Avatar képi világa is, onnan is vettem ötleteket. Mindezt egy zárt térben elképesztő pontossággal lehet visszaadni a technika segítségével. A közönség sokkal jobban élvezheti a látványt, mint mondjuk szabad téren, ahol vagy összejön, amit akarok, vagy nem.

Ilyen kerete között hallhatja-e majd a közönség a régi nagy kedvenceket, az Oxigént és a többit?

Jarre: Természetesen, hiszen ezeket soha nem hagynám ki, én is szeretem őket! Ugyanakkor nagy erőkkel dolgozom az új lemezemen, amely az év végén fog megjelenni. És gondolom, nem árulok el titkot, ha megsúgom: az új szerzeményeimből is kap majd a magyar közönség egy kis ízelítőt.

Szomorú hír érte nemrég, édesapja után a napokban imádott édesanyja is elhunyt. Bizonyára nagyon nehéz ilyen hangulatban folytatni a turnét.

Jarre: Igen, nem könnyű, de igyekszem helytállni. Nagyon sokat köszönhetek neki, ő volt az én jótevő tündérem. Ő fedezte fel bennem a zenei tehetséget, így kezdtem járni édesapám nyomdokain. Nagyon megrendített a halála, jóllehet sajnos már hosszú ideje beteg volt.

El tudna-e képzelni közös munkát valamelyik világsztárral?

Jarre: Otthon nagyon sok fiatal, tehetséges zenész van, főleg közülük választanék. A külföldiek közül talán Mobyval dolgoznék a legszívesebben.

Shy

A Fókusz riport!

http://www.rtlklub.hu/video/90077
Szál lezárva 


Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
  Gareth Emery & Marco V - Budapest - 2010.11.05. Vince B. Tailor 2 2,061 2010-10-01, 18:04
Utolsó üzenet: Vince B. Tailor

Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás