Pageman
2010-04-24, 17:38, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-04-25, 10:02 - {2}. Szerkesztette: Pageman.)
Üzenet: #1
Pageman
Sziasztok!

hát akkor nekiállok kis történetemnek Smile
91ben születtem egy kis (88.000 fős xD) német városban, 2005 óta élek pesten. A zenélés igazából nálam egy nagyobb körű téma, nem tudom meghatározni, hogy mióta szerettem meg annyira, és hogy mikor kezdtem el többet foglalkozni vele.
Igazából már 5 éves koromtól visszatekintve tudok egy folyamatos fejlődésről beszélni... akkor ültem talán először egy zongora elé, és annyira megtetszett, hogy anyukám elkezdett oktatni. Az egyetlen gond az volt, hogy baromira nem szerettem a klasszikusokat, csak a vonós zenekart, mint együttes. kb. 10 évesen kaptam egy diktafon-t, amit mindenféle dologra használtam, köztük a zene felvétele is. talán az első érdekesség, amit elkészítettem, egy Michael Jackson szám volt (beat it), amit úgy készítettem el, hogy 2 kazettát használtam, az egyikre felvettem szintivel mondjuk a basszust, azt lejátszottam magnón, és közben még alatta a másik kazettára felvettem a dobot, meg az éneket, stb.
A gépen való zenélésről nem is tudtam, amíg ide nem költöztem, ahol sok motivált fiatal, sok módon szerkeszt dolgokat, legyen az zene, vagy képszerkesztés, vagy animálás...

Kb. 2006-ban egyik hangtechnikus haverom a kezembe nyomta a fruity loops-ot, és nekiálltam, hogy tanulmányozzam egy kicsit (azelőtt keresztül mentem már az Adobe Audition nevű programon is, ami ugyebár kb. ugyanazt a feladatot teljesítette, mint az általam alkalmazott magnós módszer, csak sokkal egyszerűbb, jobb minőségben, és digitálisan lehetett előállítani a zenét, nem beszélve arról, hogy szerkeszthetővé vált, és nem kellett mindig újra felvenni a dolgokat Big Grin).

A fruity loops tanulmányozása egy hosszú procedúra volt, sőt most is rengeteget tanulok. Mondhatnám másfél évig nem is tudtam, mi az a mixer, és nem is használtam a sequencer-t, ami ugyebár a fruity loops gyöngyszeme Big Grin Minden zenét egy patternben csináltam.... voltak is vele nehézségeim... sokszor félre is tettem a programot, mert demotiváló volt, hogy nem olyan eredményeket értem el, mint amit szerettem volna.
Igazán "jól" kb. 2008 vége felé kezdtem el alkalmazni a programot, szinte mindenre magamtól jöttem rá... az effekteknek a fontossága (reverb, delay, stb.), a hangszínek lekeverése, hangfájloknak a kezelése programon belűl, stb. igazán jó dallamokat 2009 decemberben kezdtem el szerkeszteni, azóta már 3-4 szerintem eléggé elfogadható saját szerzeményem van. Zenéimben nagyon szeretem használni a vonós zenekart, és a monumentális kórust. Az abszolút kedvenc zenei irányzatom fruity loops szempontjából a Dream Trance, és a Hip Hop-osok között ismert Dirty South nevű stílus, azon kívül még nagyon szeretem az RnB-t, DnB-t, és a felsoroltaknak mindenfajta ötvözete (hip hop-ból még a: East; West coast).

Kezelési felület szempontjából az FL szerintem mindent felülmúl, viszont nem minden munkafázist szoktam FL-ben végezni, mivel többfajta programot is ismerek.
Remélem itt kapok majd jó szakmai tanácsokat, és remélem, hogy szert tudok tenni majd jó kapcsolatokra, netán össze is dolgozhatunk majd Wink
remélem nem riadtatok vissza túlságosan rövidke szövegemtől Big Grin
üdvözlettel
Válasz idézéssel
2010-04-24, 17:44,
Üzenet: #2
RE: Pageman
hőha, ez nem kicsi bemutatkozás shocked

üdv helyben! Wink
Válasz idézéssel
2010-04-24, 18:54,
Üzenet: #3
RE: Pageman
Hali!Erezd itt jol magadTongue
Akor most te nemet vagy?Mert akor tenyleg internacionalis forum lettunkTongue
Válasz idézéssel
2010-04-24, 19:14,
Üzenet: #4
RE: Pageman
nemnem, magyar vagyok, csak ott nőttem fel Smile
de mosmár itt vagyok pesten, az a lényeg Wink
Válasz idézéssel
2010-04-24, 19:15,
Üzenet: #5
RE: Pageman
Ertem..de akor tudsz nemetul..nem?

Mert birom aszt a nyelvet..csak meg kene tanulniTongue
Válasz idézéssel
2010-04-24, 19:22,
Üzenet: #6
RE: Dj Grande
Persze, tudok németűl, sőt, egyelőre talán még jobban is, mint a magyart. Korepetálok is (további részletekért e-mail-en keress Big Grin)
Válasz idézéssel
2010-04-24, 19:29, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-04-24, 19:29 - {2}. Szerkesztette: Dj PitZa.)
Üzenet: #7
RE: Pageman
Hát üdv. közöttünk Smile. Reméljük sok információt megtalálsz amire szükséged lesz Smile
Válasz idézéssel
2010-04-24, 19:34,
Üzenet: #8
RE: Pageman
Ezazzzzzz!! Végre egy hip-hop kedvelő, ráadául We$T Coa$T is..Big Grin
Kíváncsi vagyok a trekkjeidre, szal feldobhatnál majd párat, mert érdekelneSmileImádom ezt a stílustTongue
Egyébként ez egy nagyon jófej közösség, sok-sok segítőkész,rendes emberrel.
Érezd jól magad!
Üdv itt!!
Válasz idézéssel
2010-04-24, 20:17, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-04-24, 20:24 - {2}. Szerkesztette: Pageman.)
Üzenet: #9
RE: Tommye
jaja, dolgozok már rajta, hogy feltöltsem, de west coast még egyelőre számomra tanulmány, és még nem vagyok képes vele egyéni számokat csinálni (húú weast coast-nak van egy baromi jó síp hangszíne (aka Ice Cube - Ghetto Bird), azt imádom Smile). amúgy inkább dirty south-ba nyomtam eddig, meg inkább olyan gettósabb stílusban. De leginkább trance szerzeményeket tudok felmutatni, fruity loops-nál egyszerűen ez esik a legjobban... Big Grin
Válasz idézéssel
2010-04-24, 23:29, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2010-04-24, 23:31 - {2}. Szerkesztette: Pageman.)
Üzenet: #10
Zene
Szeretnék egy számot mutatni nektek, hogy milyen fajta zenét írogatok. Igazából egy album félét csinálok, és ezzel a számmal kezdtem (borító tervet is én rajzoltam Big Grin). Tulajdonképpen ez az első olyan szám, aminek a szintjével eléggé meg vagyok elégedve. Nagyon szívesen fogadok el véleményt, segítséget, tippeket, sőt kérek is tippeket Cool
Remélem Tetszeni fog nektek Smile

http://www.youtube.com/watch?v=R5jd6jzT5do
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:

KapcsolatFL Studio HungaryVissza a lap tetejéreVissza a tartalomhozMobile VersionRSS Hírforrás